💪"Игри на волята: България" - Тема 4 /22.09. - 29.09.2019/

• 30 272
  • 882
  •   1
Отговори
# 360
Скрит текст:
Аз бях освободена от физическо през по-голямата част от ученическите си години. Не смятам, че съучениците ми са правили нещо съществено в тези часове - основно играеха баскетбол, като учителите (в моето училище в един момент бяха двама, не знам защо и не ме е интересувало) ги гледаха от пейките и им пишеха оценки на базата на някакви свои критерии.
Много хора изобщо нямат интерес към спорта, нито като деца, нито в по-късна възраст. Физическото трябва да е свободноизбираема дисциплина. Тези хора не са възпитатели, че да се изявяват като такива - това е отживелица.

# 361
Не съм съгласна за ФВС , за мен е задължително да го има, защото възпитава и развива двигателната култура у децата.
Петя, не знам как е било при вас, но нас ни учеха и на основните хора, както и различни видове спорт. Да не всички са спортни натури, но в подрастваща възраст е изключително необходимо да има движение.

# 362
  • Другата България
Вече няколко пъти чета снизходителни изказвания за физическото. Бил учител "макар" и по физическо. Само ще отбележа, че там се възпитава отборния дух, спортсменство, да губиш с достойнство и да печелиш с чест. Така че нека не го подценяваме.
Кое от тези се откроява или въобще се забелязва в Юлиян? Нищо подобно не възпитава в никого, защото самият той не е възпитан в тези неща. Той дори въобще не е възпитан в нищо, той е НЕвъзпитан и това е най-малкото и безобидното, което може да се каже по негов адрес. Представям си в какво семейство е расъл и какво е отношението на баща му към майка му. Да не го подценяваме...? Малко му е и това, което хапва по свой адрес. Толкова отвратителен човек рядко се среща.
Белла, знам, че си пристрастна, не го приемай лично, но в случая съм напълно съгласна с написаното по-горе. Юлиян е всичко друго, но не и човек, който вярва в отборния дух. Или поне това показва, това виждаме. Той направи това разделение мъже/жени, той не спира да дудне по жените за абсолютно всичко, всяка една му пречи и не става според него, снощи чухме отвратителни коментари за кротката и възпитана Роберта, която никого не е обидила или нарекла с нещо грозно и нелицеприятно. Пример не се дава по този начин. Не е спортсменско.

# 363
Къде видяхте, че написах "Юлиян е такъв". Моля да ми го цитирате!

# 364
Задължителен е спортът в училище и малко се прави за това! Спортът възпитава в дисциплина и усърдие, в борбеност и целеустременост. Много загуби българското училище за това, че спорта и физическото възпитание се принизиха и обезличиха толкова.. Олимпийските шампиони на Америка (въпреки крайната ми неприязън към "нацията" и всичко тяхно) са тръгнали от училищни и университетски отбори! За да си на такова спортно ниво в училище, представи си на какво ниво е обучението и отношението към спорта въобще.

Останах с впечатление, че думите ти се отнасят за Юлиян конкретно, а не за спорта като цяло. Поне така написано, така изглежда и не става ясно кое точно визираш - Юлиян или спорта.

# 365
  • Другата България
Не си написала конкретно за него, аз поне коментирам Юлиян като представител на съсловието, което описваш. И силно се надявам да са рядкост такива като него.

# 366
Не съм съгласна за ФВС , за мен е задължително да го има, защото възпитава и развива двигателната култура у децата.
Петя, не знам как е било при вас, но нас ни учеха и на основните хора, както и различни видове спорт. Да не всички са спортни натури, но в подрастваща възраст е изключително необходимо да има движение.
О, чак такава инициативност да проявят моите учители, не мога да си представя... Лошото е, че твърде често създават пречки на децата, които не се интересуват от спорт
Скрит текст:
- ето например, племенницата ми, която е в друг град и съвсем друг тип училище, не беше пълна отличничка след 7-ми клас само заради този предмет. Тя е слаба и енергична, защо трябва да разбира от спортове и да може да се катери по въже, да се веси на халки и не знам какво, това изобщо не я интересува? И защо това трябва да й разваля дипломата?
Тогава нека си бъде задължителен предмет, но оценката да не се зачита, освен при кандидатстване в спортно училище.

# 367
Не съм го написала, защото не го мисля. Казах само да не подценявате тези часове, заради няколко изказвания тук.

Ами да махнете часовете по физическо и после да чуваме: "Кое? Моето дете ли? Нееее, то не е дебело, то е пухкаво, с едър кокал е, на мама пухчото..."

# 368
  • Sunshine state
Дебел не се става, понеже не си се включил активно в часовете по физическо, айде сега.

# 369
Дебел не се става, понеже не си се включил активно в часовете по физическо, айде сега.

Точно от там се почва. Ако те мързи да си вдигнеш задника два пъти седмично за по 40 мин, ще тежиш 70 кила в 5-ти клас.

# 370
И упражненията за отслабване нямат нищо общо с часовете по физическо възпитание - на пътека или велоергометър се отслабва, но нямат много общо със спорта като цяло...

П.п. А Добрин и Роберта не са точно слаби, въпреки че са стегнати и са спортисти.

# 371
Не съм го написала, защото не го мисля. Казах само да не подценявате тези часове, заради няколко изказвания тук.

Ами да махнете часовете по физическо и после да чуваме: "Кое? Моето дете ли? Нееее, то не е дебело, то е пухкаво, с едър кокал е, на мама пухчото..."
Както прочете, само Petia Kageyama подценява часовете по физическо. Но явно не си разбрала, че ние коментираме учителя по физическо в лицето на Юлиян, а не часовете по физическо възпитание в училище.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 14:51 от Анонимен

# 372
Юлиян просто е женомразец,според мен до голяма степен, защото явно работи в женски колектив, а много вероятно и директорът на училището да е жена..та има си комплекси то е повече от ясно..

# 373
Нене, това поведение идва от средата, в която е израснал. После само го дооформя и прилага на практика.

# 374

(24.09.2019)

За онези които са на МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ,
използвайте този - с по-малък размер на видеото.

Ако някой не знае как се отварят тези
ДИРЕКТНИ ЛИНКОВЕ(без реклами),
в спойлера е показано, какво и защо трябва да се направи.

Скрит текст:

След направените промени в ,

ДИРЕКТНИТЕ ЛИНКОВЕ,
 вече не са формат MP4, a HTTP Live Streaming (HLS) и изглеждат така

https://lb-nlds101.cdn.bg/nlds_vod/novaplay/vod/2019/02/25/3b1ad … ac148001_1_pc.mp4.m3u8
(mp4 видеото е разделено на много малки части, които се зареждат една след друга)

,
се отварят без всякакви добавки на МОБИЛНИТЕ,
но за да се отворят на КОМПЮТЪР,
 на браузърите трябва  да се инсталира
 разширението Native HLS Playback LINK

Ето и линкове за изтегляне на разширението, за различните браузъри

_______________ за ОПЕРА _______________
Скрит текст:

първо трябва да се инсталира разширението,
което разрешава на Опера да инсталира разширения за Хром

***************************************************************************************

а след това от магазина на Хром, да се изтегли Native HLS Playback.
__________________________________________________________________________________

ЛИНКА може да се постави и отвори в   VLC player Videolan

ETO  KAK...

На мен не ми се отваря линка.

Общи условия

Активация на акаунт