Сестра ми не желае да има контакт с нас

• 8 456
  • 190
  •   1
Отговори
# 150
Скрит текст:

След това прекрати връзка с мен и аз застанах на страната на родителите ми (което може й да е било грешка, сега си давам сметка). Но наистина е трудно да подкрепиш някого, когато той самият не осъзнава, че застрашава живота си, буквално. СЕГА си даваш сметка? Трябвало е сестра ти да се отрече от теб за да си дадеш сметка, че в теб има нещо сбъркано, че си на страната на насилниците си?!

Не съм на ничия страна. Просто не мисля, че някой родител заслужава да не знае детето му живо и здраво ли е, било то и не толкова добър родител. Аз не съм близка с родителите ми, въобще. Ясно е защо. Така, че ги подкрепям единствено за това, че искам сестра ми да е добре и да й помогна с каквото мога. А някое дете заслужава ли да бъде подложено на насилие от собствените си родители?! Твоите си заслужават отношението.

Между другото, болднатите неща се изключват взаимно. А от писанията ти дотук - ДА, ти СИ на страната на майка си. Нищо чудно, че сестра ти не ще да те погледне.
Това, че в конкретна ситуация заставаш на нечия страна, защото смяташ, че така е правилно, не означава, че сте на единодушно мнение за всичко. Казах и горе, че нямаше как да заема нейната страна, защото това означаваше да й кажа, че е супер да замине за Афганистан и да не я видя вече! Говорили сме по темата с нея, но не можах да я разубедя с никакви аргументи и за това застанах в опозиция. И не смятам, че съм постъпила грешно, това беше безумие!

Защо да е било безумие? Виж че се е върнала и си е добре. Щом се е оправила със ситуацията значи е знаела горе долу какво прави.

# 151
  • Варна
В нейните очи ти вече си в отбора на родителите ви. Поне на нейно място аз така бих те виждала. Още ли не ти е ясно защо не иска да общува с всички ви?

# 152
Ама аз какво ви казах. Нещата не са от както е заминала за Англия. Сестрата от преди това не иска да има контакт с тия хора. Всичко това отива в посока, да се затвърди и другото ми мнение, че всъщност авторката има сериозен психически проблем. Хайде да го погледнем така. Имаме си тормозена авторка, която се е справяла сама и една сестра, която в очите на авторката не е била тормозена и е била глезенето дете, на което винаги му се е помагало  и тя е заминала за Англия, а за авторката не е имало такава възможност. Говорете ми после че няма злоба и завист.
Сестрата не е заминала за Афганистан, а за Германия. След това се е разделила с въпросният, което ме навежда на мисълта, че човека може и да е бил свестен без някви задни мисли. Ако имаше задни мисли, то тя нямаше да се отърве така лесно.

# 153
Всъщност обект на насилие в детството е била Додо. Сестрата е била свидетел, но истинската жертва е авторката. Значи психиката на сестрата е увредена, защото е била свидетел, а Додо е предателка, защото е опитала да защити сестра си не от какво да е, а от вероятността да се затрие в Афганистан в т. ч. като приеме живот под каноните на исляма. В такава ситуация според вас трябваше да остави сестра си да се съсипе само защото и родителите са искали да я спрат. Това, че тя като е била насилвана в детството продължава да контактува с тях е предателство към нея самата. Не към сестрата. Сестрата не е отказвала насилниците да я финансират, докато я е устройвало, макар че през погледа на Белла може да се разглежда като предателство към Додо, но Додо е предателка защото е подкрепила родителите в грижата към детето, което не е било тормозено. Значи приема и търси финансиране от насилниците на сестра й, но сестра й е предателка когато с цената на сътрудничество със собствените си насилници се опитва да защити сестра си. Странна логика вадите.
Ако сестрата беше тормозена, а Додо издържана и подкрепяна от родителите щяхте да сте прави, но в така описаната ситуация проблема е, че момичето иска нещо което е рисково за живота й в пряк и преносен смисъл и с това е смятала да дразни родителите. Очаквала е, че сестра й ще я подкрепи срещу родителите, но сестра й подхожда разумно, именно като любяща и грижовна сестра и избира да застане до родителите си, но да спаси сестра си.

