Отговори
# 135
Здравейте,момичета!
 Бях ви споменала че от около три седмици не съм спала ,събират ми се по 3/4 часа най-много на денонощие ,преди беше заради контракции които ми предизвикваха малките когато легна ,независимо в каква поза,а от няколко дни съм и обрината и няма изобщо начин за лежане понеже корема ми е разранен,нещо обаче ми се обринаха и ръцете с едни ситни пъчпици които също като положението на корема ,сърбят и болят адски Sad Вчера отидох в една частна клиника с идеята да имат практика "лекари на повикване" за да си намеря дерматолог  ,а и се притеснявам дали това не вреди(недай боже) на децата,а междувременно да се оплача от отношението на хората към нас бременните....уж трябва да ни спестяват някои неща ,...но не напротив всеки гледа да те наплаши максимално...и вчера беше капака на всичко..бях в магзина до нас при приятелката ми която го държи и дойде собственичката на един бебешки магазин до нас,и като разбра че съм се обринала ,взе да говори как нейна приятелка ,си загубила детето поради някакъв обрив и че трябвало вечднага да отида в спешен кабинети .... ooooh! smile3518 smile3515(направо ми се прирева от тази жена ,която не стига че е раждла ами по цял ден се занимава с жени в нашето положение и пак ,не мисли човечно)
та отидох в клиниката и питах за дерматолог и момието там се засмя и каза да имаме точно в момента но има пациент,и аз изчаках и жената ме прегледа ,каза че според нея е придизвикано от ,крем,сапун,....такива неща но аз от известно време не мога да се мажа заради горищините се чуствам ужасно като се намажа,но тя настоя че съм си го причинила от някакъв крем.На въпроса ми това може ли да навреди на децта тя каза че не може,понеже било алергичен дерматит(НО ВСЕ ПАК СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ПОНЕЖЕ АЗ СЪМ С ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ И ВНИМАВАМ МНОГО КАКВО ЯМ,НО МЕ Е СТРАХ ДА НЕ Е ПАК НЕЩО ТАКОВА ,понеже ми се обринаха и ръцете) smile3518
Вече не знам...имаше някоя от вас която беше писала веднъж ,че с тази бременност е минала през всички знайни и незнайни проблеми и аз се чуствам така  Sad
Изписа ми алерген на крем който да си намажа 2,максимум 3 дни по един път вечер,този крем съм го ползвала преди и беше единственото което ми помогна при обрива ми от хранителното ми натравяне и последвалата алергия.тя каза че ако вторник не съм се подобрила да отида да ме види,ще видим какво ще стане..
ДАНО САМО ВСИЧКО ДА БЪДЕ НАРЕД newsm17
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ЛОШИЯ ПОЛЪХ КОЙТО ВНАСЯМ В СТРАНИЧКАТА НИ ....НО МИ СЕ ИСКАШЕ ДА СПОДЕЛЯ
ПОЖЕЛАВАМ ИСКРЕННО НА ВСИЧКИ НИ ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ И КРАЙ НА ПРОБЛЕМИТЕ ,НЕКА НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ТРЕВОГИ newsm51

# 136
 newsm59 на Мари-Анка , желая ти всичко най-хубаво и септември да получиш най-големия си подарък -   smile3504 . Една голяма  Hug от мен!
LIBBRA , съжалявам за думите, които ти е наговорила тази жена . Някои хора изобщо не се съобразяват, направо ми идва да  smile3514 Недей обръща внимание на такива приказки.
walentin , вчера ми предложиха превръзки за родилки в един магазин и си взех 5 бр за родилното, предполагам, че са същите за които говориш. Огромни са  Mr. Green но сигурно вършат страхотна работа  Peace - ето ги и тях  и още едно фото Казаха ми че ще ми свършат страхотна работа в началото тъй като превръзките колкото и да са големи има вероятност да пропуснат. Не са и скъпи мисля , че към 0,20лв  newsm78
Ами това е за сега от мен.Целувки на всички   bouquet

# 137
Момичета, привет и от нас!

Мари-Анка - честит рожден ден!  nbirthday newsm67 С най-прекрасни пожелания за идната година и най-пухкавото, сладко и послушно бебче през септември!!!

