Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 ноем. 2019, 21:00 ч.

Труден характер - има ли бъдеще с такъв човек?

 • 3 743
 • 53
 •   1
Отговори
# 30
 • Пловдив
 • Мнения: 6 311
Избухливите хора не винаги са насилници, колкото и да се залита масово по обратното твърдение.

Иначе и на мен ми се струва, че компромисите в описаното са твърде много и не си струва да се правят. "Има ли бъдеще" няма универсален отговор, зависи доколко несходствата и недостатъците на другата страна ни идват в повече. При такъв изписан чаршаф явно са в повече.

# 31
 • Мнения: 8 499
Няма бъдеще.

# 32
 • Мнения: 47
За съжаление, не, няма как да се промени характерът му, нито нямаш бъдеще, по-горе потребителките са ти казали и болднали някои неща в историята ти, за да видиш и осъзнаеш.

Самата същност на човека – няма как да се промени, но мисленето на човек – може да се промени, но това са 2 различни неща.

Никой човек не заслужава грубо отношение, освен тези, които малтретират, толкова са подли тези същества, които налагат с кеф псих. тормоз, всякакъв тормоз, просто не си заслужава да стоиш с подобни типажи. Знай си мястото, демек, не ти е мястото при този. И си взимай урок, след тези случки. Да не ти се случва повече. Ако се цениш, ще се намери мъж, който да те цени, това е истината.

Човек, който те обича – не цели да те нарани, нито иска да те тормози, а ти показва, че те обича и уважава, а тези неща си личат. Трябва да различаваш, авторке.

# 33
 • Мнения: 501
Не знам защо в семейството не са Ви научили на самоуважение.Много сте млада,вземете си живота в ръце и потърсете достоен партньор.

# 34
 • Мнения: 818
Всъщност между труден характер и лош характер има разлика. Описаният за мен си е с лош характер.

# 35
 • София
 • Мнения: 9 318
Може би преместването в твоя град не му се отразява добре, но във всеки случай - измъчена работа.

Не му се отразява добре, че се е родил и че живее. Човекът е повреден и е насилник. Това се вижда от 2 изречения, няма нужда да вмятаме смехории, че не е баш виновен, а нещо си му се отразявало.

Авторката да прочете какво е психопатия. Макар че може и да е. Звучи като учебник, в който се декларират факти, а не случки и ситуации. "В началото беше бурно и хубаво, после ми вменяваше вина." Явно някой се е усетил, че насилието над жени прави трафик.

# 36
 • Мнения: 2 581
Няма нужда да повдигаш разговори за раздели полека. Изгони го рязко и изведнъж! Поне не сте женени и нямате да делите деца.  Как така ти изстиват чувствата полека..,много ми е странно. При подобен случай ми изчезнаха чувствста скорострелно, и го разкарах моментално. Вменил ти е някакво чувство за малоценност тоя. Няма какво да си губиш времето, режи го отведнъж.

# 37
 • Мнения: 6
И аз едно време си отглеждах един такъв, дето ме обвиняваше даже и затова, че се е родил.  Опитвах се по всякакъв начин да му помогна, но това е загубена кауза.
Накрая стигнахме до там, че имаше дни дето изчезваше или се хващаше за всяка моя дума, само и само да се заяжда. Беше сигурен, че каквото и да направи,аз тихичко ще си седя и ще угаждам.
Бягай от такива ти не си виновна за нищо. Той няма да ти позволи да му помогнеш , нито ще се проемни.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 14:23 от pipinka98

# 38
 • Мнения: 5
Авторке,хората се отнасят с теб така,както им позволяваш.
А ти си му позволила твърде много-неуважение,обиди,кара те да се чувстваш зле.
Помисли върху това.
Започни да уважаваш себе си.
Никога повече не позволявай на никого да се държи така с теб.

Имал тежък характер?Ами ти безхарактерна ли си?
Не искал да прекратите отношенията си?Тогава да си промени държанието.
Компромис може да направиш за определени неща.Всеки човек си има недостатъци.
Но за обиди и грубо отношение-НЕ.


