С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 591
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Аз влизам с един по-скоро въпрос. С моя приятел живеем заедно вече 4 години, нямаме брак и деца. С майка му се разбираме. Е, имали сме разни случки, за които съм споделяла и тук, но не е кой знае какво. Та по същество.
От началото на нашите взаимоотношения аз се обръщам с нея по име. Тя никога не се е обърнала към мен така. Използва някакви “муцка, миличка” и подобни, както и да е. Обаче от около 2 години започна да използва прословутото “мамо”. Например: Как сте бе мамо? Имам чувството, че очаква аз да й казвам така, но това няма как да стане, не го намирам за нормално. Докато тя нарича така и втората си свекърва, с чиито син няма брак, а живеят на семейни начала.
От 1 месец започна да нарича и другите членове на семейството им като мои. Например сестрата на приятеля ми, от името ѝ, стана “кака ти” и т.н. 
Знам, че звуча малко дребнаво, но се чудя какво значат тези неща. Да говоря ли с нея? Имам чувството, че се обижда, когато не я наричам майко или мамо и натъртва на тези неща заради това.
Бих се радвала да чуя мнението на някоя свекърва, а и не само.

# 721
  • при късмета
Абсурт, мързел или работливост, някой с анадолски разбирания може да оценява, но на домакинята. До сега не бях чувала някой да ги оценява у гостите, дори да е с по-закостенели разбирания от анадолските

# 722
water_nymph, според мен излишно се вживяваш. Така описана ситуацията, на мен ми говори, че жената просто те е приела в семейството си като снаха и дори като дъщеря. Мамосва по навик и защото така ѝ идва отвътре, едва ли ти прави намеци.
Ако искаше да ѝ казваш „мамо“, щеше да играе по-грубо или направо да ти го каже директно.
Просто приеми, че има хора, които мамосват в моменти на разнежване – дори не само хора, но и животни. Simple Smile
По-нататък е много вероятно да започне и да ви бърка имената, ама то ЕГН-то не прощава...  Laughing

# 723
Теб те дразни това "мамо", но за нея означава, че те приема като възможно най-близка. Поне аз не бих го правила на въпрос.

# 724
Като Как Сийка-не очаква , на нея така и ходи да каже.Викай по име, като на теб така ти идва.
Бе давайте на тези свекърви да шетат, явно само  ги сърдите, има си нещо свое там свеката на сърце  и  и тежи у дома да стои.Ако е  без връзка с нея  жилището май няма да е тежест да позяпа отстрани и  тя да поклюкарства.Що пък да не намери махна на сватята как шета. И това ще мине с годините, няма да иска да мърда , камо ли да прислугва. Свекърви ,оставете снахите да шетат, че и  те захитряват и ще си шетаме сами,  и вилица и вода да носим.Това е  от нас дошло, от угаждане до откат.

# 725
Нее, не ме дразни, но ме поставя в неловко положение, когато го каже. Не искам да си мисли, че имам нещо против нея, за да не я наричам така, просто не ми идва отвътре.
А това с бъркането на имената няма как да се получи, защото аз и дъщеря й носим едно и също име.  Grinning
Просто исках да си сверя часовника.

# 726
Нищо такова няма демонстрирано- тъщата се е разперчила да командва парада и с дъщеря си да покажат, че са кралиците на черпака. Искат фокусът да е върху тях и хвалбите на публиката-тоже.
И кво? Свека е сърдита, че не е била тя царицата на черпака за вечерта? JoyJoyJoyJoy МАаалиийй голЕм рЕзил?!!
Ще ти обясня. Въпрос на възпитание и ценностна система. Едно време се учеше в училище "Мамина Богданка" и мързелът не беше нито на мода, нито за хвалба. Нито мърлявщината се смяташе че ценност.
Така че, да я принудят майката на момчето да седи, скръстила ръце пред фамилни гости, докато снахата и майка ѝ шетат, е грозна демонстрация, на първо място.
И да, явно за свеки е резил да не си помести задника, за разлика от твоето виждане, че мързелът е велико достижение на съвременната жена.
Кво?
Демек,грехът на снахата е,че не предоставила възможноста свеки да блесне като трудолюбива домакиня пред родата?!?И така е станала причина на свека да ѝ излезне име,че е мързел?
*бах тая рода,и живота дето са живяли досега,щом не се познават кой колко струва и колко е работен,та баш на това събиране са седнали да се преценяват ..Това би било една много тъжна история,ако не бе пропита с фалш и грозно лицемерие ."Селска чест" пасти да яде..
Плюя в пазва и благодаря на Бога,че ме е събрал с що-годе интелигентни хора,но ако някой някога ми спретне подобна простотия,най-вероятно това ще е края на взаимоотношенията ни.

