Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 776
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Когато не си виждал зеленина, различна от оклюмало дърво сред бетон, е нормално широките междублокови пространства с детски площадки да ти се сторят джунгла Grinning

Чай ся, говореше за некви паркове, а сега за блокове и междублокови пространства?

За хората с дислексия ще обясня по-подробно.
Частта между външно и еминеску е точно като в парк. Самият парк е на един подлез разстояние.
Зеленината там трябва да се види, няма как да се опише на хора, които са приемат за нормално междублоковото пространство да е нещо гадно и съмнително - както е в малкия Багдад или кофти частта на центъра.

Тука за 2 коментара успя да внушиш на аудиторията 3 лъжи:

- че не съм виждал парк, а само бетонна джунгла

- че страдам от дислексия (между другото това е доста неприятно състояние и така да се поставят диагнози по интернет говори за твоето възпитание)

- че има някакъв велик парк около Еминеску, който не може да се опише с думи.

За запознатите с цялостното ти творчество няма някакви изненади, сигурна съм.
Има живот и извън неприятната част на центъра и темата е точно за плюсовете и минусите на кварталите. Нахвърляла съм някои от плюсовете на Яворов, ти ми ходиш по петите и спамиш, както обикновено.
Да, Яворов е чудесно място за хора, които обичат зеленината, близо до голям и хубав парк и до добрата част на центъра, ако това им е от значение Grinning

пс - не живея в Яворов, смятам, че е ясно. Но не съм толкова дребнава, та да не посоча плюсовете, там където ги има.

Честно казано нямам спомен за твоя никнейм - може би ти се иска да ти ходя по петите? Аз нищо против нямам Яворов - единствено казвам, че храсталаците там не са парк, който не може да се опише а думи. Ако си запозната с творчеството ми, ще забележиш, че аз никога не съм си позволил да плюя по никой квартал.

# 151
  • София
Ако трябва да избирате между Люлин и Дружба, кой квартал ще предпочетете?

Дружба. Имам антипатия към Люлин. Може да са предразсъдъци от едно време, когато си беше нарицателно за кофти квартал. Сега не знам как е. Никога не съм ходил на гости в Люлин, нямам роднини там. От друга страна имам романтични спомени от Дружба и обитателките й.

# 152

Абе май Люлин е по-добре. Особено по близките части.

# 153
  • София
Предпочитам Дружба. Макар че нощем не съм била в нито един от двата квартала Grinning

# 154
Харесвам старата част на Дружба около езерото. Люлин нямам наблюдения, от години не съм стъпвала.

# 155
  • София
Люлин си има симпатични части, не само катакомбите до Околовръстното.

И аз харесвам атмосферата около езерото в Дружба, но дотам.

Навътре из квартала има много съмнителни места и физиономии.

# 156
Скрит текст:
Когато не си виждал зеленина, различна от оклюмало дърво сред бетон, е нормално широките междублокови пространства с детски площадки да ти се сторят джунгла Grinning

Чай ся, говореше за некви паркове, а сега за блокове и междублокови пространства?

Частта между външно и еминеску е точно като в парк. Самият парк е на един подлез разстояние.
Зеленината там трябва да се види, няма как да се опише на хора, които са приемат за нормално междублоковото пространство да е нещо гадно и съмнително - както е в малкия Багдад или кофти частта на центъра.

- че страдам от дислексия (между другото това е доста неприятно състояние и така да се поставят диагнози по интернет говори за твоето възпитание)

Има живот и извън неприятната част на центъра и темата е точно за плюсовете и минусите на кварталите. Нахвърляла съм някои от плюсовете на Яворов, ти ми ходиш по петите и спамиш, както обикновено.
Да, Яворов е чудесно място за хора, които обичат зеленината, близо до голям и хубав парк и до добрата част на центъра, ако това им е от значение Grinning

пс - не живея в Яворов, смятам, че е ясно. Но не съм толкова дребнава, та да не посоча плюсовете, там където ги има.
Честно казано нямам спомен за твоя никнейм - може би ти се иска да ти ходя по петите? Аз нищо против нямам Яворов - единствено казвам, че храсталаците там не са парк, който не може да се опише а думи. Ако си запозната с творчеството ми, ще забележиш, че аз никога не съм си позволил да плюя по никой квартал.

Да повторим за неразбралите.
Яворов в тази си част е точно като в парк - широко, зелено, тихо и спокойно. На метри от Борисовата градина.
Вероятно единственият квартал, който не го грози опастност от допълнително застрояване, да не говорим за презастрояване и бетониране.

Между Дружба и Люлин - вероятно Дружба.

# 157
Скрит текст:

Да повторим за неразбралите.
Яворов в тази си част е точно като в парк - широко, зелено, тихо и спокойно. На метри от Борисовата градина.
Вероятно единственият квартал, който не го грози опастност от допълнително застрояване, да не говорим за презастрояване и бетониране.

Между Дружба и Люлин - вероятно Дружба.

Така е, едва ли някой ще застроява Цариградско Шосе - най-натоварената пътна артерия в България.

# 158
  • София
Между Дружба и Люлин - Дружба. Люлин ми е като село в града. Имам чувството, че там има повече миекащи индивиди на кв.м. отколкото в Русе.

# 159
  • на земята
То не са само подпочвени води,голям проблем се оказа и канализацията ,като тръгнахме на огледи в Бояна,Гърдова глава местност и кооперациите,които обиколихме се оказа,че повечето нямат канализация ,а са със септични ями.
Говорихме с няколко човека там ,казаха,че е голям проблем канализацията в някои части на София и кварталите.Затова Бояна като вариант отпадна.

# 160
  • sofia
За Дружба или Люлин - ами много зависи коя част от тези не малки квартали се визира, а отделно в самите части има по-хубави и по-лоши места, с по-удобен и с по-кофти транспорт и още куп дребни детайли.
Та така общо нищо конкретно не може да се каже....

# 161
Хубаво се видя на какво почива харесването Mr. Green Един не го познавал и не бил ходил, ама има лоши спомени, друг бил кореняк и не познавал софийските джендеми, ама знае, че не ги харесва и прочее Joy Общо взето всеки си харесва това, с което е свикнал и което познава. А кварталите не са нещо хомогенно - на едно място може да е зле, а на две преки от там да е хубаво. Минаващ може да не хареса нещо, ама като влезеш и го опознаеш да ти хареса. И обратно. Това с харесването и нехаресването на кварталите е измежду най-старите и най-безсмислени спорове в този форум Twisted Evil

# 162

Въпросът е зададен доста широко. И в двата квартала има по-неприятни и по-нормални части.
За Люлин това е например частта около така нареченото околовръстно - ул. Петър Дертлиев. Предимството там е ,че има панорама към Витоша. Ако това се търси разбира се. Около метрото пък е удобно заради транспорта.
Дружба има едни много приятни блокчета малко след подстанцията - до ДГ 13. Също и около метрото.
Кофти части на Люлин са близо до Добринова скала, след средата на 1, 2, 3, 4 и 5. ЕПК-тата в седма част до Джалахарвал Неру са лошо поддържани, разбити пощенски кутии, единия асансьор задължително липсва (откраднат е), входните врати са почти без остъкление и навяват една тягостна обстановка. Ако се стегнат тези блокчета са на много комуникативно място, но това зависи от обитателите, които очевидно досега не са успели да го направят.
Цените в Дружба са значително по-високи като средна стойност. Даже коптори се оферират и продават, например тристайни в окаяно състояние за под 75 000 май не се намират.
Докато в Люлин даже наскоро пуснах линк към една обява за тристаен, ремонтиран на 78 000.
Edit: Паднал е на 75 вече https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15758057855142 … k=528a7m&f1=1

# 163
  • София
За тези, които не харесвам, като Обеля, имам лични впечатления. Където и да съм била там е било майка плаче. Вярно, не съм живяла, но и обикалянето ми стига.

За квартали като Овча купел, в които не съм стъпвала, нямам никакво мнение.

# 164
За тези, които не харесвам, като Обеля, имам лични впечатления. Където и да съм била там е било майка плаче. Вярно, не съм живяла, но и обикалянето ми стига.

За квартали като Овча купел, в които не съм стъпвала, нямам никакво мнение.
Старата част на Обеля, с къщите, ми се струва добра за живеене. Но впечатлението ми е само от ходенето на майстор на колата там. Струва ми се спокойно. Минус е липсата на ТЕЦ и вероятния мръсен въздух от отоплението.

Общи условия

Активация на акаунт