# 154
При моя поглед не е така Рори72

# 155
  • София
Скрит текст:

След това прекрати връзка с мен и аз застанах на страната на родителите ми (което може й да е било грешка, сега си давам сметка). Но наистина е трудно да подкрепиш някого, когато той самият не осъзнава, че застрашава живота си, буквално. СЕГА си даваш сметка? Трябвало е сестра ти да се отрече от теб за да си дадеш сметка, че в теб има нещо сбъркано, че си на страната на насилниците си?!

Не съм на ничия страна. Просто не мисля, че някой родител заслужава да не знае детето му живо и здраво ли е, било то и не толкова добър родител. Аз не съм близка с родителите ми, въобще. Ясно е защо. Така, че ги подкрепям единствено за това, че искам сестра ми да е добре и да й помогна с каквото мога. А някое дете заслужава ли да бъде подложено на насилие от собствените си родители?! Твоите си заслужават отношението.

Между другото, болднатите неща се изключват взаимно. А от писанията ти дотук - ДА, ти СИ на страната на майка си. Нищо чудно, че сестра ти не ще да те погледне.
Това, че в конкретна ситуация заставаш на нечия страна, защото смяташ, че така е правилно, не означава, че сте на единодушно мнение за всичко. Казах и горе, че нямаше как да заема нейната страна, защото това означаваше да й кажа, че е супер да замине за Афганистан и да не я видя вече! Говорили сме по темата с нея, но не можах да я разубедя с никакви аргументи и за това застанах в опозиция. И не смятам, че съм постъпила грешно, това беше безумие!

Защо да е било безумие? Виж че се е върнала и си е добре. Щом се е оправила със ситуацията значи е знаела горе долу какво прави.
Справила се е и се прибра, защото той я отряза, а не защото тя се вразуми! Стоя заключена в една стая няколко седмици, докато той си излизаше насам натам с приятели. Но това е друга тема.
Скрит текст:
Ама аз какво ви казах. Нещата не са от както е заминала за Англия. Сестрата от преди това не иска да има контакт с тия хора. Всичко това отива в посока, да се затвърди и другото ми мнение, че всъщност авторката има сериозен психически проблем. Хайде да го погледнем така. Имаме си тормозена авторка, която се е справяла сама и една сестра, която в очите на авторката не е била тормозена и е била глезенето дете, на което винаги му се е помагало  и тя е заминала за Англия, а за авторката не е имало такава възможност. Говорете ми после че няма злоба и завист.
Сестрата не е заминала за Афганистан, а за Германия. След това се е разделила с въпросният, което ме навежда на мисълта, че човека може и да е бил свестен без някви задни мисли. Ако имаше задни мисли, то тя нямаше да се отърве така лесно.
Сестра ми не е имала проблем с мен преди, никакъв. Аз и сега не знам какъв й е проблемът с мен. И не знам защо все обръщате нещата към завистта. Не съм искала да уча извън България, никога. Учих това, което исках. За мен няма драма в това отношение.
Скрит текст:
Всъщност обект на насилие в детството е била Додо. Сестрата е била свидетел, но истинската жертва е авторката. Значи психиката на сестрата е увредена, защото е била свидетел, а Додо е предателка, защото е опитала да защити сестра си не от какво да е, а от вероятността да се затрие в Афганистан в т. ч. като приеме живот под каноните на исляма. В такава ситуация според вас трябваше да остави сестра си да се съсипе само защото и родителите са искали да я спрат. Това, че тя като е била насилвана в детството продължава да контактува с тях е предателство към нея самата. Не към сестрата. Сестрата не е отказвала насилниците да я финансират, докато я е устройвало, макар че през погледа на Белла може да се разглежда като предателство към Додо, но Додо е предателка защото е подкрепила родителите в грижата към детето, което не е било тормозено. Значи приема и търси финансиране от насилниците на сестра й, но сестра й е предателка когато с цената на сътрудничество със собствените си насилници се опитва да защити сестра си. Странна логика вадите.
Ако сестрата беше тормозена, а Додо издържана и подкрепяна от родителите щяхте да сте прави, но в така описаната ситуация проблема е, че момичето иска нещо което е рисково за живота й в пряк и преносен смисъл и с това е смятала да дразни родителите. Очаквала е, че сестра й ще я подкрепи срещу родителите, но сестра й подхожда разумно, именно като любяща и грижовна сестра и избира да застане до родителите си, но да спаси сестра си.
Именно. Така изглеждат и нещата през моите очи. С малко допълнение, че сестра ми не помни голяма част от нещата, които са се случвали вкъщи преди години, защото тогава е била малка. Така, че не мисля, че това й е проблемът и за това не го разказах в тази тема. Тя самата ми казвала, че си спомня караници, но нищо кой знае какво. На нея и ръка не й вдигана. Нито пък е наказвана или каквото й да е. Така, че не виждам защо тя трябва да се държи така с родителите ни.