Пики, исках да пусна един глас и за теб, но май страницата на списанието ме ограничи, тъй като вече бях гласувала за DVV, и не успях. Съжалявам.

Валентин, Ивелина, благодаря за информацията за превръзките. Виждала съм ги под названието "парчета", но не знаех, че са превръзки за родилки.

Благородно завиждам на всички, които са имали възможността и куража да отидат на море. Остават ми точно два месеца до термин и, въпреки, че нямам оплаквания, мисля да си стоя наблизо до вкъщи. Бебето ми продължава да си ме подритква все така. Усещам движенията му предимно над пъпа и се надявам това да е така, защото юнакът се е наместил надолу с главата. На 8 август ще отида на видеозон, а на 9и  ще си взема документите за болницата. С кеф разглеждам покупките ви и скоро и аз ще се отдам на това удоволствие. Толкова неща си харесах в он-лайн магазина на "Пакостник", но май под всичките пишеше - "няма наличност", та ще трябва да почакам. Остават ми точно два месеца до термин.

Леси, не трябва да се впрягаме много от всичко, което ни казват лекарите. Бяха побъркали моя много близка, че бебето и е с прекалено голяма глава и непропорционални размери, че околоплодните й води били малко и, че едва ли не няма начин да не роди увредено дете. Слава Богу, намери се един лекар да я окуражи, че всичко ще е наред и така, след една кошмарна и изпълнена с притеснения бременност, роди здраво и сладко момченце, което вече ходи на училище.

Денис, браво на теб и бебчето ти! Аз все обичам да планирам всичко и предварително да знам какво ме чака. Дано всички ние се радваме на такъв позитивизъм и пожелавам на всички ни да си устискаме бебчетата в коремчетата и да не изпреварваме първите септемврийки с планово секцио!

АлексаЛ, честито дипломиране!

Честито и на всички момичета с хубави резултати, а на останалите - много скоро да се присъединят към този отбор!

Доника, какъв ужасен инцидент си преживяла! Възможно е много рязко да ти е паднало кръвното. Наистина ще е добре да имаш някой до себе си като се разхождаш, за да е по-спокойно и на теб.

Либра, май наистина ти идва нанагорно, но съм уверена, че ще се справиш с всички проблеми и предизвикателства!

Желая ви приятен и изпълнен с хубави емоции ден!

# 138
  • София, "Младост 3"
Иринии, наистина от опит в друг подфорум и с мои познати - имам причини да предупредя Lesssy да внимава. Аз вярвам, че по-добре ИЗЛИШШНО ПРИТЕСНЕНИЕ - но завършило добре, отколкото излишно спокойствие - завършило зле.

LESSSY просто продължавай да се следиш при ДОБРИ и реномирани специалисти - не е гарант, но пък все пак е по-добрия контрол. И за твое успокоение - дори с някакви проблеми майчетат от патология на МД родиха хубави и малкар и малки и по-рано - здрави бебчета. Затова споко - но контрола е наложителен при някакви отклонинея. Пак ще кажа - по-добре излишно притеснение сега, отколкото спокойствие довело до сериозни последствия после. Горе главата, това с измерванията е вярно - грешки стават, но ако няколко специалиста потвърдят някакви отклонения - значи гжи има, но пък и щом казват, че са ок - значи е така.
Прегръдки и бъди спокойна. МИсля че до 33г.с. нещата все още се уталожват и доотрастват - вече ако след това има нещо... то ще си покаже.

