За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 178
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Майки бебето ми е на 28 дена обаче от снощи насам не може да си пуска газове .. Давам и лекарство за колики след това се успокоява и заспива .. преди и давах 0,5мл вече не и стигат толкова давам и 1мл .Какво мога да напрая да си пуска газове без лекарството.
Дайте предложения за капки . В момента ползвам Инфакол,Биогая и Зинго(от Турция я поръчах) Благодаря ви много 😊😊
На моите деца само Зинко им помагаше, това съм давала Simple Smile

# 631
Еспумизан комфорт, още в болницата ми го препоръчаха, викаха му шоколад за бебета. Давах почти 1мл със спринцовка направо в устицата, сладко е и много го харесват и ни помагаше бързо

# 632
Скъпи дами, дъщеря ми е на година и 7 месеца. Имаме огромен проблем със заспиването. От няколко седмици приспиването се превърна в кошмар, както на обяд, така и вечер. Детето буквално пищи и не иска да легне дори, не дава на ръце, не иска в кошарата, отнема й повече от час да заспи. Доскоро заспиваше с люлеене в кошарата, сега сме се видели в чудо у дома. Моля, за съвет, безсилна съм и не знам как да процедирам вече. Опитахме какво ли не! Люлеене, пеене на песни, даване на играчки, на спалнята, в кошарата, на ръце, четене на книжки, сменяване на часа на лягане и какво ли още не! Съжалявам за дългия пост, но положението е ужасяващо.

# 633
В друга тема Чебурита беше писала за специалист, точно на тема сън. Надявам се тя да се включи с информация и да намериш решение за да сте спокойни с дъщеричката

# 634
А пробвали ли сте да я оставите сама? Дайте й книжка или нещо друго да се позанимава в леглото и може след това да си заспи.

# 635
  • София
Изморява ли се достатъчно с различни игри и дейности?
Това е период,в който доста им се променя режима и възприятията спрямо  околния свят.

# 636
Опитвала съм. Слагала съм я в леглото и съм излизала от стаята. По половин час и повече самичка, играе си и въобще не ляга. За изморяването: слагам я, когато виждам, че вече притваря очите, будна от 8 часа и повече, ежедневие пълно с различни дейности и не. Когато усеща, че й се притварят очите, започва да си дърпа миглите, за да не заспи!
Да добавя: детето е спокойно, доста бърбори, възприема всичко, играе спокойно, без да се гневи, храни се нормално, всичко е прекрасно, докато не й се приспи.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 10:23 от Lol90

# 637
  • София
Другият вариант е да се превъзбужда пък или търси друг "мил"  и удобен начин да заспива.
Моята принерно почти соря д оие мляко около тази възраст.Сега по две кофички оие на 24 часа.

# 638
Може наистина да се превъзбужда. 8 часа без сън е доста време за дете на тази възраст. Също така е добре да си ляга в един и същи час всяка вечер, а не да чакате да й се приспи. Режимът е важен за да привикне организмът й.

Грешка е било досега да я приспивате с люшкане. Колкото по-дълго децата биват приспивани(люшкане, пеене, друскане и т.н.), толкова по-трудно им е да свикнат да заспиват сами. В случая под "сами" нямам предвид непременно сами в стаята, а и в присъствието на някой, но без успиващи и унасящи действия. Така децата се учат да заспиват без да имат нужда от допълнителен стимул. На тази възраст е добре или детето да заспива само в стаята, или просто някой възрастен да легне до него и то да си заспи. Затова съветът ми е да работите в тази насока, а не да създавате нови начини за приспиване. В началото ще е трудно, но трябва да сте упорити-всяка вечер, в един и същи час я слагате в леглото, някой от вас ляга до нея, казва й "лека нощ" и спира да й говори повече. В началото може да отнема и повече от час, но постепенно ще свикне.

С дъщеря ми направих тази грешка на постоянно приспиване по различни начини, дори в един период следобед спеше само вкъщи в количката. Разбрах, че от бебе грешно съм подхождала с приспиването и сега с второто не правя тази грешка. Оставам го колкото се може да заспива сам. Wink Ще има всякакви периоди, разбира се, но ще се старая да не създавам излишни навици, които после да ми излязат през носа. Grinning

# 639
Доскоро имаше режим. Сега упорито отказва да го спазва. Ставаше към 8, на обяд спеше от 13:00 до към 15:30, вечер най-късно в 22 часа заспиваше и на обяд, и вечер в леглото си. Както казах, от две-три седмици отказва да заспива в уречените часове, отказва и по-рано, и по-късно. Вероятно не мога да я науча да заспива самичка, откакто се е родила се е случвало точно два пъти да заспи сама. Знам, че е прекалено дълго бодуване, затова я слагам по-рано в леглото, но без успех. Благодаря Ви за съветите! За съжаление съм опитвала всичко и упорито не успявам да се справя. А че е грешка, огромна грешка е, но детето ми има нужда от сън, след като виждам, че не иска и не може да заспи самичка, я гушкам, люлея и въобще се опитвам да направя всичко, за да й помогна да заспи.

# 640
Аз имах проблем със заспиването при моя син на 7 месеца и се свързах с консултант по детски сън, след това нещата се нормализираха и започна да заспива сам. Ако ви интересува, пишете на лично съобщение.

# 641
Момичета, бебето падна от дивана. Мисля,че успях да я хвана. Но цялата треперя. Веднага я взех и я гушнах, не плака.
Не знам дали успя да си удари нещо, много се изплашх
За какви признаци да гледам или директно да ходя в спешното

# 642
Момичета, бебето падна от дивана. Мисля,че успях да я хвана. Но цялата треперя. Веднага я взех и я гушнах, не плака.
Щом си я хванала и не е плакала не би трябвало да се е ударила Simple Smile

# 643
Щом си я хванала и не е плакала не би трябвало да се е ударила Simple Smile

Мисля, че успях да я хвана навреме. Но в паниката не зная дали не успя нещо да си ожули
Огледах, не видях синини или подуто.
Температура няма.
Не зная какво друго да следя. Играе си нормално 🙄🙄

# 644
  • София
Следи се за сънливост ( повече от обичайното) и повръщане. На мен ми изглежда, че детето си е наред, но ти доста си се уплашила.

Общи условия

Активация на акаунт