Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 ноем. 2019, 21:00 ч.

Труден характер - има ли бъдеще с такъв човек?

 • 3 884
 • 54
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 419
Моят опит сочи, че такива мъже, в почти всички случаи са с емоционални дефицити от детството.
Има два типа, които произлизат от такива дефицити. Виждали са как тате вика, обижда, чупи, или тате нехае за мама в тишина и безразличие, мама отново търпи. За тях това е правилното. Дори смятят, че мил жест, подарък или цвете са глезотии. Защото тате не е правил на мама.
Дали на 20,30 или 40г тези мъже няма да се променят. Може и да създат семейство, но ще търсят склонна към всякакви компромиси жена, без мнение, изисквания.

# 46
 • Мнения: 27 512
Какво значи "бъдеще"? Принципно може да прекараш с него и цял живот, тоест да, ще имаш "бъдеще". Това, което няма да имаш, е нещо много простичко и дори прозаично - поредица от хубави дни. Човек подценява колко е важно ежедневието.

Имаш едно количество енергия за деня, а то може да намалява с годините. И сега - до себе си или имаш мъж, който се държи адекватно, или такъв, който иска един % от тази енергия, само за да стигне до кота нула. Всеки ден те краде по малко. И денят, и животът, вместо да почнат от нула и да се гради нагоре, почват под нулата и искат едни сипване на енергия за нищо. Тоест - губиш възможност да градиш хубави неща в живота.

Докато си млада, ще сипваш енергия...като ти намалеят силите, и то още да кажем след първото дете или около 30-35...и ще усетиш колко е тегаво да носиш мрънкало и критикар на гърба си. Как можеше с енергията си да направиш Х хубави неща, а вместо това само сте пилили гуми на едно място, да му успокояваш гадните настроения.

Не на последно място, според брачни консултанти, един от маркерите за успешен брак е "приятелско отношение". Тоест - ти за добрите си приятели си затваряш очите за кусури, не критикариш, гледате да вървите напред и да си направите хубавото. А мъже и партньори доста често почват да ровят за грешки и ескалират. И си представи ситуация - вместо вечер да си хванете капите и да отидете на концерт, кино, театър, да се обогатите, той ще дудне за нещо малко. Няма да вървите напред, ще се вбивате назад, ще ставате мнителни хора, без хоризонти, ще развиеш навика да гледаш дребното...

Тоест ще имаш бъдеще, но ще е мизерно, неприятно, смотано. И за какво ти е? За тиквения медал?

# 47
 • Мнения: 15
Все едно слушам историята на моя близка приятелка + че тя издържа нейния хрантутник, плаща квартирата, води го по почивки, дава му пари, защото той все няма, разкарва го с колата (той няма книжка). И накрая и окраде златото.
Бих те посъветвала каквото посъветвах и нея - бягай от него. По прочетеното ми се струва, че нещата няма да се оправят, а ще отиват към по-лошо.

# 48
 • Мнения: 938
Аnon7, имаш голям трън забит в пръста и мястото е силно възпалено, червено, болезнено. Знаеш, че няма да става по-добре, и че с таква инфекция не може да живееш пълноценно. Знаеш, че ще те заболи преди да оздравееш. И естествено знаеш какво трябва да направиш.

# 49
 • Мнения: 3 981
Човекът е супер експресивен, щом удря по мебели при афект. Това не би ме притеснявало, честно казано. Не е признак за нищо.
Много повече ме притеснява, че пред другите е душица, а с мен е мрънкало и агресор. Това вече е признак за страхотна манипулация. Хем те мачка, хем не те оставя, хем раздялата ще дойде от теб поради тотално изпиляване на нервичките - но за пред всички ти ще си лошата, защото той, нали, е душицата.
Хващай си багажа и го напускай.

# 50
 • Мнения: 48
Аз седя, чета, същевременно се сещам моите колежки как се оплакват от техните мъже, мисля за моя и се чудя, то нормален мъж има ли? Някой нормален, без психически отклонения? Да не се заяжда, да не избухва, да не е агресор или мързел? Мил и нежен? Любящ съпруг и баща? Да помага на жена си? Мммм не познавам такива. Все нещо ще има...или в поведението или характера или в секса или нещо друго. Но е важно как се чувствате вие, да гледате и вашето поведение ...на моменти си мисля, че най-добре е човек сам.

# 51
 • Мнения: 246
Аз седя, чета, същевременно се сещам моите колежки как се оплакват от техните мъже, мисля за моя и се чудя, то нормален мъж има ли? Някой нормален, без психически отклонения? Да не се заяжда, да не избухва, да не е агресор или мързел? Мил и нежен? Любящ съпруг и баща? Да помага на жена си? Мммм не познавам такива. Все нещо ще има...или в поведението или характера или в секса или нещо друго. Но е важно как се чувствате вие, да гледате и вашето поведение ...на моменти си мисля, че най-добре е човек сам.

Да, има такива мъже, Слава Богу. Познавам няколко.

# 52
 • Мнения: 392
1 година е сравнително малко време, по-добре започни отначало. Живота е пред теб и деца ще искаш. Ами ако тази негова емоционална нестабилност стане причина те да бъдат наранени или да по-лошо да станат същите нестабилни хора..

# 53
 • Варна
 • Мнения: 9 065
Разбрала си, че търси контакт с бившата си приятелка, стиснала си очи и сляпо напред.
Сега човекът виновен, ама силно виновен се оказва, и какъв ли не още, поради факта, че си пропуснала основни моменти в отношенията. Не стига това, ами хората да ти дадат съвет, сякаш те ще живеят с твоите решения.

# 54
 • Мнения: 12
Това е човек,който страхотно избива комплекси и неговите недостатъци ги приписва на теб и ти вменява вина. Сега се държи по този начин с теб, а след 20 години? Ти ще се чувстваш като напълно ненужен и неудовлетворен човек, който е изгубил вяра в себе си! По-добре се махни от този, животът е прекалено кратък, за да го пилееш с човек, който не те цени като личност!

Общи условия

Активация на акаунт