"Селски" номера и пинизи - тема 2

• 490 898
  • 6 984
  •   1
Отговори
# 6 855
Щом заплатата и я плаща шефа, него ще слуша.

# 6 856
Докато не гръмне и шефът. Де тоя кураж от българина. Кондуктор в незаконното си право, клиентът обаче е длъжен да сведе главица и да извади бяла монета. Ако ли не, простакът да ти хвърли монетите в кошчето, да те обвини в " нередовност". И някоя добра душа да плати, вместо теб, само мир да е. Само мир да е. Криворазбрано, не ли ?

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 16:47 от tays

# 6 857
Ами да, хващаме се! Правото е фундаментът, върху който стъпват обществените отношения. Магдена има право да даде жълти стотинки, контрольорката няма право да откаже да ги вземе. Толкова. Просто и ясно. Както да въртиш и да сучеш - правото е на страната на Магдена. Ако ти си съгласна да те правят на глупачка и да не ти зачитат правата - твое право, но всички останали имаме право да настояваме за коректност в отношенията.

# 6 858
  • София
За съжаление малко се държи на правото. Би трябвало да е доста повече.

# 6 859
Защото не е искала да плати или е хвърлила парите ли? Наистина зависи от подхода, но и аз съм сигурна, че ако кондукторката се беше примолила на Магдена, щеше да потърси други пари. Тя обаче е направила друго. А ако Магдена беше мургава и даже мургав мъж? Риторичен въпрос.

Хайде да не заклеймяваме и мургавите, сега, че на мен точно при една подобна ситуация мургава жена ми предложи лев и пеесе за билет. Само че в моя случай аз имах някакви стотинки, които пласирах, но се оказа, че съм преброила с 10 по-малко и нямам други дребни. Другият вариант беше да ми развалят 50 лв. И докато се разберем с кондукторката дали я устройва да развали, мургавата дама ( да, за мен това е истинска дама), извади 1,50 лв да плати вместо мен. Естествено, че не ѝ позволих, но жестът беше показателен. Също показателен е разказаният от мен случай за това, че когато едни хора искат да се разберат, намират начин.

# 6 860
То неслучайно сме на тоя хал, щото точно като снежна топка, която се търкаля, така и с компромисите с правото, закона и корупцията.

# 6 861
че когато едни хора искат да се разберат, намират начин.

Така е, но демонстративното хвърляне на парите и обявяването на висок глас на ЛЪЖАТА, че Магдена не си е платила, не са никакво желание за разбирателство. Баш си е селски номер!

# 6 862
  • София
Реално няма нищо за разбиране.
Качваш се в автобус, искаш да си платиш със законно платежно средство, отказват да ти го приемат.
Защо трябва да се проявява разбиране към нарушение на закона?

# 6 863
  • при късмета

Дано това Ви е оправило деня!
Бъдете повече ЧОВЕЦИ, а не хора с криворазбрани ПРАВА!
Сполай Ви!
Правата на всеки затова са написани черно на бяло. За да не може някой да си ги разбира както иска. А в случая, Магдена ИМА ПРАВО да плати с жълти стотинки. И това не е някакво криво разбрано право, а истинско и реално

# 6 864
че когато едни хора искат да се разберат, намират начин.

Така е, но демонстративното хвърляне на парите и обявяването на висок глас на ЛЪЖАТА, че Магдена не си е платила, не са никакво желание за разбирателство. Баш си е селски номер!
Именно.
Смешни са такива спорове за стотинки, като се има предвид и колко хора за някакви стотинки ресто не си ги търсят, а и колко пропускат без да таксуват. Неведнъж съм ги викала да дойдат да ми вземат парите, защото забравят. Да не говорим, че точно в ГТ редовно са ми връщали жълти стотинки. Та, явно аршинът е двоен.

# 6 865
Вие мислите ли, че някой високо интелигентен, ще отиде да къса билетчета в автобуса, съобразявате се с манталитета им и мир да има.

# 6 866
Има и такива изключения.

# 6 867
Вие мислите ли, че някой високо интелигентен, ще отиде да къса билетчета в автобуса, съобразявате се с манталитета им и мир да има.
Обратното трябва да се случва. Не интелигентните да се съобразяват с простаците, а простаците да бъдат наритвани да си знаят мястото. Ама тука е така!

# 6 868
  • при късмета
Той трябва да се съобразява със спецификите на работата си. Никой не е длъжен с него да се съобразява. Особено изисквайки нещо незаконно. Още една причина да не се съобразяваш с него. Иначе, само мир да има, никъде нямаше да има ред

# 6 869
  • Mediterraneo
Т.е. това, че си кондуктор в градския транспорт, веднага те прави нискоинтелигентен?! Това е велико селско изказване.

Общи условия

Активация на акаунт