Няма загубени каузи, Попея, както си го направи човек..

На Римска стена и на Иван Вазов баби със собствена продукция няма. Понякога стоят баби на ъгъла на Графа и 6-ти септември, обаче след ремонта на Графа не съм виждала, тази зима дали ще има, не знам.
От личен опит, колкото по-далеч в поколенията се отива, толкова по-малко знаят български, за емигрантите говоря. Децата знаят, зависи на каква възраст са излезли от БГ, ако са били малки, развалено, ако са били по-големи, по-добре. Това в семейства, където се говори само на български и децата са карани да пишат на български, и ходят на БГ училище. Тоест, полагани са сериозни усилия в тази посока. Но внуците, забрави... От личен опит на близките ми, и роднини, и приятели емигранти.
И смятам, че тя има доста повече основания от Амели да спори, защото е много навътре в ситуацията. 

Нека всеки да може да си каже мнението - какво толкова 
Нека всеки да може да си каже мнението - какво толкова 
. Аз написах горното, защото много често сама се улавям, че говоря с чуждици и някак на БГ звучи по друг начин. Например пита ме майка ми "Искаш ли още кюфтета?" и аз ѝ отговарям "Не, добре съм"
В такъв случай не разбирам защо изобщо постави въпроса за твоите внуци, те ще са също толкова супер топ дупер. Да му мислят другите, чийто деца и семейства не са така
Форум, какво да го правиш...Препоръчани теми