LIBRA не се притеснявай от обрива - виж, че и аз без да те познавам предположих, че може да е алергия! ЗАтова бъди по-спокойна и не си слагай на сърцето тъпи приказки на махленски клюкарки. Ако обаче не минава обрива - добре е да идеш и на друг алерголог. За хранителна алергия - мисля си - първо, че децата са защитени /поне в известна степен/ и второ - че би ти станало лошо - ти доста време си носиш тези проблеми. Все пак мисли какви мазила ползваш - почна се от корема и сега е на ръцете... все е нещо дето го слагаш по себе си, а и ако беше хранително - би имала по краката също и евентеялано по гърба...
Целувки  ине се притеснявай - аз веднъж не помня в кой месец пих лоша водка навън . и иповърнах веднага - природата си знае как да защити бебоците...

# 139
Либра, на такива дето говорят глупости само за да плашат  #2gunfire или просто си запушвай ушите!
През първата ми бременност кожата на корема ужасно ме сърбеше от всяко нещо, с което решах да се намажа за това спрях с мазилата.
Твоята лющи ли се? Възможно е да е от топлината, нали знаеш, че ни е по-горещо от другите.
Какъв сапун или душ-гел изполваш?
Навремето се бях изринала от един Палмолив.
Използвай само бебешки сапун.
И ако искаш ще ти дам координатите на моята лекарка, ако стане нетърпимо.

# 140
  • София
Либра, Аз се бях обринала преди години от една турска хавлия за плаж. Комшиите не изплаквали платовете след багренето. Спомни си дали не си обличала нещо ново и неизпрано.
Аз от години ползвам само бебешки сапуни, по съвет на дерматолог. Също и не трябва да се ползват антибактериални сапуни, защото нарушават естествената среда на кожата.

# 141
Здравейте момичета!
Благодаря за окуражаващите думи smile3525
катнадийн защо мислиш че са защитени до някъде бебоците ако е хранителна алергия?!?  Малко и на ходилата отдолу чуствам този дискомфорт,сърбеж,но не виждам обособени пъпки(засега)
Афродита аз от доста време не се мажа с нищо понеже от тази жега почваше да ме сърби и мислех че ще се обрина...и от нацепването и един ден насън се почесах и се подуха стриите,станаха релефни.Мия се с душ гел на палмолив за чуствителна кожа,данеби да е от него и да съм се обринала точно ръцете и краката понеже те сега са ми чуствителни и се подуват и само от подутото дори ме сърби!!!!
Дяй ми координатите на твоята лекарка моля те.
Някоя от вас чувала ли е за крем"Липобаза",и този ми го изписа междувременно да се мажа но няма българско описание .
В понеделник най -рано мога да отида при моята лекрка ,гинеколожката,тя е и хомеопат и ще я питам какво да правя ,дали не може поне нещо обезболяващо за ръцете да измисли и ,все пак да видим дали ще ме успокои дали е безопастно за децата....
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ

# 142
  • София, Дружба 2
АВИ, не се притеснявай миличка - важен е жеста!  bouquet Наистина е така, само по един глас от компютър.

Лек ден!

