Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ведическа астрология

 • 27 404
 • 280
 •   1
Отговори
# 225
 • Мнения: 6 286
Може би съм разбрала погрешно дискусията ви, и осмеляването ми  да се намеся  е неподходящо, но бих искала да споделя, че аз се интересувам за подробности, от типа по коя технология е произведено сиренето, дали е примерно веган сирене/ краве/ козе и пр.
Същото се отнася и за методите на лечение, които практикува лекаря, на който съм се доверила. Мога да дам конкретни примери, доста показателни са, и страшнички....в един момент дори опря до живот и смърт.
Когато съм ходела на басейн се интересувам каква е филтърната система, която ползват и т.н.

Всъщност, считам, че е добре човек да се интересува грамотно каква услуга ще му бъде предоставена . Независимо дали е лекарска, астрологична, в сферата на забавленията или обучителна.
Масово хората не знаят и не подозират колко много вариации на астрологични методи, техники и стилове, а от там и услуги съществуват.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 18:37 от Катерица

# 226
 • Мнения: 2 255
Консултацията не е обучение и не е блиц курс по астрология. Плаща се за анализ и прогноза, не се плаща за изнесена лекция по астрология. Това вече са нереалистични претенции.

За използваните техники и аз обяснявам, но никой астролог не е длъжен да обяснява на клиента коя техника кога, как и защо се използва, т.е. от технологична гледна точка. Това вече е обучение. Наясно съм, че българският клиент иска и от пиле мляко и при това да се плати минимално, да не се мине. Много често още в началото на комуникацията важни детайли се спестяват, за да се подбие максимално цената на услугата, а тези детайли могат да усложнят работата по хороскопа и предполагат по-голям обем работа. Подходът към астрологичната услуга е като към кило домати – колко струва? Тук е ролята на астролога да обясни на клиента срещу колко какво ще получи, за да няма недоразумения впоследствие.

Освен това има клиенти, които проявяват интерес към астрологията, но има и такива, които абсолютно нищо не разбират и не се интересуват от такива подробности, а от крайния резултат.

Има и още една категория клиенти, те са най-проблемни. Обикновено аматьорски се интересуват от астрология, четат тук-там и си въобразяват, че са стигнали някакво ниво. И поради недостатъчно познаване на материята започват да оспорват работата на астролога, поради неразбиране на използваната методология и техники. Имала съм такива случаи, оспорване поради недостатъчни и повърхностни познания. Обикновено обичат да спорят хора, с които те дели един вагон прочетени книги. И не само книги.

# 227
 • Мнения: 4 707
Тук се е писало преди, че ако имаш лошо поставена Венера не привличаш много добри хора... може ли да се каже, че трябва да изчакаш един вид теб да те намерят, защото когато си ти инициативен ще привличаш разрушителни/неправилни/несподелени любови?  
Или няма значение кой кога и дали е инициативен и не може да се намали лошото влияние на планетата?

Също така, ако е по -добре късен брак дали има значение кога се започва връзката или по-скоро от кога започват да живеят заедно и става наистина сериозно?  


П.С. Навсякъде се пише и говори, че сатурн в 7ми дом дава късен брак,но моя позната е на 28 и има дете вече от момчето( един от най-отговорните хора, които познавам), с което са от 4ри години... тоест въобще не е късно развитие на нещата това.
Дали за това са помогнали Слънцето и Меркурий , които също са на 7ми дом, но се водят  ''големи врагове'' в тази позиция и знак козирог?  Как мислите

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 16:29 от Kecharitomene

# 228
 • Мнения: 2 255
Тук се е писало преди, че ако имаш лошо поставена Венера не привличаш много добри хора...

Венера отчасти може да има отношение към приятелствата, особено с жени.
Но все пак трябва да има някаква връзка със 7 дом. Той показва всичко онова, което привличаме като енергия.
Но също така от гледна точка на практиката и от личен опит мога да кажа, че ако има планета в 7 дом, тя показва и какво отдаваме като енергия при взаимодействие с други хора. Това е от гледна точка на психологическата астрология. Един Юпитер в 7 дом ще отдава такъв тип енергия и ще очаква същото в замяна. Марс и Сатурн предполагат друг тип взаимодействие и друго "отдават" при контакт с отсрещния. Ако не го осъзнават, може често да привличат такива типажи в живота си. На принципа "това не съм аз", но в някаква степен това ще са техни отражения.

А според ведическата астрология планета в 7 дом може да покаже нашите нагласи към партньорско взаимодействие, но не задължително какъв тип партньор ще привлечем – там вече играе роля 7ми дом в Навамша.

А иначе да – поразена и зле поставена Венера като карака, т.е. естествен сигнификатор на партньора според ведите може да даде брачни проблеми.

