💪"Игри на волята: България" - Тема 12 /17.11. - 24.11.2019/

• 73 012
  • 2 216
  •   1
Отговори
# 1 995
  • София
Такава грешчица и... може да ме предизвика резко да се изявя като Юлиян! Ама ще замълча
В ХХI век сме, пълно с технологии, за мен е недопустима, можеш да си провериш и целият текст и всяка дума, преди да публикуваш. Ама девойката бърза да се порадва на успеха си.

# 1 996
Хорицата като нея, яхват петте минути слава, но обикновено досриват имиджа си с това. Ако ония двете са с пилешки мозък, то тази въобще няма мозък.

# 1 997
  • София
Да отбележим все пак, че Март стисна ръцете на Анна и Венци, за разлика от Томас - Амелия. Но пък в студиото не поздрави Ваня и Милков....
Томас прегърна Амелия след битката, но е спестено на драгия зрител. За историята остана снимка, не ми се рови за нея, но няма как да отречеш очевидното.
А може Амелия да е прегърнала Томас отивайки си и той просто да е метнал една ръка в/у и... Струва ми се, че той по-скоро беше зает да пълни пострадалото си самочувствие с потупване по собственото рамо и реплики по адрес на загубилата...

# 1 998
Аз пък съм впечатлена от снимките на Анчето в профила във фейса
https://www.facebook.com/anamaria.kraycheva
Този неин приятел Живко не го знам и не съм чувала, ама явно е доста запален по фитнеса. Наистина са фенове на моторите. Само дето този доста по-възрастен ми се вижда и с 2 големи деца, не че нещо, ама.. тя е като дете пред него.
И неговия профил разгледах, ми много снимки, много нещо и много влюбени. Ана пише, че живее в Италия нещо такова видях.
Момичето си има самочувствие, ама то приятелят и е доста добре физически, а не тя за тази игра.
Тя наистина има изяви и е печелила награди, като дете.
Не вярвам обаче да отиде в чужбина, каквато мечта има, твърде влюбена ми се вижда. Мда...странно ми е нещо.
Иначе момичето хич не се е филмирало от писанията за нея. Бръмчи си с приятеля (той е над 40 г според мен) и не и пука за нашите мисли и чувства))
това пък е неговия профил
https://www.facebook.com/zivko.najdenov

# 1 999
Скрит текст:

Да отбележим все пак, че Март стисна ръцете на Анна и Венци, за разлика от Томас - Амелия. Но пък в студиото не поздрави Ваня и Милков....
Томас прегърна Амелия след битката, но е спестено на драгия зрител. За историята остана снимка, не ми се рови за нея, но няма как да отречеш очевидното.

А може Амелия да е прегърнала Томас отивайки си и той просто да е метнал една ръка в/у и... Струва ми се, че той по-скоро беше зает да пълни пострадалото си самочувствие с потупване по собственото рамо и реплики по адрес на загубилата...
Възможно е, но прегръдка има. Сега, кой кого от снимка не мога да преценя и тук си права.

# 2 000
Вчера забравих да коментирам забележката за зрителския вот - това също стана модел на поведение и не само в България - не харесваш някой филм или книга (или каквото и да е) и веднага разни авторитети започват възмутено да се произнасят как "тълпите" нищо не разбират - всички са хейтъри с токсично поведение, трябва да си мълчат, да не смеят да пишат нищо в социалните мрежи (като за умрелите - "или добро, или нищо") и да бъдат почтителни към "великите" творци. Та така и тези вчера - ако зрителите подкрепят Юлиян, щели да подкрепят токсичен модел на поведение и това е ужасно?? Те пък кои са, че да слагат етикети на вота и зрителите? Техният жалък опит за манипулация е токсичен, а не публиката.
Скрит текст:
Първо - тези хора - журналисти, режисьори, писатели (и всякакви други) не са пастири на народа, за каквито вероятно се мислят. Тяхното мнение не е по-важно от мнението на когото и да било, ако ще да имат по 10 дипломи. По-важно е само за хората от техния кръг, които имат същите дипломи и се мислят за много знаещи и разбиращи.
За мен най-важно е (изненада Wink ) моето мнение, за останалите хора (освен за тези, които са като Ана Мария и имат нужда някой да им казва какво да мислят) също. Ако моето мнение съвпадне с това на авторитетна личност - това е чудесно, ако не - не ми пука, но този човек няма никакво право да ме упреква или да ме съди (от екрана или по какъвто и да било начин).

Второ - всеки има право да си напише мнението, щом има място за коментари (ако съответната платформа не иска коментари, може да ги спре - това е лесно, има сайтове на които не може да се коментира, има видеа с блокирани коментари и т.н.). Не мисля, че трябва да се обижда и псува - едно откровено негативно мнение може да се изрази и без лош език. Но хората не са длъжни да проявяват уважение към труда на някой, ако този някой им се натрапва (още повече, ако смятат, че той получава незаслужени облаги). Щом има форуми, възможност за коментари, социални медии, всеки може да използва възможността да даде отзив и това не трябва да се приема като лошо възпитание, а като фийдбек - учените глави могат да видят отзивите и да променят продукта, така че да "работи", а не да се опитват да променят коментарите и да се мъчат да засрамят "хейтърите" Astonished

# 2 001
  • София
Скрит текст:
Та какво каза Ники за Юлиян?
реално нищо не каза.
Напротив, каза това, което и аз преди време се опитах да подскажа тук, но ме подминахте. Цитирам по спомен:
Да не забравяме, че е игра и лошата майка може да е театър.
Всички скочиха, че не е таетър.защото Юли не можел да бъде толкова добър актьор.

Не си гледала, не си слушала, а още по-малко си осмислила, какво каза Ники за Юлиян!
Върни го, чуй го и пиши пак!

Ще ми бъде интересно, какво ще чуеш, ако се абстрахираш от пристрастията си /които, разбира се, всички имаме!/
Хайде и двете... редник... Stuck Out Tongue Winking Eye
Съжалявам, но така стоят нещата... Wink
Слушам, г- н генерал! Веднага си пускам запис от снощи. 😂
Апропо как разбра какви са ми пристрастията?
И не се вживявам до болка в някакво ниско бюджетно шоу. Върни се и ти, и чуй какво каза Ники Мартинов.
Никой ли не ми видя въпросът за него?
Хайде и двете... редник...Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз съм готова!
Ники Мартинов каза, че грубостта на Юлиян може да е театър, а не този разказ за майка му!

Апропо, някой по-горе каза, че Юлиян разказвайки, искал да нарани майка си... Може и да не е така, но ако е така, незаслужено ли е!?  
Може и свестни жени да изоставят децата си, поради различни обстоятелства, но да не се сетят дори да им се обадят години, това за мен е престъпление, равнозначно с това да осакатиш някого физически... дори още по-страшно!
Какво ли се случва в/с детската душа през тези дълги години!?

# 2 002
Въобще не иска да нарани майка си. Такива майки са като факт от живота на децата си (говорим за хора като Юлиян), нищо повече. Няма чувства, няма мъка, няма нищо, просто биологичен факт - майка и това е. Не можеш да я елиминираш като факт, но до там.

# 2 003
  • София
А според мен, няма как да не е останала болка! Дори той самият да си мисли, че я е превъзмогнал, тази липса оставя отпечатък за цял живот и много дълбоко още боли !
И не се отнася само за Юлиян, а за всички пренебрегнати от родител деца!

# 2 004
Ето я снимката.
Слагам я в скрит текст, че да не става прекалено голям поста.
Скрит текст:

# 2 005
  • Варна
Както и за трика с публиката и че това е пореден номер да подготвят хората, че ако се гласува, не е добра идея да гласуваш за Юлиян.

Хаха, никакъв шанс.  Laughing По-скоро се чувства безпомощен и изнервен от нещо, ама не знам и аз какво, чудя се просто.
Ако има вот от публиката като гледам мненията тук в темата и във фейсбук и с оглед и мнението на мои роднини и приятели, които гледат формата (не всички гледат разбира се), то Юлиян към днешна дата би спечелил с много голяма преднина.  Peace То си личи просто, трябва човек да е сляп да не го вижда.
Ето и мнението на Ваня, на много от отпадналите участници в студиото, на някои гости също така. Някои директно си го казват, други с половин уста, но то ясно си личи, че му симпатизират по една или друга форма, само че явно в студото Юлиян е синоним на злодей и лоша дума и някои се правят и не му казват името все едно е ''Волдемор или онзи, който не бива да се назовава... '' Айдеее, не е глупаво дяволчето и умее да чете между редовете.
Ама забелязваш ли и Алекс колко много се промени, защото вижда народа как я хейтеше в социалните мрежи и хоп още малко и защитник ще стане на Юлиян (а, нема нужда).
Така че стискам му палци някак си да се добере до финала, там вече много трудно може да бъде бутнат.  Wink

