Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 263
  • 823
  •   1
Отговори
# 720
  • Лондон
G.kehaiova,права си,спрея върши чудеса.Една приятелка ми даде да го ползвам,останах мн доволна и взех за себе си.
Някоя от мамите беше питала за мне ние за леките колички,тук им казват Stroller,за мен това е най-удобният вид количка както за ежедневието,така и за пътуване.И да,Maclaren са от най-добрите,аз към момента ползвам голяма количка I candy Orange,защото е двойна и с две деца с малка разлика няма как.Но когато съм само с едното дете ползвам  stroller и съм мн мн доволна.

# 721
  • София
Щерката преди години лато бебе се задави, не можеше въздух да поеме, не помня на колко месеца е била, с хляб се задави. Използвах на доктор Спок съвета за задавяне при бебета. Обръща се по корем с наклон главата надолу и се удря леко в областа на гърба с дланта, не цялата, само основата. Веднага го изплю.

Из нета може да прочетете повече.

Да кажа, че в Медея има промоция на Хип  пюре 20%, на доста видове, в Ремедиум е 15% плодовите.

# 722
Момичета поръчах си пюренца на heinz, някой взимал ли е такива? Чух, че са хубави и поръчах малко.

# 723
Момичета, въведох почти вс зеленчуци и комбинации. Някои плодови също, каши предстоят...
Грис? Може ли, пише на хипп бурканче за след 4м 🙄
Месо, жълтък кога въведохте? Какво друго може да се въвежда вече (на 6 +) от месец захранване.
Видях някакви бурканчета меню - пиле с картофи май, спагети болонезе за над 4м, някой давал ли е такива 🙄🙄

# 724
По-назад и аз бях питала, въпроса ти е основно около глутена сякаш. Моята педиатърка препоръчва директно да започнем с пшеница, но мен ме достраша и започваме с овес, на 6+++ е. Захранваме се от 5+. Първо въведох всички зеленчуци и меса /заешко, пилешко, пуешко в тази последователност/, след това плодове и сега глутен, след него ще е жълтък и сирене овче, по препоръка. Когато купувам пюрета гледам състава, да съм давала повечето неща, най - много 1 или 2 да не съм, за да не направи алергична  реакция и да не знам от какво. Купувам вече готови менюта, много ги харесва. Предимно на Холе, Хипп и Слънчо от време на време. В магазина ми казаха, че спагети болонезе съдържат глутен, грис съм виждала пшеничен. Пшеницата е с най-висок процент съдържание на глутен. Въпреки всичко съм му давала коричка хляб и сухарче, но все пак се върнах на овеса. При нас най-много се харесват Зеленчукова супа, заешко със зеленчуци, трио кореноплодни, пилешко със зеленчуци, пуешка зеленчукова супа, пюре от тиква, тиквичка и картоф. Всичко яде, но тези с най-голям апетит.

# 725
  • София
Аз след като въведа повечето зеленчуци и подправки мисля да го минавам директно на обща храна. Може би след като навърши 7-8 месеца. Тия менюта в бурканчета не ми се нравят нещо.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 10:53 от ditmade

# 726
Месата чисти ли ги давате или от бурканчетата напр. пилешко със зеленчуци?
Супите правите ли ги или има готови бурканчета?

# 727
  • София
Месото си го готвя аз и го добавям в зеленчуково пюре. Всичко (спагети, супи, яхнии и тн.) Може да си го приготвяш ти, а го има и в бурканчета. Въпрос на избор. На мен лично тия в бурканчетата не са ми особено вкусни и за това си ги приготвям аз. Както и с детската кухня..стурват ми се ужасно на вкус и предпочитам да си ги сготвя вкъщи.

# 728
Месото си го готвя аз и го добавям в зеленчуково пюре. Всичко (спагети, супи, яхнии и тн.) Може да си го приготвяш ти, а го има и в бурканчета. Въпрос на избор. На мен лично тия в бурканчетата не са ми особено вкусни и за това си ги приготвям аз. Както и с детската кухня..стурват ми се ужасно на вкус и предпочитам да си ги сготвя вкъщи.
съгласна съм, наистина не са вкусни щ, предпочитам аз да си готвя, ако няма време тогава давам готово.

# 729
  • София
Може би след като навърши 7-8 месеца. Тия менюта в бурканчета не ми се нравят нещо.
И аз видях, че някои кухни са след 7 месеца и съм решила другата седмица да проуча и поръчам. Спряла съм се на Ян Бибиян. Мнения и идеи?

# 730
  • Sofia
Аз имам проблем с жълтъка. Като го добавя към пюрето и тя започва да ми се дави Sad. Някакси парченцата я карат да и се повдига, а и неможе да ми се разтвори в зеленчуковото. Като казвате че давате готови менюта, да ви попитам домата там не е ли проблем. Аз още не съм го въвела и мислих че е мн по нататък 🤔

# 731
Аз имам проблем с жълтъка. Като го добавя към пюрето и тя започва да ми се дави Sad. Някакси парченцата я карат да и се повдига, а и неможе да ми се разтвори в зеленчуковото. Като казвате че давате готови менюта, да ви попитам домата там не е ли проблем. Аз още не съм го въвела и мислих че е мн по нататък 🤔
жълтъка най-хубаво ми се пасира в чопър и става супер гладко. А в пюретата домата е в съвсем малко количество, поне тези, които аз взимам. Не сме имали проблем. Дават го за по късно, но не ни се е отразило зле.

# 732
Curlly,до колкото съм разбрала като пише 4+ на пюрето,това е за консистенцията,а не за съдържанието.И аз ги четох,препрочитах и на моя 7 месечен почти няма зеленчукови пюрета,които да мога да му давам,заради тия домати.Та реших,че ще взимам само месо и ще си правя комбинации зеленчуци у дома.То няма никаква логика в пюре с консистенция за 4 месечно да сложат ягода...Цял месец му давам каша и тази в магазина ме убеждава,че била с мляко каквото се дава на кърмачета и се чудя от какво му излизат пъпчици и реших да проверя кашата...ами не,с прясно мляко си е,та и каши няма какво да давам...2-3 мисля,че имаше без мляко,та ще ги издирвам по магазините.

# 733
А давам каши с мляко, и то не е адаптирано, ами си е обикновенно. Направо ги обожава. Но започваме 8ми месец и не е проблем да ги давам. В пюре 4+ и в пюре 6+ консистеницята няма никаква разлика, давам и от двете. Имам каша хип мюсли с овесени ядки 7+ дали е добър варят за започване с глутена? Разбира се ще изчакам още поне две три седмици, защото сме с сополи и кашлица, и по добре да е напълно здрав.

# 734
  • Sofia
Аз това за месеците и консистенцията го знам обаче е мн странно как в пюрета за 4+ има мн здлечунци които аз не съм въвела, а съм въвела бая вече. Не е само домата, също копър, броколи и разни други с които аз реших да изчакам, защото прочетох че се въвеждат по натам. И аз правя механици от домашни+купени, с месо без, правя вкъщи добавям към купени...ама важното че яде де. Иначе готовите менюта ми харесват като комбинации, но все има по две три неща които не съм въвела 🙄.
За кашите досега съм взимала само безмлечни и в началото ги правих с АМ на детето, но после спрях и ги правя само с вода. Днес за пръв път и дадох оризова с банан и праскова на Хип...ее мн я хареса. Тя има добавено мляко, но пише че е преходно, аз нз какво значи това и реших че е пак АМ. Ще видим как ще и се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт