Помощ! Конденз! Какъв обезвлажнител? - тема 2

• 18 762
  • 149
  •   1
Отговори
# 120
Втора година сме с TWE Alpha Q13, много сме доволни. Преди това сме имали разни малки, разликата е огромна. Тегли страхотно и най-после не ми текат вадички по прозорците. Особено през зимата беше много неприятно, а сега нямам нужда нещо да попива под прозорците.
Напълно подкрепям! От 2 години имам същия модел. Преди през зимата прозорците бяха целите в конденс(хубавото беше, че се ограничаваше до там). Сега няма нищо, само от време на време малко по долния ъгъл и то само в най-големите студове. А дори сушилнята е там и чат пат има влажни дрехи да висят.

# 121
  • Sofia
И аз си добавям влажните дрехи в стаята, всичко съхне бързо Simple Smile Това е като бонус-функция.

# 122
И аз си добавям влажните дрехи в стаята, всичко съхне бързо Simple Smile Това е като бонус-функция.
+1 аз също от личен лекар знам, че простирането в стаята в което спим е плюс.

# 123
Плюс е само ако имаш добър влагоабсорбатор. Инак ще си докараш такъв мухъл по стени и прозорци, че не ми се мисли. Вече ако имаш централно парно се променя ситуацията. В смисъл, че парното прекалено много изсушава въздуха. Но ето при нас изведнъж се появи проблем с влагата, въпреки парното. Та спасителният уред работи ежедневно по минимум три часа.

# 124
Климатиците  изсушават много повече.
И аз съм много доволна от влагоабсорбатора. Не знам хората как си купуват овлажнители освен ако не са на климатици.

# 125
Това с парното са приказки от соц- а, когато парното нямаше термовентили и бичеше на макс. Днес не е така. Ние сме на тец, който е настроен да поддържа около 23 градуса, обаче на моменти си има влага и се усеща, ако влагоабсорбаторът не работи.
За приказките на личната лекарка не ми се коментира 😨

# 126
Плюс е само ако имаш добър влагоабсорбатор. Инак ще си докараш такъв мухъл по стени и прозорци, че не ми се мисли. Вече ако имаш централно парно се променя ситуацията. В смисъл, че парното прекалено много изсушава въздуха. Но ето при нас изведнъж се появи проблем с влагата, въпреки парното. Та спасителният уред работи ежедневно по минимум три часа.
На климатик сме, но във въпросната стая дограмата не е сменяна и е от старите - дърво. Което малко или много променя нещата Simple Smile

# 127
Здравейте! Днес купих обезвлажнител Rohnson R-91212 (2.00 L, 12 L/24H, 36.00 dB). Избрах го след дълго проучване, вкл. на мненията тук, и съм доволна от избора, но имам какво да питам, а и да споделя вече лични впечатления. Когато го включих за първи път и нагласих желания праг на влажност на 50%, почти веднага спря да работи, защото се оказа, че влажността в помещението не е над 50%. Тогава настроих желаната влажност на 35% и вече започна да работи непрекъснато, бързо свали влажността от 46% на 41% (същевременно хигрометърът в стаята показва към 60%). Почувства се положителна разлика в качеството на въздуха - усеща се като по-чист и приятен, подканва те да дишаш с пълни гърди, като на открито. Само че скоро го изключих, заради шума (36 dB), а и влажност под 50% в настоящото все още топло време е приемлива. Нямам забележки към марката или модела, нивото на шум 36 dB беше очаквано, но мисля поради шума да го включвам в спалнята само когато там няма никой. Неочаквано се оказа трудно да намеря такова място за обезвлажнителя, че да е на 20 см от стени и мебели. Имам въпрос: може ли да се разбере през прозорчето на контейнера (има прозрачна цепка отпред) колко вода се е събрала  – светих и с фенерче, но не видях ясно ниво. И какво означава, когато светещата окръжност около дисплея, показващ стойността на отн. влажност, си променя цвета – зелено, жълто?

# 128
Ние сме пета година вече с един полски уред - Noaton DF 4114. Много сме доволни, понеже живеем в град, в който вали над 200 дни в годината, нямаме сушилня и реално това ни е спасението. Има функция за сушене на дрехи, за поддържане на определена влага в стаята и т.н.

# 129
Здравейте
Радвам се, че намерих темата.
От тази година се топлим с климатици - къща, изолирана, дограма. Преди се е образувал съвсем малко конденз, само в най студените дни, но сега с климатиците е ужас. Особено в кухнята, където готвя близо до прозореца, има доста конденз и малко мухъл по едни дървении.
Този абсорбатор дали ще свърши работа https://tweuropebg.com/3-obezvlazhniteli/59-obezvlazhnitel-twe-a … q13-1687988858008? Влагомера обикновено показва около 60-65% влажност.

# 130
Този влагоабсорбатор е подходящ за жилища до 60 кв.м.  За всеки уред е дадена подходящата площ, на която ефективно работят. Зависи къде ще си използва.

# 131
Здравейте
Радвам се, че намерих темата.
От тази година се топлим с климатици - къща, изолирана, дограма. Преди се е образувал съвсем малко конденз, само в най студените дни, но сега с климатиците е ужас. Особено в кухнята, където готвя близо до прозореца, има доста конденз и малко мухъл по едни дървении.
Този абсорбатор дали ще свърши работа https://tweuropebg.com/3-obezvlazhniteli/59-obezvlazhnitel-twe-a … q13-1687988858008? Влагомера обикновено показва около 60-65% влажност.
Аз го използвам вече четвърта година. Върши страхотна работа. Жилището ми е по-голямо от 60 кв.м, но пак върши страхотна работа. Може да се мести. В момента е в коридора, пуснала съм го на нощен режим и да поддържа 45% влажност и така си работи тихо-тихо вече два месеца. Стаите ни обикновено с разтворени врати. Можеш да го местиш по стаите, ако се налага.
Много съм доволна от него.
60-65% е много. Забелязала съм, че мине ли 55% и започва да с еусеща влагата и да прави нощем конденз по стъклата. Температурата у нас е около 23 градуса.

# 132
Благодаря
мисля да го разположа в кухнята, където е най влажно. Всички врати са отворени навсякъде, така че вероятно ще го пусна да си обира непрекъснато.

# 133
  • Sofia
И ние сме с него, страхотен е. За първи път нещо наистина обира влагата.
За максимална ефективност, обаче, за мен е по-добре да се пуска стая по стая. Става по-бързо, когато са ми затворени вратите. Пускам в едната стая, после в другата и така.

# 134
Здравейте,имам дълга затворена тераса,на която става страшен конденз .Джемини и чат джи пи ти ми препоръчаха да търся адсорбционен обезвлажнител като препоръчаха Meaco DD8L Zambezi или Junior. Има ли някой,който да ползва такъв? Заслужава ли си високата цена?
Вече поръчвах един и го върнах,защото не вършеше никаква работа
https://www.amazon.de/dp/B0DSFBS71J?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Общи условия

Активация на акаунт