# 143
Mari-anka , честит рожден ден .  ura  bigdance2 nbirthday smile3525 , желая ти всичко най-, най-  в положителен аспект , ако мога така да се изразя и живо и здраво бебче в скоро време .
LIBBRA , въоръжи се със здрави нерви . Винаги се намира някоя нетактична и несъобразителна "лелка" , която да ти разкаже "страшните истори на нейна позната " и да те накара да се чувстваш отвратително . Наистина понякога се случват лоши неща , но това са редки случаи спрямо децата родени с добро здраве .
За изоставането в седмици и дни - мисля , че когато всички други показатели са в норма , това са само дрънканици на някой , който иска да се направи на по-велик и да си " заслужи" парите като се изкара адския специалист , а вас - "критичното " положение . Мисля , че не бива да се обръща особено внимание , най-вече при положение , че се взимат всички мерки . И да се притеснявате , щом сте направили всичко , останалото е "божа работа " .
За мамите , които трудно понасят мазните кремове в горещото време искам да препоръчам крема против стрии - Perkutalfa . Попива за минутка .Беше 24 лв ( ако не се лъжа ) и лично аз съм много доволна .
Искам да ви се оплача от това гадене - направо ми писна  Sick Sick #Crazy , и тези кислеини  #Cussing out , щом хапна нещо различно от диня , пъпеш и праскова -  #Crazy #Crazy #Crazy ... Освен това коремчето ми е толкова голямо и бебето е мноооого ниско , че понякога имам усещането , че ми е седнало на скута . Много ми тежи и как ми се иска вече да съм родила ... Още нещо - искам да изразя искреното си съчувствие на мамите с контракции ... Снощи разбрах как точно се чувстват . - мислих , че ще родя . Толкова ме боля корема и бебето шаваше като лудо , че след 2 часа реших , че ще осъмна с бебе ... cry cry cry ( рано му е още , а и ако се наложи да раждам преждевременно - бог да ми е на помощ , ако попадна в бургаската болница  newsm17 newsm17 newsm17 ) . Слава на бога по едно време се усетих , че вината за моето състояние е само моя , понеже през деня си хапнах доволно от боба на мама и след няколко опита в тоалетната около 23ч. нещат се нормализираха . Повече никакъв боб  Naughty Naughty Naughty , колкото и да го обичам .. Crossing Arms
Иначе бях на УЗ и видяхме бебчо - има сладка муцунка и с огромен апетит си смучеше палеца . Всичко е в нормата , само дето бебо по показатели върви 11 дни напред .Аз лично не вярвам на последното , но както и да е , само да е живо и здраво . Установи се , че болките в таза ми се дължат на дископатия , която аз лично смятам , че ще изчезне след раждането , понеже се появи като забременях . Отидох при случаен лекар ( моя позната ходила при него , но не е "име" сред гинеколозите )и не знам колко е специалист , но като видях бебко и се успокоих . Трябвало да пия витамини , понеже така ТРЯБВАЛО  , но аз съм против . Изявам всеки ден по няколко вида плод и считам , че му набавям всичко необходимо , както и на себе си . Продължавам да си пия протеина и желязото ( което е отвратително ) и се чувствам добре . Според лекаря бебето е момиче , но той не гарантираше 100 % . На познатата ми до 9-я месец се кълнеше , че бебето й е момиче , а в 9-я станало 100% момче  Crazy . Аз затова се въздържам да питам за пола на бебето . То в Бургас са едни лекари .... една от тях , която ме гледа на 3D  ми разправяше , че имам плацента превия , а като отидох след 4 дни в София се оказа , че плацентата ми е в горната част на матката ( аз знам , че плацентата се мести , но пък да си смени изцяло позицията за 3 дни  #Crazy Crazy ) . Както и да е . Остана ми още месец . В началото на септември с багажа съм в Майчин дом и ще чакам срещата с  другото ми малко ангелче .. Дано всичко мине както трябва . На мамите , които ще раждат през август ще стискаме палци и ще чакаме вести .
Мисля към 15 август да си накупя за един , два дни всико необходимо и да си събера багажа . За сега само оглеждам и си заплювам нещица . Каката няма търпение и ппостоянно ме пита кога ще излезе бебето . Знам , че еуфорията й ще е само в началото , после ще й стане ежедневие , но се радвам , че е толкова ентусиазирана .
Е от мен толкова , до скоро  Hug Hug Hug

# 144
Здравейте мили девойки,

Мари- анка, честит рожден ден! желая ти здраво бебче, а за другото ти знаеш най-добре - аз мога само да ти го пожелая.
бебчето на твоята приятелка добре ли е? Момченце ли е пак?

Никол, права си, че съм се пошашавила от многото проблеми и затова се притеснявам и за движенията на бебока. Всъшност, не бях оставила бебето да спи няколко нощи, заради гадната хрема и то си е наваксвало през деня. Днес си рита както винаги от как преминах на сериозни капки за нос.

Ирини
, как върви с диетата, има ли резултат?

Диман, благодаря ти за думите и успокоението, надявам се че си права.

