Отговори
# 105
  • София
Да, не е буквално. Аз повече харесвам версията на Стефан Цанев.

Цитат
Не казвайте утре ще бъдем красиви!
Не казвайте утре ще бъдем щастливи!
Не казвайте утре ще бъдем, ще бъдем...
Ще обичаме утре,
утре ще бъда любим.
Носете си новите дрехи, момчета!
Падаме, както ходим, умираме, както спим.

# 106
С това съм съгласна, Кетчър. Но то е в моя контекст, човек да не отлага нещата.
Докато яж, пий, носи си новите дрехи ми звучи като да живееш ден за ден, по цигански.
Поне за мен не е вариант да живея само за това.
Ясно ми е, че всеки има отредени дни, но искам моите да са планирани, пък каквото и докъдето ми е писано.
А и плановете търпят корекции, според ситуацията. Wink

# 107
Страховете ни имат същата сила като желанията, затова внимавай от какво се страхуваш.

# 108
Ми някои хора това го приемат буквално и примерно си дават парите точно за дрехи, ядене и пиене. И примерно пропускат да вземат активи за бъдещето на доста ниски цени. Разбирам да са моми и ергени, но примерно вече женен с деца...е не може да мислиш само за днес, правиш така, че действията ти да имат позитивен ефект и в бъдеще.

Научих още, че ако решиш в някакъв аспект да дърпаш напред, хората около теб почват да включват на режим "кофа с раци" и да дърпат надолу и назад. Затова - тихомълком и накрая резултатите сами да се виждат. Иначе следват точно такива подигравки - с какво си се заела, я си яж, пий и носи новите дрехи. Е да де, това искам, искам и след 10 години обаче да има за ядене, пиене и нови дрехи, а това не става с лапане на мухи...

# 109
  • София
Siren, и аз съм със същите впечатления. Когато не си казвам плановете на никого, накрая всичко става много добре, а иначе дори неумишлено хората те забавят. Допускаш ги в начинанието си индиректно и отново индиректно някак влияят на изпълнението му. Вече не си е само твое сякаш.

# 110
Ето, Мамасита ме разбра най-точно. Peace
Яж, пий, ама животът си върви и в един момент ако само си ял и пил, се оказваш гол като пушка. И почваш да ревеш, колко е гаден живота и защо на теб се случва.
Защото другите са имали план и цел, гонили са ги, а ти си "живял".

# 111
Много ясно, че си живял. За чий са ми кинти като съм умрял. Някой да знае кога точно ще му се случи? Да ли? Едва ли.

# 112
  • София
Аз съм със същата настройка като Дева в този аспект. Но понякога е натоварващо, признавам.
И са ми много неориятни хората, живеещи ден за ден. Просто ми се иска да ги плесна и да вкарам порядък в разюздания им живот. Не че им се меся, това е некоректно, просто описвам до каква органична степен не ги понасям.
И после пляскят на старини. Пляс пляс, нямаме пари, пенсиите са ниски. Еми, гадно, да. Ама да не си блял 30 годин'. От друга страна, стандартът ни като цяло е нисък и понякога се получава малко "сиромашко невидяло". И това го разбирам донякъде. Да искаш да си вземеш хубави неща най- сетне.

# 113
Хаосът е моята стихия, ела ме плесни 😆
Реално "ден за ден" не е обективно понятие.

# 114
Много ясно, че си живял. За чий са ми кинти като съм умрял. Някой да знае кога точно ще му се случи? Да ли? Едва ли.

А като те тръшне болест и увиснеш на децата си, те длъжни ли са да те гледат, защото ти си "живял"?

# 115
Всичко е временно.Ако всичко върви добре насладете се на моментите, защото няма да са все добри!  Ако нещата вървят зле, не се ядосвайте, няма да са все зле. Нищо в живота не трае вечно!

# 116
Моите уроци са:

- Да не прибързваме с изводите;
- да живеем най-вече в настоящето (но все пак да не преставаме да мислим и за бъдещето);
- да ценим повече близките си хора;
- да живеем по нашите правила, да уважаваме своите желания и да не се страхуваме, че се "цепим" от колектива;
- да не се вкопчваме в хората и да не правим друг човек център на нашата вселена;
- да ценим свободата си и да не позволяваме някой да ни я ограничава насилствено;
- да престанем да се самообвиняваме постоянно, че не сме перфектни и да приемем "негативните" си качества като част от нашата същност. Не можем всички да сме еднакви!

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 09:21 от Уейв

# 117
Ама всички тези уроци...научени ли са..или са просто изводи до които сме достигнали? Поуки. Ама дали успяваме да ги въплатим в живота си?
Един урок, който ще трябва да науча, но засега е по-скоро поука е  - да поемаш пълна отговорност, да не се опитваш да се разтоварваш от полагащата ти се отговорност делегирайки я на други хора. В същото това време да внимаваш да не поемаш чужда отговорност. Обикновено тези двете са свързани. Има маса хора, които се пънат да се занимават с неща дето не са тяхна работа и отговорност, а тяхната работа и отговорност някак...я пренебрегват. Това е свързано с една от уроците на Уейв - не поставяй друг човек в центъра на своята Вселена. Защото това е точно не поемане на отговорност за себе си.
Отговорността е свързана с избора. Ако не си склонен да поемаш пълна отговорност не можеш да правиш избор. А не можеш ли да правиш избор някой друг или нещо друго ще го прави вместо теб. Изобщо моят урок силно гравитира около отговорността и избора.

# 118
В тази връзка не ми харесва никак фразата "Яж, пий и си носи новите дрехи", защото си представям някой безделник и въобще човек, който живее безцелно. За едното ядене и пиене.

много не харесвам тази фраза, защото преди години ми беше предложена като удачно извинение за неща, които много близък човек ми причини
но заради нея научих други неща:
- не прави дългосрочни планове, почти винаги се провалят
- краткосрочните планове също често се провалят, просто времето да стане това е по-малко
- прави каквото трябва, да става каквото ще
- контролът върху хора и събития е временен и илюзорен

# 119
Ама всички тези уроци...научени ли са..или са просто изводи до които сме достигнали? Поуки. Ама дали успяваме да ги въплатим в живота си?
...

Точно затова заглавието стои неестествено. Не може да очакваш хората да се учат от теб, ако сам не си се научил на много повече от това да вадиш поуки и да ги хвърляш в пространството.

Общи условия

Активация на акаунт