Отговори
# 135
А темата не е ли не какво ние сме научили, а какво може да научат от нас, демек за какъв пример можем да послужим ?

# 136
хепи, не давам уклон на темата Wink
просто си мислех, че ако аз не съм научила урока, то и другите няма как да го научат от мен, което на практика не е вярно

# 137
хепи, не давам уклон на темата Wink
просто си мислех, че ако аз не съм научила урока, то и другите няма как да го научат от мен, което на практика не е вярно

Буби, от теб наистина няма как да го научат, т.е. ти да научиш някого съзнателно, може чрез теб, гледайки как ти си се нахендрила...ама пък...другите да го видят пък ти самата - не, също ми е малко...странно.

# 138
А то животът още не е свършил, има време да се изложим и да станем за пример, ама отрицателен:)

Иначе досега всичко ми се получава и ако хванеш сегашния отрязък, човек би казал - уау, супер успешен живот. Ама ако хванеш отрязъка отпреди 7 години - олеле майко.

Впрочем най-неприятно наистина е преди 35. Има толкова неща за правене, а всяка грешка те връща много назад. После като си постелеш и придобиеш опит, вече няма нужда от толкова огромни ходове, само поддържаш системата. Ама докато я изградиш...и затова наистина на 20-25 животът е по-депресивен, като знаеш колко неща трябва да се свършат и опиташ малко на гърба си, че хич не стават лесно.

# 139
На какво се научих аз - че нищо не е чак толкова важно. И някак спря да ми пука за много неща, започнах да си гледам себе си и здравето си, защото това е от по-важните неща.

Най-важно е здравето! Никой и нищо няма да ти върне (или плати) съсипано здраве и нерви.

Някъде четох, че ако не можеш да бъдеш добър пример, то поне бъди добър лош пример. Т.е., пак ще си полезен за другите.

# 140
Аз дадох примери с личния си живот и не напразно започнах с това, че уроците си учим след изживяна лична драма. Отговорите с всекиму известни цитати изобщо ги пропускам и не ги чета. Другите , личните са ми интересни.

# 141
Нещо, което сте осъзнали и сте го приели като урок в живота Ви.
Горчив опит,  при който човек си признава “ научих си урока” и повече няма да повторя същата грешка.
Баба ми казваше - да ти е обеца на ухото.

Например един от важните уроци, които получих в училище. Ежедневни словесни битки и обиди с моя съученичка.Накрая всички ни мразеха и отбягваха, защото кой обича конфликтите и нажежена обстановка. Остана ми като урок, че като си конфликтен- ще бъдеш отбягван. Нищо не печелиш- нито ще накривиш шапката на отсрещната страна, нито ще се докажеш по-силен в очите на съучениците си.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 14:00 от Анонимен

# 142
Колкото и добре да се държиш с лош и зъл човек, той си остава такъв. Абсолютна загуба на енергия и време. По-разумно е да се дистанцираш от него, отколкото да се напъваш да му повлияеш позитивно.

# 143
  • Galaxy 13197853088
Рано е да знам.

# 144
Нещо, което сте осъзнали и сте го приели като урок в живота Ви.
Горчив опит,  при който човек си признава “ научих си урока” и повече няма да повторя същата грешка.

Всъщност и това също е урок - да се научиш да се учиш от собствените си грешки, а не да ги повтаряш. Много добър урок! Важи за мен, защото имам навика да се препъвам в същия камък по няколко пъти.

# 145
Неслучайно казват хората, че съдбата ти изпраща един и същ урок няколко пъти, докато не го научиш😉Звучи като клише но е изпитано на собствен гръб.

# 146
Всъщност понякога може да си правиш нещата по "грешния" начин и накрая да излязат верни нещата. Та не е казано, че ако направиш грешка Х, то втори път не трябва да повтаряш това поведение. В друга ситуация същото поведение може да има положителен ефект.

А урокът е, че грешни отговори няма. Всичко е до ситуация. В една ситуация и най-правилният подход води до ужасно омазване, в друга уж на майтап стават нещата.

# 147
Понякога трябва да мине много време за да се разбере дали нещото е било грешка или обратното. Може да изглежда най-голямата грешка, но да те е спасило от още по-голяма...зад ъгъла...

# 148
  • Fairbanks, Alaska
10001, аз като не съм конфликтен, спечелил съм нещо? Хем не съм конфликтен и пак ме отбягват.

# 149
Понякога трябва да мине много време за да се разбере дали нещото е било грешка или обратното. Може да изглежда най-голямата грешка, но да те е спасило от още по-голяма...зад ъгъла...
Хм, поглеждайки назад, си мисля, че си мноооого, ама много права.

Общи условия

Активация на акаунт