Фермата сезон 5 тема 3

• 29 278
  • 981
  •   1
Отговори
# 315
66% от епизода бяха посветени на дудненето на Иво. И аз като Бети на ден 33-ти вдигам ръце и запушвам уши.
Шопски падна в собствения си капан. Спокойно и с дългата продуцентска ръка Димитър го постави там където уж желаеше да бъде - Арената!

1. Красимира - много точна преценка спрямо Венци, когато говореха със Станислав. Само дано не се подлъже по чара на Мистър Тесни раменца.Smiley
2. Дана - силни и правдиви бяха думите които каза на Ивайло.
3. Дуел за имунитет - Станислав, Красимир, Сами - топ! Митко и на рязането дремна. Венци е в мъжки климакс - не му се остарява.

Важен въпрос - Кой ще заколи пуйката?

*Процентите и цифрите ми са приблизителни. Wink

# 316
Щях да го харесам повече, ако беше намерил друг начин да се справи в конфликта с Ивайло, а той пое ръкавицата и се конфронтира директно.
Виви,
когато още в самото начало Шопски избухна срещу Митко, дори го напсува, Митко не реагира крайно, дори затихнаха нещата за известно време именно, защото той не пое ръкавицата. Втория път, обаче, когато Шопски изригна заради трите картофа, за всички стана ясно, че той до последно ще рови и търси поводи за да нагнетява ситуацията. Как се търси път към друг човек при това положение? Отношенията са двустранен процес и, когато едната врата е затворена,  няма смисъл.
Освен всичко, изолацията си казва думата. В живота Митко би се обърнал и отдавна приключил със Шопски на всички нива, но вътре е въпрос на оцеляване - единия или другия. Шопски зададе правилата на играта, категорично нежелаейки каквото и да било примирие или търпимост поне.

# 317
Всичко сте обсъдили от вчерашния епизод. Само да добавя Венци- Йори мрънкалото с : - Не ми се отключва катинара.... Много ме изнервя този човек. То бива негативизъм, ама това неговото минава всякакви граници.

# 318
  • София
Hope, ме изпревари.
Не знам кой нормален човек би издържал на това всекидневно тролене от Иво към Митко. Аз при всички случаи щях да се разкрещя в един момент и да го насосам едно хубавичко. А пък някой мъж с по-къс фитил можеше и да му фрасне един (което не одобрявам разбира се). На такива дразнители единствено можеш да отговорш с пълен игнор, но в ограниченото пространство на фермата просто няма как.

# 319
Hope, 🖒🌻, много точен коментар. 
Ивко трябва да се заяжда с някого, защото по този начин се издига в собствените си очи. А даже и най- безграничното търпение, рано или късно се изчерпва.

# 320
Хахахахаха, как го навърза тва готино парче с ръченица, ти си знаеш. 😂

Феникс, ограничена не съм, ама и чалга, и рок не ми се вързва.

Докладвахте ме за овчото мислене, ама то и ограниченото е същото. Как да е, живи и здрави да сте.
     Esstela,много си права за ограниченото мислене,владееш го.
   Живея в Монтана от 20 години,познавам,както и всеки в нашия град орк.Виво Монтана.Музиката ,на която влязоха е всеизвестното Чичово хоро.Сега,защо английската възпитаница Бети го заигра на кючек, си е нейна работа.
    Та за Виво Монтана-ръководителят им Пламен Крумов беше  учител по музика в математическата гимназия.Завършил е в Пловдив.Създаде оркестъра с деца-ученици от гимназията,нищо не знаещи за духовата музика.Научи ги да я обикнат,да заобичат инструментите и  за част от тях това е вече житейски и професионален път.
   Та,въпросният Пачо,както си го знаем,слуша рок и метъл.Откъде знам ли?Дъщеря ми ходеше на народно пеене,автентично такова,от нашия край.Групата се казва Торлашки напеви.Учителят ,който ги води е завършил с Пламен.Пътуваха доста по участия заедно,,вкл Сърбия,Гърция.Категорично им беше забранено на децата да слушат чалга и сръбски турбо фолк.В бусчето се слушаше народно пеене и рок-Металика,Менуар,Рейнбоу...
     Виво Монтана правят страхотен джаз ,имат и авторска музика.
   Та толкова за ограниченото мислене.

# 321
  • Варна
Хахахахаха, как го навърза тва готино парче с ръченица, ти си знаеш. 😂

Феникс, ограничена не съм, ама и чалга, и рок не ми се вързва.

Докладвахте ме за овчото мислене, ама то и ограниченото е същото. Как да е, живи и здрави да сте.

Ама то нямаше въобще нужда да навързвам каквото и да било... то си е готово взаимствано, и готово навързано Grinning Съвсем не случайно дадох линк към това готино както ти го определи парче към именно момента с нашата ръченица... Айде ако имаш излишни няколо митутки за губене преслушай отново и ела се върни да ми кажеш отново, че наше народно творчество не е било взаимствано... Wink Да я метнем тая пуста и омразна рок култура настрани, която традициите ни унищожавала... нека хванем нещо друго - искам аз вас болшинството да ви питам защо ми се прииска народни танци да запиша и да играя с все сърце след като бях на едно представление на Лорд ъф дъ Денс - баш си беше типично наше Граовско хоро мен ако питате

