За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 118
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Бяхме вече на двама ортопеди, а днес и на физиотерапевт. Няма тортиколис, няма схващане някакво. Докато е будна върти навсякъде. Даже е доста стабилна, по гръб си вдига и раменете и се оглежда. Но легне ли, ако не я занимавам с играчки или не й говоря, ляга на дясно и така спи. А главичката й видимо се е сплеснала леко. От косата не личи, но като я къпем и се намокри се вижда. Не искам да се влоши. Но повече ме притеснява защо така избира дясната посока. Дори и дълбоко като заспи, ако я завъртя, пак се връща. Голяма борба е.

# 91
  • София
В такъв случай аз не бих се притеснявала, все пак трима лекари са прегледали детето. Може просто така да предпочита, моето дете много дълго време спеше само по корем. Нямаше и 3 месеца, когато се обърна и оттогава нататък спеше само така. Ортопед каза да не го “уча” да спи по корем, а ЛЛ каза, че щом сам се е обърнал, то не е проблем. Еми остявах го, нямаше как всяка нощ, цяла нощ да съм дежурна да го обръщам. Нищо му няма, разви се и проходи нормално.

# 92
  • Германия
Аз лично също бих се притеснила ако на бебето ми главата започне да се изкривява или да има сплеснати участъци - дори само от естетическа гледна точка.
Единственото което мога да препоръчам е да я държите възможно по-дълго по корем или изправена - никакви люлки, шезлонги и подобни. Главичката още расте, костите са меки и има голяма вероятност всичко да се оправи от самосебеси, просто се опитайте да ограничите максимално времето, което бебето прекарва по гръб

# 93
  • София
Моята дъщеря се роди с ужасно сплескан череп, като стисната с менгеме беше. Предиатърката ме увери, че като започне да се върти ще се оформи черепа. Дъщеря ми също обичаше да спи на една страна. Педиатърката каза "бебетата се обръщат към светлината". На всеки три часа ѝ сменях позицията в леглото.

Попитайте педиатъра дали можете да използвате някаква възглавница

# 94
Обръщам главата, ама тя пак връща. Не знам дали са безопасни тия възглавници, ползвали ли сте ги?

# 95
  • Sofia
Точно вчера писах по въпроса в майската тема, затова ще постна коментара си и тук Wink.

"На мен още в болницата като родих ми обясниха акушерките, че е хубаво да слагам бебето да спи всеки път на различна страна, за да не се деформира главичката. В началото беше лесно понеже бебето беше по статично, но като започна да мърда, сама си се завърта накъдето си иска. Моето бебе има страшен рефлукс и слагам възглавнички навсякъде където ляга за да го повдигам. Имам две ортопедични и една антирефлуксно. Прилагам снимка на двете ортопедични за да видите, като тази с дупката посредата е точно за изправяне на деформирана главичка.

Другото което мога да предложа като вариант е като я слагате бебето в леглото да редувате да го слагате от различната страна всеки път. Аз така правих, като от задната страна съм сложила обиколници и тя като се завърти и не ме вижда, сама се обръщаше с лице към нас Simple Smile."

# 96
  • Варна
Аз не бих оставила малко бебе да спи по гръб и главата му да е фиксирана с възглавница. Ами, ако повърне? При моето бебе от приоритетната страна няма нито светлина, нито играчки...Когато го кърмите нали редувате гърдите? Пак има някакъв натиск от другата страна на главичката и почивка съответно. Другият вариант, за който се сещам е като е будно да го забавлявате с глава обърната на другата страна...

# 97
Момичета, с какво мажете личицата на бебчовците? Моя юнак е на 6 месеца и лицето винаги му е било много сухо. Мазах го с юриаж за бебета, мустела с cold cream, даже с вълшебния ми македонски витаминен крем за бебета и нищо... Сега от студа става по-зле

# 98
С лосиона който я мажа вечер.

# 99
Моето бебе също е на 6 месеца, много Бяла и чувствително кожа и мажа личицето му вечер след баня с козметиката на ла рош, понякога и сутрин.
Относно главичката, ние също имахме проблем първите месеци, завъртеше се само на дясната страна, нямаше деформация на глсвичката, но често слагах главата на мястото на крачетата, с времето вече се върти на всяка страна, на сън и в играта. Мен ме беше страх да ползвам такива възглавнички, защото имаше много голям рефлукс и се случи веднъж да го сложа и след секунди се обръщам и беше станал като домат червен, върна мляко, което не можеше да преглътне, много се изплаших, от тогава не ползвам никакви възглавници, въпреки че вече рефлукс няма, слагам само калъфка.

# 100
Относно сухата кожа моето бебе откакто де е родила все е такава. Винаги мажа с олио навсякъде, дори и лятото по препоръка на педиатърката ни. Една друга лекарка, която я заместваше веднъж ми даде няколко мостри на TOPICREM, въпреки, че има негативни отзиви върши чудесна работа.

# 101
Мен също ме е страх от възглавници заради повръщането. Иначе се опитвам докато е будна да я нося, слагам по корем, върху мен и тн. Не е толкова зле положението с главичката никак, но не искам да се влоши. Да чукам на дърво от снощи бая взе да поспива и на другата страна. Иначе с въртенето към светлината и играчките не помага. Хич не й пука, гледа си към празната стена и заспива. Надявам се и аз като поукрепне още малко да се върти повече

# 102
Малко е бебето и е съвсем нормално да не се заглежда все още по светлини и играчки.

Моите деца в началото съм ги слагала да спят настрани, като редувах страните. Така ми препоръчаха в болницата. По гръб са били само в количката и в шезлонга.

Мисля, че се притесняваш излишно. Щом лекарите са казали, че няма проблем, значи всичко е наред. Наистина, като укрепне главичката, ще се върти по-лесно и повече.

# 103
Здравейте,моля да ми препоръчате добър педиатър,който работи в събота и неделя в София. Благодаря ви предварително.

# 104
Здравейте,моля да ми препоръчате добър педиатър,който работи в събота и неделя в София. Благодаря ви предварително.

Последно ходих в болница Здравето, защото чух, че всички са добри там. Имам добри впечатления от др Недялкова.

Общи условия

Активация на акаунт