💪"Игри на волята: България" - Тема 4 /22.09. - 29.09.2019/

• 30 270
  • 882
  •   1
Отговори
# 375
Според мен пък, спорът тръгна от там, че във Фб, както и тук, имаше коментари след изказването му, че има диплома (за разлика от Гичка - това беше неговата теза). С такава гордост го заяви "Аз имам диплома!" - все едно е ядрен физик или мозъчен хирург.
Да, не всички дипломи са равни и не всички заслужават човек да се хвали с тях...

# 376
  • Sunshine state
Аз не съм за премахване на часовете по ФВ, а казвам, че не бива на тях да се гледа като основно средство за поддържане на форма.

# 377
  • София

Скрит текст:

(24.09.2019)

За онези които са на МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ,
използвайте този - с по-малък размер на видеото.

Ако някой не знае как се отварят тези
ДИРЕКТНИ ЛИНКОВЕ(без реклами),
в спойлера е показано, какво и защо трябва да се направи.

Скрит текст:

След направените промени в ,

ДИРЕКТНИТЕ ЛИНКОВЕ,
 вече не са формат MP4, a HTTP Live Streaming (HLS) и изглеждат така

https://lb-nlds101.cdn.bg/nlds_vod/novaplay/vod/2019/02/25/3b1ad … ac148001_1_pc.mp4.m3u8
(mp4 видеото е разделено на много малки части, които се зареждат една след друга)

,
се отварят без всякакви добавки на МОБИЛНИТЕ,
но за да се отворят на КОМПЮТЪР,
 на браузърите трябва  да се инсталира
 разширението Native HLS Playback LINK

Ето и линкове за изтегляне на разширението, за различните браузъри

_______________ за ОПЕРА _______________
Скрит текст:

първо трябва да се инсталира разширението,
което разрешава на Опера да инсталира разширения за Хром

***************************************************************************************

а след това от магазина на Хром, да се изтегли Native HLS Playback.
__________________________________________________________________________________

ЛИНКА може да се постави и отвори в   VLC player Videolan

ETO  KAK...

На мен не ми се отваря линка.
Изтегли ли разширението(player) за браузъра, което е необходимо за отваряне на линковете?

Опита ли на телефона!? - там се отваря, без добавки.

Може, линка да се пусне и в VLC player - и там ли, не тръгва?

# 378
  • София
Само ще отбележа, че там се възпитава отборния дух, спортсменство, да губиш с достойнство и да печелиш с чест. Така че нека не го подценяваме.
Като много бивша спортистка мога да кажа с ръка на сърцето, че във всички тези качесва са ме възпитавали треньорите ми, не и учителите ми по физическо, които бяха не един и двама. В часовете по ФВ ни оставяха да играем баскетбол, волейбол или каквото решим. В университета пък ни караха да играем шах в тези часове, въпреки че имахме прекрасни тенис кортове.
Същото наблюдавам вече 12 години и при дъщеря ми. Тя и съучениците й в пети и шести клас имаха лошия късмет класна да им бъде преподавателката по физическо. Ами.... две години бяха без класен ръководител. Жената още на първата родителска среща ни обясни, че хич не й е приятно и изобщо да не я занимаваме /родители, а и деца/ с каквото и да било.
Разбира се, това съвсем не означава, че няма свестни учители, които си вършат работата съвестно и с желание и удоволствие.

# 379
Когато казах "дори и учител по ФВС" мисълта ми беше, че той не говори по цял час за ценностната система, етиката и морала, както например в часовете по литература, философия, история и т.н. В моите спомени всичките ми учители по ФВС след първите 5 минути отиваха някъде и така до края на часа- най-често в стаичката си в салона и няколко пъти в годината правихме нормативи(разбирайте катерене по шведска стена, а аз имам страшен страх от високо), което е последното нещо, изградило в мен чувството да губя с дойстойнство.
И ВСЕ ПАК смятам, че като учители имат роля в поведенческото възпитание на децата и не трябва да се премахва предметът, просто трябва да се реорганизират малко нещата.
Айде със здраве, че много "атмосфирично" и носталгично ми стана Grinning

# 380
Като не чак толкова бивша спортистка, мога да правя разлика между двете (професионално и в училище), но знам и общите неща.

# 381
  • София
Аз не съм за премахване на часовете по ФВ, а казвам, че не бива на тях да се гледа като основно средство за поддържане на форма.

Не основно средство, а "физическо възпитание" към поддържане на форма

# 382
Е то затова се казва Физическо възпитание/култура , не е да разчиташ на него, като за поддържане на формата, но изгражда у децата навици, развива двигателната култура, особено в първите години си е от значение. Освен това може да запали някой деца по определен спорт и да се открият талантите.

Юлиян има кофти отношение към жените, сигурно и с учениците си така се държи. Напада по-слабите, за да изглежда силен и авторитетен..

# 383
  • Пловдив
Напомня ми на мой учител по физическо в началното училище, който ни разделяше на два отбора да се състезаваме помежду си - такива, които са добри и такива, които не са...

# 384
Гледах пак промото и мисля, че играта я печелят Славяните и думите с яд на Георги са към тях, вероятно Марешка. Тя обича да се дразни с другите отбори.

Може би прабългарите са пак на елиминации щом Георги така си изпусна нервите, а на заден фон дават Сашо, които е стоунфейс.

Скандалът е май между Добри, Илиян и Наско

# 385

Ще е много тъпо ако саботират отбора си, въобще не ги харесвам Гастонови 😡

# 386
  • Испания
С напредването на Игрите, сложни стават не само отношенията в племената, но и битките! Довечера, 21:00, първа номинационна битка за седмицата.

Докато едни получават масаж (да живее щедрият им капитан!), други: "Лично ще се погрижа за тях да настъпят тежки времена! Ще бъдат ❌манипулирани жестоко и техните малки мозъчета няма да знаят къде се намират❌" - кой на кого се закани? Номинационна битка!

# 387
Саботирането на отбора е долна постъпка, не е стратегия.

# 388
Изглежда ще е интересна игра. Иска ми се Славяните да победят, за да не номинират отново Амелия.

# 389
  • Испания
И да победят днес, може да паднат утре и пак ще трябва да номинират.

Общи условия

Активация на акаунт