# 156

Справила се е и се прибра, защото той я отряза, а не защото тя се вразуми! Стоя заключена в една стая няколко седмици, докато той си излизаше насам натам с приятели. Но това е друга тема.
ама се прибра, нали? къде се прибра точно? да не се е прибрала при вас и да сте я направили на 2 стотинки ?
доста добре си осведомена за неосведомена и доста си жлъчна и критична за добра ...

# 157
  • София
Скрит текст:

доста добре си осведомена за неосведомена и доста си жлъчна и критична за добра ...
Осведомена съм, защото тогава поддържахме връзка. Това беше преди няколко години все пак. И съм жлъчна и критична, предвид рискът, който криеше това й посещение и намеренията, които тя имаше. Прибра се в Англия. Не при нас и не съм я направила на 5 стотинки. Притиснявах се да не е бременна от него. Но тя си беше ок. Което си беше безумие. Не й е разрешавал дори да използва тоалетната в квартирата му, а е използвала кутия от чипс. На вас това нормално ли ви звучи? Защото за мен той е психопат, в чийто дом тя отиде доброволно и искаше да остане. Няма как да реагираш нормално и да подкрепяш такива действия!

# 158
Скрит текст:

Осведомена съм, защото тогава поддържахме връзка. Това беше преди няколко години все пак. И съм жлъчна и критична, предвид рискът, който криеше това й посещение и намеренията, които тя имаше.

е, добре. щом всичко си знаеш и си права то какво питаш в същност? за втори път се чудя какво целиш с темата ? миене на съвест?

# 159
  • Варна
Самият факт, че ти продължаваш да ги наричаш родители, говори много. Няма да разбереш явно защо е това държание от нейна страна. Няма смисъл тука да разтягаме локуми.

Рори, само ще изкоментирам, че да, според нея сестрата е предателка, защото е застанала на страната на насилниците си. Нищо, че малката не е била тормозена. Нищо, че според авторката, не помни кой знае какво. Насилие е имало и сега, с държанието си към насилниците, авторката застава на тяхна страна. Това е равнозначно на одобряване на действията им. Това в очите на сестра й е долно предателство. Учудвам се, че не го виждате по този начин. За мен е логично. Абсурдно е човек да застане на страната на насилник на някого си (който и да е), но става още по-абсурдно, когато го прави щом той самият е бил страдащ от това.

Остави сестра си на мира, Додо. Това е най-доброто, което можеш да направиш за нея. Ти самата не си много в час още с такова минало.