Честно да ти кажа коментара на Милков тип "Ако има гласуване на публиката и Юлиян спечели, това може само да ни говори до къде е стигнало обществото ни" /не си го спомням с точност, но беше нещо подобно/, си е баш подготовка от негова страна, че не е ок да се гласува за Юлиян. Не казвам, че е подтикнато от продукцията, личи си, че това е негово виждане.
За Алекс забелязвам да, поне снощи в лайфа, на мен даже ми изглеждаше естествена и не правеше толкова гримаси, колкото преди. Усетиха на къде духа вятъра и нормално започнаха полека лека друга песен да пеят.

Относно Юлиян, някой беше коментирал, че е разказал историята си, за да нарани майка си, според мен не е така.
Разказа си личната история, с гордост, за да може да демонстрира, че сам се е развил и издигнал като човек, а на него му личи, че е горд със себе си, държанието си и това, с какво се занимава. Един вид "Ето, за мен не са се грижили, не са ми помагали / поне като дете / и въпреки всичко и само на база, на това, което аз съм правил, съм постигнал всичко до момента". Да, имаше болка разбира се, това е нормално.

На мен друго не ми допада, много го обърнаха на мъже vs жени. В славяните така го играят, но снощи никой не зачекна темата за Веско, коментарите му, държанието му и т.н. Пак за Юлиян се говори и даже, когато коментираха, какви ще са коалицииите при траките сега, Алекс направи коментар "Ами да, пак мъжете явно ще се коалират". Ами не, ще се коалират стойностните играчи, защо ги делим на мъже и жени? И аз не бих се коалирала с Близначките или с Венца. Първите са крайно неприятни, злобни хора, а на Венца въобще не можеш да и разчиташ. Логично е да са си групичка Юлиян, Пламен и Добата / въпреки, че Добата според мен няма да е с тях, ще иска да гони Юлиян като силен играч/.
Една жена не ми харесва на мен тук, само Амелия-Мира ми допадаше.
Толкова ли беше сложно да изберат в каста, няколко жени, които са нахъсани да играят и са поне що годе с положителни характери... Тука едните са нахъсани, ама характер леща, другата се скатава, третата хич не я бива да играе, въобщее...

# 2 006
  • София
Радвам се, че Март отпадна и получи един горчив, но безценен и необходим за него урок, който иначе нямаше как да научи. И на мен ми стана жал, като го гледах как се пържи в студиото, аз съм си мека Мара, но той заслужаваше да отпадне и то така безславно, защото иначе можеше и никога да не осъзнае грешките си, и че само с високо самомнение и умаловажаване на другите не се покоряват върхове. Малко повече самокритичност и малко повече зачитане на другите и сега щеше да е различно. Не всяка битка може да бъде спечелена, но от теб зависи да си запазиш поне достойнството. Млад е, още се учи на много неща и тепърва ще получава още житейски уроци. От него зависи да вземе най-доброто от тях. Пожелавам му го.
Напълно съм съгласна с това мнение, но не мисля, че Март си е взел урок. Той се оправда с лош късмет.

Странно ми е. Мъжете по-принцип не са много разказвателни и споделителни на личните теми, още повече пред непознати хора. Защо му е било нужно на Юлиян да разказва тази история за майката си пред цяла България, освен да я нарани? Много неприятен осадък остана след този епизод.
Разказа го заради провокацията на близначките, които го попитаха дали някога го е обичала жена - освен майка му, при това по принуда.

# 2 007
  • Варна

Щом казваш, взимам си думите назад за него, макар че не знам кога я е прегърнал, тъй като го дадоха веднага да си тръгне. Но се радвам, че аз съм в грешка!

# 2 008
Момичета чета из фейсбук и в инстаграм тази сутрин.. настроенията не са точно като в темата. Навсякъде пишат, че Ана някой я бута отгоре, обиждат я и играта била нагласена да изгуби Март, не било честно, тъпо и прочее..
Сякаш никой не се радва, че е отпаднал още по-малко някой да поздравява студиото, че са му свили сърмите, напротив...

# 2 009
  • Варна
Сега като видях снимката не изглежда много той нея, а по-скопо тя него да прегръща, не знам... Както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт