Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 280
  • 452
  •   1
Отговори
# 345
Ако има такива, авторката ще ни каже ли? Наистина ли мислиш, че някой ще каже: "Наистина не й стигат парите, има и такива и такива здравословни проблеми, но да се оправя, какво сме длъжни ние, парите ни трябваха за море?!" (например).

# 346
Ми всъщност да, мисля.
Мисля също и че морето е доста евтина ваканция и да не ти стигнат парите за него показва нисък доход.
Като казах нисък доход, продължавам да си стоя зад теорията, че техният общ бюджет надали стига 3000, а също смятам и че мъжът не би могъл да поеме сам своята и на майка си издръжка, без помощта на авторката.

# 347
  • София
Понеже всички говорите за работещ човек, искам да попитам за какво иде реч. Щото на пенсионерите не им е работата да работят. Ако мога, бих помогнала така че да не се налага да работи или ако се налага да работи, то да не е като чистачка, а да е дипломиран инженер или химик или еди- какво си от тоя род.
Та, за каква работа става дума. Ако се налага родител да работи гадна работа, бихте ли помагали?

Но бих го съгласувала с половинката. Никога няма да ми хрумне да му кажа "ти не се бъркай в семейните работи". При подобен казус на мен лично точно това би ми бил проблемът. Макар повечето в темата да твърдят, че става дума за пари.

# 348

Всъщност много искам да знам при общ бюджет кой си свива кефовете - този, на чиито родители се дава, или и двамата? Защото за мен не е честно и редно да се ограничават и двамата в еднаква степен, ако случаят е като на авторката - родителят, който получава, да е работещ. Независимо кой вкарва повече пари в бюджета на младото семейство.

Да ти кажа, при семеен бюджет първо се правят сметки за харчовете като цяло и каквото остане отива за кефовете.
В харчовете са И парите за родителите. Чии, няма значение.
Защото, днес може да са неговите, утре твоите, а вдругиден може ти да си наред.
Само че, за да има въобще общ бюджет, не бива единият да тропа с краче "няма пък да даваш на майка ти, щото работи", без да му пука дали мизерства.
В противен случай се появяват теми като тази.

Брех ти да видиш. Т.е. както месечно плащам ток и вода, то месечно да плащам за нечии друг кеф и после за моя. Ех абсурт, абсурт. Радвам ти се много Laughing  Да те светна не е нормално да плащаш на някой, който цял живот си е гледал кефа и не е заделял. Не е нормално същият този да изисква от семейството на синът си да се свива и лишава децата и жената и него си от кеф, заради себе си. Това е егоизъм. Вие ще мизерувате ама щеме гледате щото аз съм го родила ей тоя тука.

Айде спрете вече с глупостите за болни и пенсионери. Тук не говорим нито за болна жена, нито за пенсионер. Като са и малко парите да се хваща на цял работен ден или на втора работа или да се простира според чергата си. Пак казвам младите не взимат милиони. Интересно ще е ако в картинката се окаже, че цоцащата мама има и съпруг, който също работи и както я жалвахме че живее с доход от 400-500лв, то се окаже, че доходът им е доста по-голям. Не разбрах има ли свекър в картинката.

# 349
Кечър, дефинирай първо какво е гадна работа.
Не мисля, че чистачка е гадна работа, но не е за всеки - аз си чистя у нас, но не умея да чистя чуждо място. Иначе поемам 3-5 офиса в София и ще изкарвам колкото сегашната си заплата, че и половината ден ще ми е свободен.

# 350
Аз даже не разбрах дали е издръжка или просто веднъж е дал примерно 100 лв. за извънреден разход.

# 351
  • София
То това, че няма нищо постоянно и вечно, е ясно.
Аз наистина не съм против помощ на хора в нужда, недоимък, болни. Това, което не приемам в подобни ситуции, са изискващ авторитарен тон, лъжи, недораслост, лошо  наредени приоритети, простиране много извън чергата, егоизъм, двоен аршин... до утре мога да изброявам. Повечето ги виждам в случая и не са от страна на авторката. Нужда, недоимък и болест не видях.
Затова непрекъснато апелирам в дадената тема да разискваме върху фактите, а не да говорим "по принцип и традиция" за какво сме и за какво-не.
Авторката си би шута, защото разбра, че колкото и да не е искала да даде подробности, се е изпуснала и са се породили въпроси.
Ти вместо да поискаш изясняване, прекарваш през твои си наслагвания и излиза като развален телефон. Peace

Ето какво пише авторката:
Вярно не става въпрос за големи суми, но все пак си имаме цели в живота, а преди нас, гледаме винаги другите да са добре.
Когато научих за това най-нормално го попитах защо крие и че няма проблеми да дава, но защо не ми го казва. И отговора отсреща е, че нямам никакво право да се бъркам и че нямало как тя сама да се справя.