# 160
Ахам, първо я е държал заключена, а после я изритал. Имам усещането че наистина доукрасяваш яко нещата, за да може тамата да се обърне в твоя полза. За какво и е на сестра ти да се среща с теб. За да я набиеш ли? Явно и ти вече си насилник и боят ти е единственият вариант за комуникация с нея. Това че не е била бита, не означава че не е оставен отпечатък в съзнанието и. И да правилно постъпва. Ако моите родители бяха такива, то и аз нямаше да искам да ги погледна, нито щях да искам да поддържам контакт с тях. Как може да не ти е ясно и да се чудиш, защо тя не иска контакт с вас. Вие всички сте насилници.
Само един въпрос към теб имам. Ти като си толкова загрижена за сестра си, защо не хванеш самолета и не отидеш за една събота и неделя да я видиш? Ако хванеш полет в петък следобед, то в неделя вечерта спокойно ,може да си си отново вкъщи. Защо не отиде 10 месеца да я видиш?

# 161
...
Само един въпрос към теб имам. Ти като си толкова загрижена за сестра си, защо не хванеш самолета и не отидеш за една събота и неделя да я видиш? Ако хванеш полет в петък следобед, то в неделя вечерта спокойно ,може да си си отново вкъщи. Защо не отиде 10 месеца да я видиш?

По-лесно е да я прати  по телефона на лекар.

# 162
Вие наистина ли не разбирате причината да го направи. Момичето е приело исляма, за да се жени за афганистанец и да отива да живее там. На фона на това Додо се е обединила с единствените други хора на които им пука какъв риск за сестра й е това обвързване.
Пак ще попитам. Додо е кофти човек щото е била насилвана от родителите си пък сега се е обединила с тях, за да защити сестра си.
Правилното как трябваше да бъде. Да я остави да замине и да следи в нета за следи дали сестра й още е жива и дали пък случайно не е станала булка на ислямска държава. Афганистанец в Англия/Германия? Какъв точно е - инженер, лекар, космонавт и какво може да се очаква от него. Да прочетем някой ден за млада 24г. българка изнасилена и убита от мъжа си афганистанец, защото не си е сложила правилно бурката. Ей такива едни неща сигурно притесняват авторката и затова е пуснала тема, а вие се хванахте за това че наричала родителите си родители и говорила с тях в името на необходимостта да спаси сестра си.
И аз бих се съюзила с някой който ми е враг, ако само в съюз с него ще мога да спася от беда важен за мен човек. На това му се казва да си подредиш приоритетите по важност. Живота и съдбата на сестрата са по-важни от реакцията на игнор към насилниците.

# 163
  • Варна
И като се е обединила с родителите си, защити ли сестра си? Или в крайна сметка сестра й пак е свършила и върши всичко, което си е наумила?

Ако Додо беше заклеймила родителите си и тогава да ходи да говори на сестра си за въпросния мъж и бъдещите й действия, можеше и да има повече ефект. В случая съюзяването с враговете й е изиграло лоша шега, защото е обърнало важния за нея човек тотално срещу нея. Нищо не е спасила. Сестрата е пълнолетна и никой не може да я спре да си съсипе живота, ако ще.

# 164
Хубаво де Рори72. Ти ако искаш да спасиш сестра си от афганистанеца, какво би направила? Би хванала самолета и отишла там, за да говориш с нея или би седяла 10 месеца безучастна надявайки се нещо да и се случи и след това започваш да го играеш загрижената сестра. Пак питам, защо авторката седя 10 месеца без да отиде да я види.
И той видиш ли я бил държал заклучена, пък в този си период Додо е имала контакт с нея. И Додо никъде не написа, че ще заминава за Афганистан, а за Германия.

Да не говорим, че ако са нямали финансова възможност, то постоянно има  хора, които пътуват с автомобили. Споделено пътуване. Може някой без пари да я заведе, а после друг да я прибере. Има и такива, които за една нощ или две са готови да дадат подслон. Ако имаше желание, моеше да организира едно такова пътуване до там без да и струва кой знае колко. Когато има такъв проблем и се сподели в групите, обикновено хората са отворени да помогнат.

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 12:25 от bigg boss

Общи условия

Активация на акаунт