Помощ! Конденз! Какъв обезвлажнител? - тема 2

• 17 035
  • 128
  •   1
Отговори
# 120
Втора година сме с TWE Alpha Q13, много сме доволни. Преди това сме имали разни малки, разликата е огромна. Тегли страхотно и най-после не ми текат вадички по прозорците. Особено през зимата беше много неприятно, а сега нямам нужда нещо да попива под прозорците.
Напълно подкрепям! От 2 години имам същия модел. Преди през зимата прозорците бяха целите в конденс(хубавото беше, че се ограничаваше до там). Сега няма нищо, само от време на време малко по долния ъгъл и то само в най-големите студове. А дори сушилнята е там и чат пат има влажни дрехи да висят.

# 121
  • Sofia
И аз си добавям влажните дрехи в стаята, всичко съхне бързо Simple Smile Това е като бонус-функция.

# 122
И аз си добавям влажните дрехи в стаята, всичко съхне бързо Simple Smile Това е като бонус-функция.
+1 аз също от личен лекар знам, че простирането в стаята в което спим е плюс.

# 123
Плюс е само ако имаш добър влагоабсорбатор. Инак ще си докараш такъв мухъл по стени и прозорци, че не ми се мисли. Вече ако имаш централно парно се променя ситуацията. В смисъл, че парното прекалено много изсушава въздуха. Но ето при нас изведнъж се появи проблем с влагата, въпреки парното. Та спасителният уред работи ежедневно по минимум три часа.

# 124
Климатиците  изсушават много повече.
И аз съм много доволна от влагоабсорбатора. Не знам хората как си купуват овлажнители освен ако не са на климатици.

# 125
Това с парното са приказки от соц- а, когато парното нямаше термовентили и бичеше на макс. Днес не е така. Ние сме на тец, който е настроен да поддържа около 23 градуса, обаче на моменти си има влага и се усеща, ако влагоабсорбаторът не работи.
За приказките на личната лекарка не ми се коментира 😨

# 126
Плюс е само ако имаш добър влагоабсорбатор. Инак ще си докараш такъв мухъл по стени и прозорци, че не ми се мисли. Вече ако имаш централно парно се променя ситуацията. В смисъл, че парното прекалено много изсушава въздуха. Но ето при нас изведнъж се появи проблем с влагата, въпреки парното. Та спасителният уред работи ежедневно по минимум три часа.
На климатик сме, но във въпросната стая дограмата не е сменяна и е от старите - дърво. Което малко или много променя нещата Simple Smile

# 127
Здравейте! Днес купих обезвлажнител Rohnson R-91212 (2.00 L, 12 L/24H, 36.00 dB). Избрах го след дълго проучване, вкл. на мненията тук, и съм доволна от избора, но имам какво да питам, а и да споделя вече лични впечатления. Когато го включих за първи път и нагласих желания праг на влажност на 50%, почти веднага спря да работи, защото се оказа, че влажността в помещението не е над 50%. Тогава настроих желаната влажност на 35% и вече започна да работи непрекъснато, бързо свали влажността от 46% на 41% (същевременно хигрометърът в стаята показва към 60%). Почувства се положителна разлика в качеството на въздуха - усеща се като по-чист и приятен, подканва те да дишаш с пълни гърди, като на открито. Само че скоро го изключих, заради шума (36 dB), а и влажност под 50% в настоящото все още топло време е приемлива. Нямам забележки към марката или модела, нивото на шум 36 dB беше очаквано, но мисля поради шума да го включвам в спалнята само когато там няма никой. Неочаквано се оказа трудно да намеря такова място за обезвлажнителя, че да е на 20 см от стени и мебели. Имам въпрос: може ли да се разбере през прозорчето на контейнера (има прозрачна цепка отпред) колко вода се е събрала  – светих и с фенерче, но не видях ясно ниво. И какво означава, когато светещата окръжност около дисплея, показващ стойността на отн. влажност, си променя цвета – зелено, жълто?

# 128
Ние сме пета година вече с един полски уред - Noaton DF 4114. Много сме доволни, понеже живеем в град, в който вали над 200 дни в годината, нямаме сушилня и реално това ни е спасението. Има функция за сушене на дрехи, за поддържане на определена влага в стаята и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт