Диета на Пиер Дюкан

• 94 466
  • 341
  •   1
Отговори
# 180
миналата седмица и аз имах чревен вирус, но не съм го свързвала с диетите...
[/quote]

Един път-да, но аз прикачих 3 вируса за 10 дни...тъкмо се оправя от единият и ме поваля вторият!

# 181
  • New Zealand
миналата седмица и аз имах чревен вирус, но не съм го свързвала с диетите...

Един път-да, но аз прикачих 3 вируса за 10 дни...тъкмо се оправя от единият и ме поваля вторият!
[/quote]значи, действително трябва да си подсилим организмите с витамини! Naughty

# 182
  • София
Голяма издънка -снощи ядох крем, на кръчма!! ooooh!Ако я карам так, ще си разбия стомаха, след крема ми стана лошо, все едон съм погълнала океана... newsm78От утре май пак на протеини, иде ми да се #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 183
Голяма издънка -снощи ядох крем, на кръчма!! ooooh!Ако я карам так, ще си разбия стомаха, след крема ми стана лошо, все едон съм погълнала океана... newsm78От утре май пак на протеини, иде ми да се #2gunfire #2gunfire #2gunfire
На всяка цена! Така бях и зимата- пак се бях подлложила на дииета  без да пия витамини. Хем си знам- и пак!Много съм немарлива!
veleva: Ти да не мина на фазата с двете гала вечери на седмица? Спокойно.......ще си изкупиш префрешението Laughing

# 184
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Аз съм втори ден на режима и се чувствам добре. Разделих се с близо два килограма.
Искам да попитам вие какво прясно мляко си купувате. Днес доста обикалях по магазините и не открих такова с 0.1% масленост.
Мисля си, че ниската масленост на киселото мляко е за сметка на въглехидратите. Точно за това не се препоръчва да се яде повече от една кофичка на ден.
Някой може ли да обобщи колко мазнини и колко въглехидрати е допустимо да се приемат на ден.

# 185
Аз съм втори ден на режима и се чувствам добре. Разделих се с близо два килограма.
Искам да попитам вие какво прясно мляко си купувате. Днес доста обикалях по магазините и не открих такова с 0.1% масленост.
Мисля си, че ниската масленост на киселото мляко е за сметка на въглехидратите. Точно за това не се препоръчва да се яде повече от една кофичка на ден.
Някой може ли да обобщи колко мазнини и колко въглехидрати е допустимо да се приемат на ден.

Аз купувам прясното мляко на Myday 0,1%- в пластмасови бутилки е.
По време на ударната  фаза- никакви мазнини и еъглехидрати. През втората фаза- въглехидратите са само от зеленчуци, като има и забранени зеленчуци. Мазнини отножо не са позволени.

# 186
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Страшна си. Благодаря ти за бързия отговор.
По колко от това мляко си позволяваш на ден, защото аз мога да изпия неограничени количества.

# 187
Ами аз не се ограничавам много....пия по 2-4 нескафе фрапе,което прави 5-600 мл. и половин-до една кофичка кисело мляко. Аз не се ограничавам зверски. Ако видя,че една седмица не мърдам в кг...ще намаля млякото. Но засега не искам да се затормозявам.

# 188
Вижте на какво попаднах в подкрепа на нашето начинание-аз лично намерих отговор на много въпроси ТУК.....

Най-лесният начин да загубите мазнини е да приемате мазнини и белтъчини, заедно с минимални количества въглехидрати. За да абсорбираме шока от това твърдение нека отговорм на въпроса защо се храним?

За да може тялото ни да регенерира, за да може клетките да се делят, хранят и живеят пълноценно. От какво е изградено тялото ни: от белтъчини и мазнини. Ако тялото има нужда от въглехидрати за някой процес, то може да си набави всичкият необходим гликоген от мазнините и белтъчините.
За да имаме енергия за основните жизнени процеси, за всекидневните си дейности, за да се смеем, тичаме, радваме и обичаме.
Основните видове гориво, които тялото използва за това са гликоген и мазнини. Ако имаме твърде много енергия, тялото я складира под формата на мазнини. Защо не под формата на захар? Колко гликоген може да се складира в черния дроб и мускулите? Много малко, досататъчно за около ден-два гладуване. Защо тялото няма механизми за складиране на много гликоген? Защото гликогена не е предпочитаното гориво и никога не е бил. Еволюционно гликогенът е служел за гориво само в екстремни ситуации, като примерно бягство от голямо животно. Гликогенът е бил по-скоро гориво за допълнителен турбо двигател, а не основно гориво. Цивилизацията променя това съотношение.
Дългите години консумация на много въглехидрати, малко свежи зеленчуци и есенциални мазнини, избягването на месо и млечни продукти, защото съдържат мазнини....създават една необичайна среда за генетично предразположеният към горене на мазнини организъм. И така телата ни стават все по-добри фабрики за производство на мазнини и все по-лоши производители на жизнена енергия. Освен всичко друго въглехидратите ни пречат да горим мазнини за енергия. Всеки път, когато хапнете повече въглехидрати те се складират под формата на мазнини, и всеки път щом на тялото му потрябва енергия, то ще си я взима, разграждайки мускулите ви, тъй като инсулинът отделен след консумациятя на въглехидрати ще му пречи да черпи енергия от мазнините.

Какво следва?
Намалете въглехидратите. Най-просто казано въглехидратите се делят на целулоза и захар. Целулозата помага за намаляне на мазнините, докато захрта не. Ако хапнете варен картоф, въздействието му е не по-различно от това на лъжица мед. Целулоза се съдържа в зеленчуците. Те са богати на вит.С и други антиоксиданти и минерали. Те ще добавят цвят и разнообразие в менюто ви.
Увеличете белтъчините и мазнините. Природата е комбинирала мазнини и белтъчини, така че ще ви бъде лесно да ги приемате в правилните съотношения. Пълномаслените млечни продукти, меса, субпродукти и есенциални мазнини трябва да присъстват в ежедневното ви меню.
Менюто ви трябва да се състои от около 50-60% мазнини, 20-30% белтъчини и 10-20% въглехидрати. Този баланс се постига лесно, ако се придържате към калориите си за деня и консумирате пълномаслени млечни продукти и месо.

Дано да съм била полезна!

# 189
Това се отнася за ВМНВ диета. При Дюкан мазнините са сведени до минимум....а при Аткинс са  задължителни. Но пак общият принцип е намаляването на въглехидратите.

# 190
Ха!Не само аз бодърствам тази нощ-станахме две Laughing Laughing

# 191
  • New Zealand
момичета, вече цял килограм липсва от осанката ми! #Crazy направо не можах да повярвям Laughing в ударната фаза всеки ден ли се губи тегло?

# 192
момичета, вече цял килограм липсва от осанката ми! #Crazy направо не можах да повярвям Laughing в ударната фаза всеки ден ли се губи тегло?
Да,всеки ден се  губи,но не по килограм. И не забравяйте,че трябва и да се задържат тези килограми- с третата фаза-по 10 дни на свален килограм.Успех,вода,витамини и енено семс Grinning

# 193
  • New Zealand
Да,всеки ден се  губи,но не по килограм. И не забравяйте,че трябва и да се задържат тези килограми- с третата фаза-по 10 дни на свален килограм.Успех,вода,витамини и енено семс Grinning
реално, за 5 дни, колко мога да сваля при това темпо?

# 194
 Аз вчера свалих още 600гр., а съм на смесен режим, хранат ми вчера беше - 1/2 кис мляко, две яйца, половин кренвирш /предполагам, че не е разрешен  Embarassed /, салата от голям домат и печен пипер и зеленчуков гювеч половин порция - за вечеря. Незнам какво да кажа, само това че съм много доволна, ако свикна така премерено да се храня и по нататък - мисля че не би трябвало да се качват кг.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт