План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 054
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
Каква беше системата с частен ученик към някое общинско училище, в отбор ли трябваше да се водиш?
За пръв път чувам за такава система. Има различни форми на обучение, но трябва да си приет в съответното училище.

# 451
  • София
Не знам, сигурно говоря глупости. Вероятно наистина трябва първо да си ученик и след това ако ходиш по състезания отборни да те прехвърлят на друга форма. Объркала съм се.

# 452
Скулптур, погледни "Кузман Шапкарев" - имат компютърна паралелка. Близки записаха там сина си - с невисок бал, а училището е на комуникативно място.
Остава вариантът да молиш Министъра за надпланов прием, обосновавайки се с влошено здравословно състояние на детето, но....много несигурно. Поне нека започне някъде - в някое ДУ/ЧУ, докато се администрира искането.

# 453
Утре ще ходя до дирекция приобщаващо образование. Като циганите, дето не им се учи. Е, на моето му се учи, но не къде да е.

Е, в Хенри Форд набират жичакаджии

# 454
  • София
125 СУ е много добро училище. Мисля, че имаха свободни места и в двете паралелки.

# 455
Не виждам на какво основание може да се отправи подобно искане. Надплановият прием ясно е регламентиран в Наредба 10. Това, че детето отказва да учи, ако го запишат в паралелка със свободни места....Сигурно има стотици деца, приети на места, които са на последно място в списъка им или даже изобщо не са присъствали там. Отговорност на родителя е в подобна ситуация да вземе отговорно решение. Не смятам търсенето на врътки и вратички за такова решение.

# 456
Skulpture, винаги съм те подкрепяла! И сега е така. Дано не си правиш бъзик с нас, че по този начин не е в сферата на "смешното и разтоварващото". Blush Относно въпроса ти, доколкото си спомням, имаше алтернатива за ЧУ. Щом нищо не и харесва и ти си съгласна да уважиш капризите и, действайте там. Ако и там не и харесва, и пак си склонна да я уважиш, проучвай за дистанционно обучение. Не знам дали има такава възможност, ама е безумно! Успех все пак! ( Ако имате нужда от такъв). Моля, не ме нападайте! Всичко изписано е с най-добри намерения!

# 457
Склуптур, много тъпа ситуация.
Вчера съучениче на детето се похвалило, че би могло да го вземат в НПМГ( с връзки)......
Ако стане - нямам думи. Веднага се сетих  за вас как останахте под чертата....
Вземете някакво решение и мислете за другата година да се премести.

Да се похваля записах детето на курсове по италиански. Учителите са много сладки и са италианци всичките.  Школата е на удобно място ( за нас). Така часовете ни по италиански стават като на ИИЧЕ 😀

# 458
Няма базик, на границата на нервна криза съм. Заболяването ни е толкова рядко, че изобщо не е включено в списъка. Освен това срокът бил 5.05, а тя го отключи на 15ти, мхи, за догодина ще сме ок.

125то и ИИЧЕ, и не ни е опция. Да оставим, че е на др. кр. на града.

# 459
  • Sofia
И на мен казусът със Skulpture ми се струва твърде странен. Не ми се вярва чак пък толкова едно 14 годишно дете да има такива претенции , че да отказва да учи където и да е . Дано да не съм права , но това ми звучи като болни амбиции на родител , който прецаква детето си . Дано да не е така  и дано да не обиждам човека зад този профил.

# 460
Няма базик, на границата на нервна криза съм. Заболяването ни е толкова рядко, че изобщо не е включено в списъка. Освен това срокът бил 5.05, а тя го отключи на 15ти, мхи, за догодина ще сме ок.

125то и ИИЧЕ, и не ни е опция. Да оставим, че е на др. кр. на града.
Радвам се, че сте рабрали какво я мъчи! Би ли споделила?

# 461
Нямам болна амбиция. Опитваме се се с баща и да успокоим форса.

121во е до нас. На едносменен режим. Няма униформи. По 21-22 деца в клас. Учебните планове същите, като в НПМГ. Ще чакаме място, какво толкова. Ми, не ще.

# 462
Нямам болна амбиция. Опитваме се се с баща и да успокоим форса.
121во е до нас. На едносменен режим. Няма униформи. По 21-22 деца в клас. Учебните планове същите, като в НПМГ. Ще чакаме място, какво толкова. Ми, не ще.
Ще чакате място? В това училище е имало 5 свободни места в СХН към четвърти септември.

# 463
Сподели какво откриха на детето? Ако искаш на лични. Разбира се , само ако имаш желание.
Запишете я някъде и спрете с този стрес, че детето да не се влоши още повече.

Дидева, Склуптор има предвид, че ще чакат място за НПМГ, а не за 121-во

# 464
Ще чакаме място за НРМГ, в 121во има по5 места в паралелка, но

Общи условия

Активация на акаунт