Ави, много поучителна история ми разказа. Благодаря ти.

Катнадийн, права си че трябва да се внимава. Явно е че има нещо защото излиза при всеки преглед, но не е задължително да е проблем. Във втроник съм при д-р Томова, да видим тя какво ще каже. Иначе бях при д-р Марков, който каза, че според него всичко е наред, просто такива са гените на детето. Думите му много ме успокоиха, но ще видим и Томова какво ще каже.

# 145
Здравейте на всички мамита!
Честит рожден ден на mari_anka!С пожелание за много здраве,щастие,леко и безпроблемно раждане септември и едно хубаво и здраво бебче!
Ивелинче точно тези са превръзките,от които и аз си купих Peace,вярвам,че ще ни свършат чудесна работа.
Лесси не се притеснявай за размерите на бебчето и аз имах подобна случка с една приятелка,на която й бяха казали,че бебето й изостава с 2-3 седмици,после се чудех как да я успокоя момичето,много се беше разстроила,но всичко се указа фалшива тревога,сега си има едно прекрасно и здраво момченце.Не се притеснявай всичко ще бъде наред-сигурна съм. HugПо отношение на главата,всичко е индивидуално,има бебета,които се раждат с големи глави,което не значи,че са ненормални,или пък обратното.Аз например родих Нели(дъщеря ми)с малка глава,но от лекар знам,че това е защото и аз и таткото сме с малки глави,то ако имаше нещо обезпокояващо,щеше да го види лекаря и да ти каже,лошите работи в тези напреднали месеци се забелязват.
Либра,аз го бях казала това,че с тази бременност какво ли не ми дойде на главата,затова се моля по-бързо да идва деня,в който да родя и да си гушна по живо и по здраво бебчето,а що се отнася до тази,която ти е наговорила тези глупости за обривите #Cussing out #2gunfire,просто не й обръщай внимание,има много злобни и невежи хора,които въобще не си дават сметка за това какво приказват.За пръв път чувам подобна глупост,че от обрив може да ти умре бебето.Чувала съм за случай на едно момиче,което в първите 2-3 месеца от бременността е направила жестока хранителна алергия и се наложило да й бият кортикостероиди,а от там да й направят аборт по медицински показания,но при нас нещата са доста напреднали и все пак си имаме плацента,която ни предпазва бебчета така,че и на теб ти казвам СПОКО Peace,всичко ще е наред!

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 18:02 от walentin

# 146
Момичета, нямате си и представа колко приятно ме изненадаха вашите честитки. Аз влизам днес малко късно и още не съм ви почерпила. Имам юбилей, ставам на цели 30 smile3516 и по този случай ви черпя по парче плодова торта (тя ми е любимата), биричка, винце (малко може Mr. Green) или сокче newsm38  cook beer newsm24
Моят мъж ми подари красиво златно пръстенче, а довечера сме на ресторант в компанията на близки. Исках да направя някакъв по-пищен купон, нали веднъж се става на 30, но нямам сили с това огромно коремче... Живи и здрави само, другото ще се нареди.
Lessyy, бебчето на моята приятелка пак е момченце, кръстили са го Никола (на нейната майка Николина, която почина, вярвам, че тя ще го закриля). Не съм я чувала вече 2 дни, но се надявам че всичко е наред. В петък все още тя беше зле, с високо кръвно, което лекарите безуспешно се опитваха да свалят. А бебо е по-добре, диша сам, за разлика от първото и детенце, което тогава беше на кислород. Дано и сега всичко е наред. И дано на никоя от нас не и се случва такова нещо, че притеснението си е голямо baby_neutral

# 147
Mari anka Честит празник, бъди жива и здрава и много обичана и уважавана, а наесен най-щастливата мама на света!!! Hug  bouquet
Момичета аз се чудех за тези болежки в костите дали не са символ на липса на нещо в организма, ако си взема да пия магнезий и калций дали ще същото положението? newsm78 newsm78Много ме мъчат кокалаците, оня ден паднах не защото ми е ниско кръвното, както някой ме попита , а защото просто краката вече не ме държат, подкосяват се и се огъват и някой път не мога да запазя равновесие.
Последните дни бебко е нещо много кротичък, почвам чак да се притеснявам, няма го онова щуро БАМ-БАМ в коремката, а само лекичко приплъзване от време на време Crazy

# 148
  • София, "Младост 3"

За изоставането в седмици и дни - мисля , че когато всички други показатели са в норма , това са само дрънканици на някой , който иска да се направи на по-велик и да си " заслужи" парите като се изкара адския специалист , а вас - "критичното " положение . Мисля , че не бива да се обръща особено внимание , най-вече при положение , че се взимат всички мерки . И да се притеснявате , щом сте направили всичко , останалото е "божа работа " .

Това не е съвсем вярно пир добър специалист - пак казвам - от сериозни наблюдения в патология в МД - това е един начин да се спаси живота на бебето когато то е застрашено - като се следи размера, но НЕ САМО ТОВА! Има и други показатели.
Отклонения в размерите на главата могат да бъдат сериозен показател също...
Както и един сериозен специалист няма да седене да вади заключение от едно единствено премерване на глава и бедро, а ще направи куп други изследвания.
Но да се мисли, че тези изследвания са лъжа - не е вярно. Вярно всеки апарат дава различно отклонение, и грешка, но тези показатели пак трябва да са в някакви рамки на допустимото и всяко по-различно отклонение - не е за пренебрегване!

LIBRA мисля, че плацентата би трябвало в известна степен да предпазва децата,, но пак ще ти кажа - при хранително отравяне не би било толкова продължителбно и толкова леко - ако беше такова - то ти отдавна да си болница... затова мисля, че може да е някаква алергия...
Иначе как ти е кръв, урина? Тези изследвания също са важни и ако скоро не си правила - според мен не е лошо да пуснеш едни да видиш... И зйдължително и кръвна захар!
Може да е изостряне на някаква твоя алергия - повлиана от хормоналния дисбаланс..
Прегръдки и споко  Peace сигурна съм, че всичко ще е ок и не се притеснявай от крема - представи си какви количества трябва да измажеш, за да може през кожата да  повлияе на бебетата!!!

# 149
Либра, ама големи тъпанарки има... #2gunfire Направо как не съм била с теб д ай кажа точно две изречения на тая "доброжелателка". Момичетата са ти написала предостатъчно неща. Аз само се включвам с предложение да си изплакваш кожата с отвара от смрадлика - противовъзпалитено  и успокоително ще ти се отрази.
Валентин, как изкарахте на гостито?Явно пътуването въобщ ен ет ее изморило, за което се радвам Peace
Мамо кари, опитай се повечко да полежаваш. Не че не е нормално чат-пат да имаш контракции, но все пак - трябва да устискаш още месец и да родиш в София. Пиеш ли магнезий?
Лесси, доктор Марков за мен е най-добрият ехографист /води се с 3ти ранг - в България май са 3-4 специалистите от този клас/ Никога не прави пропуск!!! За разлика от Мазнейкова и Томова. Аз май овладях положението с чревните истории... А днес цял ден ми се повръща... Sick нямам и аз ден да не се оплача от нещо - като стари баби станахме. Rolling Eyes

Да ви кажа - днес чувствах, че ще полудея вече в нас и към 6 се метнах на колата и скокнах до Била /която така или иначе е на 500м от нас/. Веднага ми с естегна корема...  Sad Исках да понакупя някои вкуснотии за предстоящия ми рожден ден, който явно няма да празнувам, но със сигурност близите ми хора ще минат за по питие и хапка... Както и да е... Споделям, за да попитам мамите с опит - ползвали ли са памперсите Дайперс - бях чувала, че в зап.европа тази марка е по-популярна сред момчешките мами. Аз купих един пакет от тях и 1 пак Памперс... пък ще реша за болницата кой ще взема.

Общи условия

Активация на акаунт