Замира ли институцията брак?

• 18 936
  • 624
  •   1
Отговори
# 585
За съжаление за "истински мъже" място няма в 21 век. Повечето ще си учим дъщерите, че с тряскане по масата и плашене не се правят нещата и всъщност това не е истински мъж, а мъжка кучка с нервички и нищо хубаво няма да направи нито в брака, нито в живота.

# 586
  • Beyond the stars
Teresa30 удобно пропусна да ми отговориш, но да се повторя - какво се случва, ако парите свършат по независещи причини?

# 587
  • Пловдив
И аз не знам. Истински е този, който съответства на нашата представа за единствената правилна социална роля на мъжа / жената, може би. Обаче пък като говорим за социални роли, и почвам да се сещам за джендър. Мен дори и това не ме притеснява, но онези с разбирането, че жените и мъжете биват истински и фалшиви, може би ги.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 15:51 от Магдена

# 588
Истинският е същият като уникалният. Един такъв никакъв.
Толкова са изтъркани вече от употреба тези думи, че като ги чуя си представям едно голямо нищо.

# 589
Значи, наистина обективно не знам какво значи "истински" мъж и жена, особено в 21 век, когато доста неща са виртуални.

Обаче ежедневната употреба на фразата често значи "тоя човек не прави точно това, което аз искам, не ми се вписва в представата, значи не е истински". Примерно за бившия ми мъж "истинска жена" включваше жертвоготовност до будализъм, никакво задаване на въпроси и никаква критичност. Ми то всеки иска такъв човек в живота, да му се качи на главата и хоро да играе.

# 590
Тереза недей моля ти се да напъваш как всички истински мъже са като твоя, щото само за една държанка това е Мъж. Къде на запад е така, уточни моля, и аз живея на запад- разбрахме не е в Испания и Англия.
Да не те плаша, ама като те чета имам чувство че ще ти приключи щастието като се намери някоя... хмм, 'по-искаща'
И с последното, че мъжа ти е щастлив когато му искаш веднага първото за което се сещам е, че нещо 'му има', че няма коя друга да го вземе. Чакам и аз да отговориш на въпроса на Вълшебство ✌
Аз трябва да разчитам на мъжа ми и той на мен, а не единия да се мъчи а другия.... Или какво като не може-> развод-> следващия.... Меркантилна работа

# 591

Забранено е да се сключва църковен брак без граждански. Това че някои свещеници се правят на бунтари не им прави чест. Пък и ако си истински вярващ, гражданският брак ти е последна грижа.
Офтопик. Вече не е забранено, отдавна я няма глобата, предвидена някога в НК, а мисля, че и самото изречение, гласящо, че религиозен брак се сключва след граждански.
На мен обаче ми правят лошо впечатление демонстрациите на пренебрежение към цивилното, светското и "държавното", щото, видите ли, ние сме истински вярващи. Wink

Още си го има изискването за документ за сключен граждански брак, дори и да е отпаднала глобата в НК.
Даже се се осъвременили. За сключващи не първи брак се иска и документ за разтрогнат предишен църковен.  Аз също много се дразня от хора, които се правят на вярващи.

# 592
  • Пловдив
Те може и да не се правят, на мен демонстративното пренебрежение към светската държава ми се види малко прекалено, иначе може и да си вярват, не знам.
А изискването го няма в закона вече, докато преди го имаше, иначе църквата може да продължава да иска документ за граждански брак, няма лошо, тъкмо да не помисли някой, че църковният брак има и "светско", правно действие. Няма, просто вече не е забранено от държавата да се сключи само църковен. За църковния развод - нормално да искат, ако има предишен църковен брак.

# 593
Меркантилна работа

Жените, ако искат пари, са меркантилни, ако мъжете обаче се стискат и делят по равно, хич не са меркантилни. Брей!

Извън слънцеядите, не съм чувала някой да се оправя без храна, т.е. без пари. Т.е. всеки от нас е меркантилен. Така излиза.

