Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 288
  • 452
  •   1
Отговори
# 360

Остави я, тя толкова си може

# 361
  • София

Почакай, почакай още малко. Не е късно да срещнат. Като гледам какви гени са наследили, жените им няма да изтраят дълго. Цоцай докато можеш, че като спре кранчето кофти.

Аз не бързам заникъде, ама и те такива като теб ги подминаха като малки гари в пустинята и си намериха половинки с тяхната ценностна система.
Що се отнася до цоцането- звездите ли ти го нашепват или кристалната топка те облъчва? Mr. Green

# 362

Почакай, почакай още малко. Не е късно да срещнат. Като гледам какви гени са наследили, жените им няма да изтраят дълго. Цоцай докато можеш, че като спре кранчето кофти.

Аз не бързам заникъде, ама и те такива като теб ги подминаха като малки гари в пустинята и си намериха половинки с тяхната ценностна система.
Що се отнася до цоцането- звездите ли ти го нашепват или кристалната топка те облъчва? Mr. Green

Ти нали нямаше да ми отговаряш Animal See No Evil Поласкана съм

# 363
  • София
Ох, все едно тя не си е намерила половинка. Доколкото разбрах, си има мъж и живеят в чужбина. Хайде стига сте се дракали с лични нападки.
Като кажете така "теб моят син/дъщеря би те подминал/а като пътен знак" Е и? Да не е Бил Гейтс или Брад Пит.

# 364
Имаш доста повече възможности от повечето българки, вкл.някои от пишещите в темата. Като имаш е лесно, трудното е преразпределянето между перата.

Няма никаква връзка. В чужбина парите не растат по дърветата, а базовите разходи на едно семейство са много по-големи от тези в България.
За реакцията на половинката и съобразяване с вижданията му за бюджет ставаше дума, а не за кой, къде и с какви възможности е.

# 365
  • София

Като кажете така "теб моят син/дъщеря би те подминал/а като пътен знак" Е и? Да не е Бил Гейтс или Брад Пит.

Не, не говорим за постижения, а за ценностна система.
Прочела си постовете ѝ- последният към мен, също.
Ами, да, хора с такова мислене, с такива внушения- чисти лъжи, моите деца подминават като малки гари. Simple Smile

# 366
  • София
Прочетох, но тя е против хората, които си мислят, че децата са им длъжни да им помагат. Има такива и не са малко за съжаление. Смятат, че са направили инвестиция, която трябва да им се върне.
Смятам, че всеки, който не е бил малтретиран или подложен на психически/физически тормоз, би помогнал на родител. Става дума за настройката на родителя Simple Smile

# 367
  • София
Да, става въпрос за настройката "по принцип", но тя се нахвърли с лъжи директно към мен, което е тъпо и неприятно.
Защото не съм защитавала тезата, срещу която скача.
Може би си права- тя да е малтретирана по някакъв начин от родителите си и затова да напада всички, които не ѝ влизат в тона.

# 368
  • София
Не казвам, че е малтретирана, а че явно родителите й са от тези, които много искат. Щото колкото и да в субективно всичко, ако получаваш 8-9к от наеми, нямаш никакво морално право да искаш от децата си. Боже, ако взимам толкова пари, ще им давам дори. Пука ми за манталитета според кого не бил правилен.

# 369
Не бих искала да стигам до там децата да ми дават пари. Но човек предполага, господ разполага ... Мисля, че ще го правят и честно казано, предпочитам да се гътна, преди да дойде този момент.

# 370

Брех ти да видиш. Т.е. както месечно плащам ток и вода, то месечно да плащам за нечии друг кеф и после за моя. Ех абсурт, абсурт. Радвам ти се много Laughing  Да те светна не е нормално да плащаш на някой, който цял живот си е гледал кефа и не е заделял. Не е нормално същият този да изисква от семейството на синът си да се свива и лишава децата и жената и него си от кеф, заради себе си. Това е егоизъм. Вие ще мизерувате ама щеме гледате щото аз съм го родила ей тоя тука.

Айде спрете вече с глупостите за болни и пенсионери. Тук не говорим нито за болна жена, нито за пенсионер. Като са и малко парите да се хваща на цял работен ден или на втора работа или да се простира според чергата си. Пак казвам младите не взимат милиони. Интересно ще е ако в картинката се окаже, че цоцащата мама има и съпруг, който също работи и както я жалвахме че живее с доход от 400-500лв, то се окаже, че доходът им е доста по-голям. Не разбрах има ли свекър в картинката.

Чувствата ни са споделени, fiolio. Дори съм два пъти по- радостна от теб. Първо, че синът ми и внукът ми не са те срещнали- ни тебе, ни някоя друга с твоите гени.
И за тебе се радвам- що е време, пред теб е и ще си научиш уроците, дори и по трудния начин да е. Mr. Green

Я да видим кой първи започна с нападките? Кой знае къде са те забили твоите деца и теб в трета глуха, ама айде от мен да мине.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 00:26 от fiolio

# 371
  • София
Кой знае къде са те забили твоите деца и теб в трета глуха, ама айде от мен да мине.

Няма как да мине от теб- нямаш нищо общо с мен. Не разбирам озлобеността ти, но и няма как да се впрегна, че си ме избрала за олицетворение на врага, който громиш ожесточено.

# 372
  • Насред хаоса
Да те светна не е нормално да плащаш на някой, който цял живот си е гледал кефа и не е заделял. Не е нормално същият този да изисква от семейството на синът си да се свива и лишава децата и жената и него си от кеф, заради себе си. Това е егоизъм. Вие ще мизерувате ама щеме гледате щото аз съм го родила ей тоя тука.
Малко трудно може да се каже точно за това поколение, че цял живот си е гледало кефа и не е заделяло. Ако си спомняш, някъде в патакламата при промените парите за пенсии бяха ограбени и до ден днешен не се знае къде отидоха. Да не говорим и за събитията по Виденовата зима, когато буквално за една нощ сума народ се оказа без спестявания. Да не говорим и че след промените, когато тръгнаха да грабят предприятията, изхвърлиха маса народ на улицата и дори млади не можеха да намерят работа, какво оставаше за такива пред пенсия. Та трудно може да се каже, поне за повечето, че са си гледали кефа и нарочно не са заделяли, че на старини да чакат на децата си.

# 373
До колкото разбрах проблемът не е в даването на майката, ами че е тайно, че й се казва, че не е нейна работа да пита или да знае, че на авторката се казва да не се бърка в семейството му при все, че авторката му е семейството, че уж са на общ бюджет, ама нейните пари са на общ бюджет - неговите той ще си ги прави каквото си иска.

За мен проблем е и че майката го действа както си иска - хем да й дава, хем да е тайна от законната, хем между нея и синът й да си остане.. Тази жена съпруг няма ли си, че така е виснала около врата на синчето? И така случайно ли прави разрив в семейството на сина си или не съвсем случайно заплита интриги там.

# 374
Братан предложи смесен бюджет, което е най-доброто и според мен, защото всеки пълнолетен и с акъла си човек трябва да има някаква оперативна самостоятелност с парите. Например виждате една дрешка на витрина (не иде реч за скъп кожух или нещо от Версаче) и трябва да издирите съпруга по телефона, за да се разберете да я купите - не виждам смисъл. Thinking Не е ли по-добре да се заделят пари за сметки и храна и останалото да е разделно. Сумата за сметки и храна няма нужда да е 50 на 50, може да е пропорционална на дохода или по желание направо по-платеният може да поеме всичко. Ако има наеми и заеми, също са в кюпа при режийните и храната. Остатъците - по усмотрение на индивида.

Общи условия

Активация на акаунт