# 229
 • Мнения: 160
Към написаното преди мен, ще добавя, че според ведическата астрология, нямаме лошо поставени планети. Планетите не са виновни. Не е виновен хороскопа или картата ни, нито къде се намира Венера или Сатурн. Те са само индикаторите, показват сферите и посоките, в които имаме да работим. Както е модерно да се казва, да отработваме карма Laughing
Там, е предизвикателството за нас в живота. От нашите усилия и осъзнаване на положението, зависи доколко добре ще се справим.
Ама някой ще каже, имам Сатурн в 7 дом и това е трагедия, виждал го е в много карти. Няма еднакви карти, както няма и еднакви съдби. Има тенденции, но живота на всеки е различен от другия.
Ами като имаш Сатурн в 7-ми дом, помисли ли как гледаш на хората срещу теб, на отношенията с тях, на отношението към родители, към възрастни, към обикновените хора, към всяка от сигнификациите на Сатурн. Всичко наред ли ти е в тези отношения? Ако търсим кой е виновен,  вината винаги  в другите ли е Smile
А, как си с мързела, ставаш ли навреме, имаш ли амбиции, действаш ли по ежедневните задачки или това не спада, към сигнификациите на Сатурн?
Да, индийците имат ремеди, но само с тях не става. „Да се харесаме на Сатурн”не става само с хранене на врани, даване на милостиня на бедняци и инвалиди или постене в събота. 
Това, което зависи от нас, може да направим. Дали ще променим нещо в себе си, дали нашия начин на възприемане на света, длъжни сме да опитваме. Така се отработва карма, така се трупа нова карма и може да се надяваме на добри резултати.
Smirk

# 230
 • Мнения: 15 619
Ще добавя нещо, което съм видяла в моята карта. Венера ми  е малефик. Да, определено има проблеми за отработване, но пък когато ви е даден някакъв проблем, то ви е дадено и оръжието за справяне и отработване на този проблем с положението и аспектите на другите планети. Марс при мен става звяр по въпросите, които Венера поврежда и не търпи поражения.
И пак не мога да твърдя, че влиянието й е само малефично., напротив, имам ползи.  Мисля, че не може да се говори за чисто негативни влияния или пък чисто благоприятни, а по-скоро за индивидуални съотношения във влиянието на планетите за всяка отделна карта.
 

# 231
 • Мнения: 6 286
Нейно императорско величество , защо е малефик при теб Венера? Зле поставена ли е? Или е У на зли домове?
Hristo Ivanov 587320, хареса ми мисълта ти за ролята на нашите реакции, действия, възприемания и труд.

# 232
 • Мнения: 4 707
И как се отработва лошо поставена Венера, която ти е и атмакарака , което мислих че е хубаво, но явно не е.

# 233
 • Мнения: 15 619
Нейно императорско величество , защо е малефик при теб Венера? Зле поставена ли е? Или е У на зли домове?
Hristo Ivanov 587320, хареса ми мисълта ти за ролята на нашите реакции, действия, възприемания и труд.
luna съм. Blush Защото съм с асцендент Рак, а Венера е в осми дом, освен че  е У на 4-ти и 11-ти.

# 234
 • Мнения: 160
И как се отработва лошо поставена Венера, която ти е и атмакарака , което мислих че е хубаво, но явно не е.

Както Айнщайн е "отработвал" Меркурий и Луна в падение. С много труд и усилия Simple Smile

# 235
 • Мнения: 4 707
Но какъв труд? Плевене, копаене.... какъв тип усилия?

# 236
 • Мнения: 6 286
Луничке Hug, аз пък си мисля, че Бадхакешите ( каквато е Венера за лагна Рак) им е добре, когато са в зли домове. Wink
Иначе ако планетата е У на 4 и 11 дом си е ОК.

# 237
 • Мнения: 15 619
Луничке Hug, аз пък си мисля, че Бадхакешите ( каквато е Венера за лагна Рак) им е добре, когато са в зли домове. Wink
Иначе ако планетата е У на 4 и 11 дом си е ОК.
Ако бъркам, нека някой ме поправи. Предстои да видя как ще е в махадашата й.

# 238
 • Мнения: 6 286
Но какъв труд? Плевене, копаене.... какъв тип усилия?
Темите на Венера.
Венера в невежество, Венера в страст и Венера в благост.  Преди доста време някъде бяха описвани доста подробно характеристиките им. Помня, че е ставало дума.
 Стремеж да мислиш, търсиш,  действаш и реагираш с енергията на благостта.

# 239
 • Мнения: 4 707
Луничке Hug, аз пък си мисля, че Бадхакешите ( каквато е Венера за лагна Рак) им е добре, когато са в зли домове. Wink
Иначе ако планетата е У на 4 и 11 дом си е ОК.
това не го разбрах... добре е ако венера е управител на 4ти и 11ти дом или е добре ако е в зли домове като 6ти например?


Цитат
Венера в невежество, Венера в страст и Венера в благост.  Преди доста време някъде бяха описвани доста подробно характеристиките им. Помня, че е ставало дума.

Това го помня... тоест ще ми навреди, ако слушам силно музика и изпитвам страст дори към мъжа си?
Трябва да давам без да очаквам нещо в замяна, но на партньора или на жени, или на всеки?

Познатата ми има венера слънце меркурий малефици , в д9 сатурн й е в 5ти дом, в д1 в 7ми... никога не е имала проблеми, попадна на най-отговорният мъж, който й помага във всичко със спокойствие и увереност. Тя идва от много добро семейство, много грижовно и възпитано. Единственият й проблем беше че не беше готова още за дете, защото искаше да пътуват, но най-големият късмет точно сега да го има по време на пандемия , когато не е ок да се пътува

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 21:01 от Kecharitomene

Общи условия

Активация на акаунт