Трето, Тереза, ако бъде зарязана, не знам дали ще намери нов такъв мъж, но поне ще си е поживяла 10 години като човек, за разлика от много жени, преживяли ориз (бял) в този същия период.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 18:25 от tainichka

# 594
Тереза недей моля ти се да напъваш как всички истински мъже са като твоя, щото само за една държанка това е Мъж. Къде на запад е така, уточни моля, и аз живея на запад- разбрахме не е в Испания и Англия.
Да не те плаша, ама като те чета имам чувство че ще ти приключи щастието като се намери някоя... хмм, 'по-искаща'
И с последното, че мъжа ти е щастлив когато му искаш веднага първото за което се сещам е, че нещо 'му има', че няма коя друга да го вземе. Чакам и аз да отговориш на въпроса на Вълшебство ✌
Аз трябва да разчитам на мъжа ми и той на мен, а не единия да се мъчи а другия.... Или какво като не може-> развод-> следващия.... Меркантилна работа
Ако мъжът ми ме зареже, Братан ще ме вземе. Има го писмено, пред свидетели.😊

# 595
  • Пловдив
Всички ежедневно искат нещо от партньора си. Мащабът е различен, но е едно о също. Има жени, които всеки ден искат мъжът им да се прибере в 17:30 от работа. Други искат да не пие. Трети искат да ходят редовно при мамини. Четвърти искат той да спре контакт с майка си, заради нея. Някои искат да ги взимат от работа с колата.
Не виждаш ли темите ? Всяка иска нещо- коя бебе, коя повече секс ? Всяка се оплаква и иска да го накара да направи нещо, като пита тук как ?
А я погледни какво питат мъжете: какво да направят за да я спечелят ? Няма ник'во значение к'ъв боклук е според мненията във форума. Той е готов да и даде всичко.
Такъв е животът.
И ако има жени, които смятат, че да искаш на мъжът си е нередно, значи нашето общество наистина е със сериозни деформации в мисленето. Което вече си е проблем. То затова и българите не са кавалери. Никой не им го изисква.
Значи, всъщност какво ще излезе накрая ? Не наш'те са калпави , ми българките се поставят в унизително положение.
Е, че те наште мъже направо са си на далавера. Че и хубавички. Ето защо на запад се шири мълвата, че българките са евтини к....и.
На запад мъжете са научени да дават. От майки те си още, когато гледат този модел как бащите им се грижат за тях.
Аз отначало си мислех, че щом ме черпи кафе, отваря ми вратата или ми носи куфара иска да спи с мен. Боже ! По-късно разбрах, че това си било нормално. Викали му кавалерство.......

Имаше наскоро една тема, в която жената искаше да му роди дете, но не смееше да го пита дали той иска и накрая реши да го попита в писмен вид, да му напише писмо ?!? Все едно ще подава молба до някоя институция.
Други примери няма смисъл да давам, но темите тук са красноречиви за мисленето на съвременната българка. Със съжаление го казвам.

Много искащите и мрънкащите накрая остават стари, сръчкани и сами!
Кавалерството няма нищо общо с искането на нещо си от някого! Твърде си малка все още и не можеш да погледнеш на света от друга гледна точка освен от своята.
Едно нещо трябва да ръководи човека (не мъжа, не жената) в този свят и то е - НИКОЙ С НИЩО НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН!  Ако "даващия" в един хубав ден го изхвърлят от работа, се разболее тежко или изпадне в някаква депресия и спре да дава, а се превърне в тежест, в ангажимент, в бреме..... тогава какво!? Какво тогава - изтриваме всичко, намираме друг "кавалер". И нека ти кажа нещо за "кавалерите" и те са мъже и при всяка удобна ситуация нямат нищо против да вирнат на някоя "дама" краката. Кавалерите просто са по-възпитани и по по-завоалиран начин си пробиват път до целта.

# 596
Тя тънката работа е в непоисканото даване, тайничке. 50/50 е ок за много мъже и жени, избрали да съжителстват. Отпосле на жените нещо им проговаря, че не е таман този тертип,  и се почва чудене - дали не са пропуснали някои по-така...даващи.
Simple Smile

# 597

Едно нещо трябва да ръководи човека (не мъжа, не жената) в този свят и то е - НИКОЙ С НИЩО НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН!  Ако "даващия" в един хубав ден го изхвърлят от работа, се разболее тежко или изпадне в някаква депресия и спре да дава, а се превърне в тежест, в ангажимент, в бреме..... тогава какво!? Какво тогава - изтриваме всичко, намираме друг "кавалер". И нека ти кажа нещо за "кавалерите" и те са мъже и при всяка удобна ситуация нямат нищо против да вирнат на някоя "дама" краката. Кавалерите просто са по-възпитани и по по-завоалиран начин си пробиват път до целта.

Кой за първи път го е измислил това НИКОЙ С НИЩО НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН!? От какво е страдал? Кретенизъм?

От ден първи на този свят до последния сме в непрекъснат обмен с останалите хора. Получаваме и даваме и обратното.

Ще ти кажа - "Стой си сама. Иди ловувай по планините и блей по пещерите." Но и това няма да е коректно. Природата  също не ти е длъжна да те изхранва

# 598
  • Пловдив
Меркантилна работа

Жените, ако искат пари, са меркантилни, ако мъжете обаче се стискат и делят по равно, хич не са меркантилни. Брей!

Извън слънцеядите, не съм чувала някой да се оправя без храна, т.е. без пари. Т.е. всеки от нас е меркантилен. Така излиза.

Трето, Тереза, ако бъде зарязана, не знам дали ще намери нов такъв мъж, но поне ще си е поживяла 10 години като човек, за разлика от много жени, преживяли ориз (бял) в този същия период.

Ааааа, не така с ориза, много моля! За жените дето само искат той може и да е срамен за ядене, ама за такива като мен, дето и дават, могат и да готвят, с  ориз се правят много вкусни неща.
Що се отнася за 10 години живяла като човек, то едни жени дето си продават едни неща си поживяват 10-15 години с октоподец, калмарец, Дубаец, онея лигави стриди... и други лигави работи Sunglasses

# 599
Меркантилна работа

Жените, ако искат пари, са меркантилни, ако мъжете обаче се стискат и делят по равно, хич не са меркантилни. Брей! в едно семейство е редно двамата да влагат в общото и да делят разходите. Никой не казва 50/50, но единия поема това и това, другия друго.

Извън слънцеядите, не съм чувала някой да се оправя без храна, т.е. без пари. Т.е. всеки от нас е меркантилен. Така излиза. и всеки работи за да си ги изкара. Само държанките (има и мъжки такива) чакат някой да ги издържа. И не става въпрос да те изненада с нещо, а това всеки ден 'искам, искам, искам'. Един нормален! мъж няма да го търпи дълго

Трето, Тереза, ако бъде зарязана, не знам дали ще намери нов такъв мъж, но поне ще си е поживяла 10 години като човек, за разлика от много жени, преживяли ориз (бял) в този същия период. нямам какво да кажа..... За хора интересуващи се само от материалното е нормално. За други се важни други неща. Тука само за пари говорите, а то те са на последно място. Ако го няма разбирателството и любовта, ако нямаш търпение да свърши деня за да се гушнете с половинката (а не да те води на шопинг) то тогава никакво семейство не сте. Използвате се взаимно докато сте си изгодни и толкова. Само сигурно е страшно красива или мъжа страшно зле, щото иначе не ми е ясно той какво печели.
И всъщност ще се моли човек да е на бял ориз, ама да са двама, отколкото сам.

Общи условия

Активация на акаунт