# 352
Абсурт аз така да попитам,ти както жалваш възрастните колко малки заплати взимали и как мизерували, даваш ли си сметка всъщност колко много млади хора също живеят на прага на мизерията и едвам свързват двата края. Даваш ли си сметка че едвам си плащат разноските и че перо мама, би ги съборило тотално. А давасх ли си сметка, че тези същите хора са млади и им живее, ходи им се, но нямат. И какво предлагаш,, Ако успеят да съберат някое левче да идат за три дена на море, за да се почувстват хора, то да ги дадат на мама. Хайманите му с хаймани, Ще си гледат кефа, докато мама мизерства. Ще ми ходят на море и ще се чувстват и те един път на няколко години хора. Щом мама мизерува, то и те ще мизарстват. И така както не допускаш, че е напълно възможно работещата мама на авторката всъщност да не бедства толкова много, то  така приеми, че в действителни има много повече бедстващи млади семейства, отколкото ти предполагаш. И вие ги изкархате, че всички пенсионери взимат 200лв и че всичките са сингъл. Забравяте  май, че в това домакинство се наливат две пенсии. И в повечето случаи са по-високи, на доста по-ниски разходи от младо семейство. Амааааа за какво изобщо обсъждаме пенсиите, като тук жената работиииииииииии.

# 353

Но бих го съгласувала с половинката. Никога няма да ми хрумне да му кажа "ти не се бъркай в семейните работи". При подобен казус на мен лично точно това би ми бил проблемът.

Аз не бих. Нито ще питам, нито ще чакам разрешение, нито ще ми мръдне нещо за накърнените чувства на половинката, защото съм помогнала на родител, без да съгласувам. Половинки колкото щеш, а съм чувала, че и без тях има щастие. Но такива проблеми съм нямала, а винаги гледам да покрия по-големи разходи на майка ми, за да не бута много спестяванията си. За пенсия няма какво да говорим. Давам й редовно и пари за да излиза, да ходи на екскурзии с приятелки и подобни, купувам й много неща, за което никого не уведомявам, но не е и тайна.

Майка ми работеше като пенсионерка в собствената си фирма. Като почина баща ми всичко свърши. Остаря изведнъж със сто години. Не гадна, а никаква работа не бих допуснала да работи, ако ще го прави само заради парите. Ако работата я кара да се чувства добре, чудесно, на май не беше това въпросът.

# 354
  • София

Брех ти да видиш. Т.е. както месечно плащам ток и вода, то месечно да плащам за нечии друг кеф и после за моя. Ех абсурт, абсурт. Радвам ти се много Laughing  Да те светна не е нормално да плащаш на някой, който цял живот си е гледал кефа и не е заделял. Не е нормално същият този да изисква от семейството на синът си да се свива и лишава децата и жената и него си от кеф, заради себе си. Това е егоизъм. Вие ще мизерувате ама щеме гледате щото аз съм го родила ей тоя тука.

Айде спрете вече с глупостите за болни и пенсионери. Тук не говорим нито за болна жена, нито за пенсионер. Като са и малко парите да се хваща на цял работен ден или на втора работа или да се простира според чергата си. Пак казвам младите не взимат милиони. Интересно ще е ако в картинката се окаже, че цоцащата мама има и съпруг, който също работи и както я жалвахме че живее с доход от 400-500лв, то се окаже, че доходът им е доста по-голям. Не разбрах има ли свекър в картинката.

Чувствата ни са споделени, fiolio. Дори съм два пъти по- радостна от теб. Първо, че синът ми и внукът ми не са те срещнали- ни тебе, ни някоя друга с твоите гени.
И за тебе се радвам- що е време, пред теб е и ще си научиш уроците, дори и по трудния начин да е. Mr. Green

# 355
Чек, хубаво, ама майка ти също ли е в чужбина?

# 356

Чувствата ни са споделени, fiolio. Дори съм два пъти по- радостна от теб. Първо, че синът ми и внукът ми не са те срещнали- ни тебе, ни някоя друга с твоите гени.
И за тебе се радвам- що е време, пред теб е и ще си научиш уроците, дори и по трудния начин да е. Mr. Green

Почакай, почакай още малко. Не е късно да срещнат. Като гледам какви гени са наследили, жените им няма да ги изтраят дълго. Цоцай докато можеш, че като спре кранчето кофти.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 23:17 от fiolio

# 357
Не. Гостува отвреме на време за по два-три месеца, но колкото повече остарява, толкова по-трудно успявам да я отлепя от къщата й.

# 358
  • София
Стига си клела Joy
Не е задължително. Със сегашната пенсионна система доста хора се опитват да си подсигурят старините така, че да не живеят като скотове.

Гал, под "гадна" разбирам смачкваща психиката. За човек с 30+ години стаж, прекаран в интелектуален труд, би било супер гадно да работи като метач, за да свързва двата края.

# 359
Не. Гостува отвреме на време за по два-три месеца, но колкото повече остарява, толкова по-трудно успявам да я отлепя от къщата й.
Имаш доста повече възможности от повечето българки, вкл.някои от пишещите в темата. Като имаш е лесно, трудното е преразпределянето между перата.

За човек с 30+ години стаж, прекаран в интелектуален труд, би било супер гадно да работи като метач, за да свързва двата края.
Вероятно, но сега гледат да не разкарват бързо специалистите след пенсия, че не се знае какви нови кадри ще дойдат.
А има хора, след 40 години интелектуален стаж се занимават с физическа работа. Е, не платени метачи 😁

Общи условия

Активация на акаунт