# 727
  • София
Гугълче, колкото и да подскачаш тук, файда няма. За мен и отношението кум дете (особено такова, което помага заделяйки от залъка на семейството си) и даването пари, при условие, че имат от къде да си изкарат само не е ок, но това съм аз. Щом за теб и мъжа ти не е проблем да му викат и да се държат гадно с него, а накрая да го ошушкват понеже ги мъзри, нищо, че имат възможности и ресурси - ваша си работа.
------------------------
Ще ти обясня. Въпрос на възпитание и ценностна система. Едно време се учеше в училище "Мамина Богданка" и мързелът не беше нито на мода, нито за хвалба. Нито мърлявщината се смяташе че ценност.
Така че, да я принудят майката на момчето да седи, скръстила ръце пред фамилни гости, докато снахата и майка ѝ шетат, е грозна демонстрация, на първо място.
И да, явно за свеки е резил да не си помести задника, за разлика от твоето виждане, че мързелът е велико достижение на съвременната жена.
За мен да отидеш на гости и да си стоиш на задника на масата не е мързел, но щом ти смяташ, че гостите са длъжни да шетат явно ти е много сбъркано съзнанието. А момичето естствено, че ще повика майка си, ако и мъжа в картинката беше се опитал да домакинства нямаше да има нужда от която и да е майка да шета. Нали не твърдиш, че снахата трябва да е по-близка със свекърва си отколкото с майка си и затова да е трябвало да извика свека, а не майка си? В крайна сметка събитието се е развиало в дома на снахата и е нормално да й помага този, който тя си прецени, че иска около себе си и чиниите. Ама понеже апартаментчето било подарък от свекърите и свека се чувства като изгонена от собствената си кухня - така е когато се подари имот, но чувството, че този имот е все още твой не те напусне Satisfied.

# 728
  • София
Скрит текст:
Нищо такова няма демонстрирано- тъщата се е разперчила да командва парада и с дъщеря си да покажат, че са кралиците на черпака. Искат фокусът да е върху тях и хвалбите на публиката-тоже.
И кво? Свека е сърдита, че не е била тя царицата на черпака за вечерта? JoyJoyJoyJoy МАаалиийй голЕм рЕзил?!!
Кво?
Демек,грехът на снахата е,че не предоставила възможноста свеки да блесне като трудолюбива домакиня пред родата?!?И така е станала причина на свека да ѝ излезне име,че е мързел?
*бах тая рода,и живота дето са живяли досега,щом не се познават кой колко струва и колко е работен,та баш на това събиране са седнали да се преценяват ..Това би било една много тъжна история,ако не бе пропита с фалш и грозно лицемерие ."Селска чест" пасти да яде..
Плюя в пазва и благодаря на Бога,че ме е събрал с що-годе интелигентни хора,но ако някой някога ми спретне подобна простотия,най-вероятно това ще е края на взаимоотношенията ни.
Точно, да. Свекърва ми например не би спретнала такава селска сценка. Нито аз бих помолила гостенка (без значение дали ми е майка или не) за помощ, а мъжът ми междувременно да се почесва. Пък гостите да цъкат LaughingВъобще всичките образи много добре си пасват. Не знам КАГ как все такива примери дава.

# 729
Защо винаги свекърите подаряват имоти или младото семейство живее при тях ?

# 730
  • София
И аз съм се чудела. Не би трябвало да е така.

# 731
  • при късмета
В никакъв случай не е винаги, но темата е такава, че тук се дават такива примери. А свекървите в темата хем се бият в гърдите с въпросното даване, хем твърдят, че е безкористно, хем не могат да го докажат. Защото колкото и да не си признават, имат очаквания за въпросното даване. Но нито една до тук, НЕ Е заявила въпросните очаквания предварително, че да няма после недоразумения

# 732
  • София
Не е винаги, и родителите на момичета подаряват имоти, ама за разлика от свекърите не продължават да си ги чувстват свои и да имат претенции за черпака и за отношение и целуване на ... ръце. За свека снахата е чужда, тя е злата вещица отраднала безценното синче и от там идва хъс да й се натрие носа и да се блесне за нейна сметка. Докато у една майка на момиче няма да й дойде на ума да натрива носа на собствената си дъщеря и да я излага пред когото и да е, с е цел да блесне, а детето да остане на заден план, нито да я злепоставя.

# 733
Защото много мъже, че и жени са свикнали, че така е редно.  Силата им стига да мрънкат във форума, но не и да се опълчат.

# 734
  • София
А и доста свекъри имат същите нагласи.

Общи условия

Активация на акаунт