Отговори
# 15
Моите уроци
1. Да бъда по-грижовна към родителите ми.

2. Никога да не наранявам някой с думи.
Наранявала съм и след това съм съжалявала.

3. Да се пазя от “добри приятелки”.

4. Да внимавам какви хора допускам до себе си.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 23:01 от Анонимен

# 16
Да не търся винаги вината в себе си и да не се нагърбвам с чужди отговорноти (това млада го научих по неволя). Трябваше ми малко повечко време да разбера, че когато режа, трябва да е до кокал - иначе "пипалата" отново прорастват. 

# 17
Когато светът ти се срине изведнъж, обикновено промяната е за добро в бъдеще. Само трябва да изтърпим настоящия момент.
Самотата не е лошо нещо, тя е вид "почивка" за житейска преоценка. Не правете компромиси с обкръжението си, само и само да не останете сами.
Родителите ни не винаги са били прави в хода на тяхното възпитание и това, че не сте покрили техните критерии, не значи че сте си провалили живота.
Животът на всеки от нас е уникален и щастието ни не се измерва в общоприетите мерки - образование, социален живот, семейство и пари.

# 18
Че човек осъзнава нещата чрез опита си, като ги преживее, а не чрез знание на "така трябва, така не трябва".
Че не е нужно винаги и на всяка цена да бързаш да си с някого, да търпиш неща, само за да не си сама. Във време, в което бях сама, се изгради най-добре самочувствието ми, видях се в нова, непозната светлина - видях че мога да се справям и сама, без да завися от никого и оттогава нямам такъв страх. Харесвах се, оцених се. А това пък от своя страна допринесе на сегашния ми партньор да ме оцени, да ми се възхищава и да ме смята за силна жена, която се справя. Период на самота е ценен, водещ до осъзнаване, до промяна и до пристъпване в новото по нов начин.

# 19
  • Пловдив
Да се общува с нормален тон, дори и ако някой отсреща употребява груб език.

# 20
Да внимавам какво си пожелавам, защото може и да се сбъдне.
Да вярвам в себе си.
Че ако човек е упорит и сериозен може да се пребори с всякакви обстоятелства.

# 21
Че не е вярно, че всички мъже (съответно жени) са еднакви.

# 22
Съзнанието е инструмент, не му позволявай да те изиграе.

# 23
  • Linz
Да не се страхуват. И да обичат живота си дори в трудните периоди.

# 24
1. Не се доверявай прибързано.
2. Живота няма втора серия.
3.Бъди искрен.
Поне аз съм такава,каквото ми е на сърцето - това и на устата. Писна ми да правя така, че другият отсреща да  чуе каквото той иска, а не истината такава каквато е.
4.Истината боли.

# 25
1. Внимавай за кого се жениш.
2. Яж, пий и си носи новите дрехи.

# 26
Ще се радвам да ми споделите нещо, което възприемате като житейски урок.
Нещо, от което се научихте, че не бива да го повтаряте повече.
Че най - голямата, или една от най - големите, е да плащаш ДОМ и да живееш по хорските "правила". На другите не им дреме за мен, освен ако нямат шанс да клюкарят и злословят. Слава Богу, осъзнах това на около 22-23 години...

# 27
Чуждите критерии за щастие и постижение - пари, работи, кариери, семейство, дом, красота, дрехи и пр. може да не са твоето нещо и да изгубиш десетки години, за да го разбереш.

Не осъждай - другите не са осъзнали нещата, които ти, и обратното.

Бъди по-смирен и скромен. Когато не си, животът има свойството хубавичко да те смирява.

# 28
1.Че живота не е лесен и трябва да се справиш сам с всичко. Не разчитай на другите. На никого не му пука. Всеки си гледа интереса. И ако ти не направиш нещо за да промениш живота си и да успяваш никой няма да си мръдне пръста да го направи вместо теб.
2.Не ти трябват хора без стойност! По-добре сам, отколкото с лошо обкръжение. Говоря и за половинка, и за приятелския кръг, и за семейство!

# 29
  • На изток от Рая
Човек се учи, докато е жив...
До сега съм научила, че:
-Трябва да слушам, да чувам какво ми казват.
-Не трябва да говоря, когато съм ядосана.
-В речника ми няма “Не мога”, почти всичко е постижимо, ако човек има желание.
- Не трябва да се съобразявам с хорското мнение ( тук винаги се сещам за мисълта на Шекспир: “Дори да си студена като лед и чиста като сняг - пак не ще избегнеш клеветата.”).
- Трябва да поставям себе си на първо място - да се уважавам, обичам достатъчно, за да го изисквам от останалите...

Общи условия

Активация на акаунт