Разбира се, подобно отношение не е постоянно, и естествено, че не бих го толерирала. Последните няколко месеца си пролича, не е като да съм търпяла години наред. Нито и аз мълча, но не си позволявам при спор да крещя, да го нагрубявам, да троша мебели и т.н., на мнение съм, че трябва по-цивилизовано да се решат нещата, не с обиди и дрязги.
На епизоди е, като много често ми се е струвало, че нищо не предвещава евентуален спор, и изведнъж той да избухне от най-дребното. По-точно не е труден или лош характер, както някой беше споменал по-долу, ами противоречив - в един момент се държи като най-милия и любвеобилен човек на света, в другия се преобръща на 180 градуса. Сякаш има няколко лица и не знам кое е истинското му - нещо като доктор Джекил и мистър Хайд. След разговор са се оправяли нещата, дори за сравнително дълго време, но впоследствие отново се появява другото му лице, затова ми е толкова объркано.

# 39
 • Мнения: 410
Да, насилник психологически е, със сигурност, за този момент.
Това, че пред другите е мил, усмихнат, а вкъщи се дразни, че и Луната му блести е достатъчен фактор.
Като натрупа повече годинки и житейски неволи състоянието му ще се влошава и прагът му на търпимост ще става все по-малък. Нищо чудно, както сега си го изкарва физически на мебели, някой ден ти да го отнесеш ти. Гаранция.
От опит, махни се, изгони го. Млада си.

# 40
 • Мнения: 6 771
Един път да избухне-може да простиш.Това при условие,че не те нарича с обидни думи.
Втори път- предупреждаваш ,че ще е последен.
Обаче третия път-никакви компромиси.Показваш вратата и или той си тръгва или ти.

Действаш твърдо ,за да разбере,че няма да търпиш да ти се повишава тон.За трошене на мебели въобще не говоря,защото за такова нещо компромиси не се правят.
Не си длъжна да си пропиляваш живота и да си съсипваш здравето,защото той не можел да се контролира.
Животът е само един .

# 41
 • Мнения: 97
На 23 години си и живота е пред теб.
Научи се да уважаваш себе си.
Грешката ти е ,че преглъщаш и прощаваш.
Не си длъжна да търпиш гневните изблици и останалите фасони на Мунчо.Това е психически тормоз и манипулация.Вредно е за теб.
Не смяташ ли,че заслужаваш нещо по-добро?
След като не се чувстваш добре с него,просто му бий шута.
Ето това е, коментарът е абсолютно изчерпателен! Апропо, вени как правиш всяко изречение на нов ред (не ми се смейте)

# 42
 • София
 • Мнения: 9 318
Ентър?

# 43
 • Мнения: 97
Аз пробвах Alt+ Ent, но не става. Значи само Ентър?

# 44
 • Мнения: 97
Един път да избухне-може да простиш.Това при условие,че не те нарича с обидни думи.
Втори път- предупреждаваш ,че ще е последен.
Обаче третия път-никакви компромиси.Показваш вратата и или той си тръгва или ти.

Действаш твърдо ,за да разбере,че няма да търпиш да ти се повишава тон.За трошене на мебели въобще не говоря,защото за такова нещо компромиси не се правят.
Не си длъжна да си пропиляваш живота и да си съсипваш здравето,защото той не можел да се контролира.
Животът е само един .
Вени, много правилно! Аз даже смятам, че при някои типове изобщо не става въпрос за изпускане на контрола, на нервите и подобни. Съвсем съзнателно някои искат да уплашат жертвата, да ѝ всеят страх и по този начин да я контролират занапред. Дотолкова не считат другите за хора, дотолкова не ги уважават, че дават воля на агресията си, чупят, блъскат, обиждат и осъзнават, че плашат отсрещната страна, но просто не им пука. Даже се радват, че са установили контрол чрез страх. Та, номерът е да не клякаш и да не прощаваш. Аз клекнах веднъж, два пъти и стана навик. Пострадах.Не прави тази грешка и режи с голямата ножица.

Общи условия

Активация на акаунт