Чужденци разни - знайни и незнайни много по-високо ценят и таланта ни, и това, което сме оставили... Янка Рупкина, Стефка Саботинова, Деси Добрева, гласът, който НИКОГА не ще бъде забравен - Валя Балканска и още други и други....Да посмее още веднъж някой да ми каже или намек да ми направи, че не ценя българската музика, литература, театър, талант и т.н. намеци ще скоча и жив с парцалите му кирливи ще сдъвча и изплюя... е междувременно дали ви се нрави или не да прадупредя, че за нищо на света аз рокмузиката няма да изоставя. АКО ЩЕТЕ! ТОВА СЪМ АЗ! СВИКВАЙТЕ МИ! Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 10:19 от Spirit Crusher

# 322
  • България
И аз се включвам с пример как чалгата и рока са съвместими. Например сръбския изпълнител Aca Lukas. Започнал е с рок, не е пробил и се е ориентирал към чалгата. Оттам ударна кариера в турбо чалгата.
Есил Дюран е омъжена от години за съпруга си, рокаджия. (тя е и от най-интелигентните и умни в чалга жанра, учила е за джаз певица)

# 323
Да се върна сега към Фермата-искам да спечели Митака,продължавам да го харесвам.Не изрече някакви гръмки лозунги,като Иво,има си тактика и си я следва.Държи се премерено,може да е поза,а може и да е такъв характер.Абсолютно вярвам и на него и на Сами ,че не са вътре за парите.Изглежда ми като хора,които търсят и обичат предизвикателствата.Но и победата и успеха.И ако пък случайно стегнат до 100 000те хиляди,що пък не?!И въобще не смятам,че са трябва да ги дават за благотворителност.Хареса ми доводът, който даде защо избира Сами.
     Красимира мисли като мен относно Бебе Сьомга,хахаха.Хареса ми коментарът й относно Вили и Венци.Егати мрънкалника е този.По едно време си помислих,че прецедентът ще е,че той ще иска да излезе от фермата доброволно,защото е разбрал,че няма шанс срещу младоците.Плужек ми е тоя Венци.
    Какво му е на Митко малкия,че е превъзран?Аз помислих,че става от сън.

# 324
  • ново
Има хора, които с негативното си мислене и настроение предизвикват съдбата, която после обвиняват, хора озлобени към всичко и всички, нетолерантни.
Венци е един от тях. Няма как да му се случи нещо хубаво, докато самият той го отблъсква.
Не разбирам отрицателната нагласа към успелите хора (не употребявам умишлено богатите). Веднага започва да им се прави сметка защо са им повече пари, имоти, бизнес. Едва ли не са длъжни да даряват и помагат. А когато помогнат със съвет, а не с пари, биват оплюти и осъдени.
Приказката за киселото грозде ми е любима 🙂

# 325
Тук не става въпрос за съвместимост между рок и чалга, а за ограничено мислене . Всъщност , даже и това не е. Tary го написа най- правилно- като не харесваш един човек, все ще търсиш какъв косур да му намериш. Очаквам скоро включване относно прическата, височината, брадада и космите по краката на Димитър😆, що растат така, ами не на обратно.

# 326
И Димитър, и Ивайло твърде много са се фиксирали един в друг.
И двамата позволиха егото им да вземе връх над разума и емоциите.
И двамата прекалиха.
Димитър е по-изтънчен, по-прикрит, по-умен, но и той е страшен дразнител. Но за разлика от Ивайло не вика и не си изпуска нервите.  Щях да го харесам повече, ако беше намерил друг начин да се справи в конфликта с Ивайло, а той пое ръкавицата и се конфронтира директно. Колкото е крив Ивайло, толкова е крив и Димитър. Не искам никой от двамата на финал.
Абсолютно подкрепям изразеното мнение. Няма напълно бели или черни характери - всички сме шарени. Смятах, че Димитър ще успее да се справи със ситуацията по интелигентно и ползвайки опита, който има като човек, който ръководи бизнес и екип от различни хора, но той ме разочарова. Започва да ми е прекалено "добър" /ако ме разбирате/. От друга страна, не мога пък да отричам напълно и Ивайло. Да вярно е че е рязък, емоционален, натрапващ се, но и не мога да му отрека и качествата, които притежава. Още повече да не забравяме, че мнението на зрителят се формира от кадрите, които ни излъчват, ако щете от коментариите на водещи и на гласът зад кадър. Може би Дана, доста точно определи характера на Ивайло, а именно че му липсва подхода към останалите. Направи ми впечатление и изказването на Митко 2, който определи характера си като този на Ивайло и особено пък ми направиха впечатление думите на последния, че не иска да е тесто, а подправка, дори и да е уасаби.

# 327
  • Варна
Затворите са пълни с уасабита.
Възпитанието е това което определя хората.

# 328
  • Калгари, Канада
Митко 2 :
https://www.google.com/search?q=characters+ice+age&tbm=isch& … rc=58y29gKbLDJ-kM

Който мисли, че може да се справи с Ивайло по-добре от Митко ИТ пръв да хвърли камък. 😃 Ама не ви се ще да сте там и Ивайло да ви напада, нали?

Венци реве, че не му било там мястото, но не разбрах дали наистина го прозря изведнъж или просто търсеше съжаление и окуражаване (което и не получи) от останалите. По-скоро второто.

# 329
  • Разпиляна във въображението
На мен ми стана тъпо заради Станислав. Изхвърли Митко 2 от Фермата - върнаха го. Спечели страхотна битка за имунитет - обезсмислиха го.

Общи условия

Активация на акаунт