ДНЕВНИКЪТ - тема 100 - Да отслабнем всички заедно!

• 36 984
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
So Lucky*, права сте. Когато от години основната храна е салата, доста трудно поддържам тази мисъл.
mena805, не съм забелязала честно казано. С прекъсване от около 2 години (огромна грешка) се храня така вече много време и не мисля, че млечните ми влияят негативно, но и аз не прекалявам с тях. За трици не знам, но овесените ядки аз кисна във вряла вода (не понасям прясно мляко просто) и подправям с мед и канела.

# 91
Thaicho,мдаа, явно си е до организъм и ще трябва да поогранича малко млеката... Аз вчера май прекалих малко - за закуска и обяд имах мляко в менюто... Триците ги ям, защото са по-нискокалорични от ядките, а и свикнах с вкуса вече. Пробвай да замениш кравето прясно мляко с бадемово или кокосово. По-режимни са, а и са много вкусни.  Hands V

# 92
Thaicho,мдаа, явно си е до организъм и ще трябва да поогранича малко млеката... Аз вчера май прекалих малко - за закуска и обяд имах мляко в менюто... Триците ги ям, защото са по-нискокалорични от ядките, а и свикнах с вкуса вече. Пробвай да замениш кравето прясно мляко с бадемово или кокосово. По-режимни са, а и са много вкусни.  Hands V

Благодаря! Ще опитам с бадемово (звучи добре). От дете не мога да търпя дори миризмата на мляко, не е заради режим. Мама между другото се храни като мен и някои дни очите и подпухват, а тя обича мляко и хапва повече от мен... Не знам има ли връзка.

# 93
Siska79, омлетът наистина се получи уникално вкусен. Аз добавих и малко сиренце за разкош. Направих го с 3 яйца, но май стана доста като количество и ще го изям на два пъти. Благодаря за идеята още веднъж!   👍

# 94
mena805, колко трици сложи на тези 3 яйца и какъв размер са яйцата?

Привет на всички новодошли в темата Hug
Аз съм от тези мацки 160/80 с крайна цел 60 кг. На тях се чувствам добре и се харесвам. За някой може да са много, за други малко, но за мен са си идеални.
Опитвам се да се оттърва от натрупаните килограми от 2 години и от 95 сега съм 80 (+/- 2). Чувствам се добре и спортувам всеки ден по малко (не искам пак да се появят проблеми със здравето, поради много натоварване). Изглеждам доста прилично за това съотношение ръст/тегло и като прибавиш постоянната ми усмивка, дори ми казват, че съм красива Heart
Писането в темата е полезно и ви призовавам да го правите редовно. Ние сме различни хора и не на всеки се харесва всичко написано, но пък в "спора се ражда истината", така че колкото повече дебатираме по определена тема, толкова по-добре за всички ни.
П.С. още не съм измислила какво да правя оттук нататък. Минах на ВМ ОМАД, за съжаление вечер след тренировка, но все пак 4 часа преди сън. Няма промяна в кг. Намерих си едни мерки, взети 7 месец и се премерих сега - разликата е по 1-2 см от измерените места. Доволна съм.

# 95
beki8, здравей!  Не зная кой размер са. Изобщо не ги следя тези неща, като ги купувам. Но като грамаж общо трите бяха към 180 гр. Добавих към 3 -4 супени лъжици трици и 80 гр. сирене.
Най-важно е човек да се чувства добре в кожата си. Аз съм висока 167 см и тежа към този момент 71 кг. Искам да отслабна до 60-62 кг, пък да видим дали ще успея...  Истината (поне за мен) е, че напълнявам все по-лесно и отслабвам все по-трудно  Disappointed Relieved
Успех на всички в трудната мисия ОТСЛАБВАНЕ!

# 96
За да се върнем малко към отслабването, Вие как успявате да ограничите въглехидратите.

Така, тъй като не сме в тема за НВ хранене, нито в такава за фастене, ще кажа, че аз въобще не се стремя да ограничавам въглехидратите, или пък да се храня в прозорец. Grinning Просто внимавам от какво идват те, следя калории, както и да имам три основни хранения на ден плюс един снак, последното хранене да е приключило до 20 часА. Това е. Докато се мъчех с В до 50- 70 грама на ден, качвах. Откак приех хубавите В за мои приятели- драма нямам, имам резултати; както и тонус, енергия, събуждам се наспана и в готовност да местя планини, ако се наложи.
Аз също зимата по- лесно свалям, отколкото лятото. Лятото просто прекалявам с доматите със сирене /и пресносолно, и зряло- всякакво/, на вкусни хубави домати не мога да устоя и съм в състояние да изяждам килограми на едно ядене. Отделно, покрай всичките други хубави зеленчуци, се храня основно със салати, съответно почти забравям за протеина и- всеки септември съм поне 2 кг нагоре, сравнено с юни месец, примерно. Но това сме аз и моето тяло. Съжалявам, че изгубих толкова много време в лутане да осъзная нещо толкова елементарно- на мен ми трябва баланс и разнообразие. И да не забравяме водата!!!  Амин. Grinning

# 97
  • София
Аз пък съм обратното, лятото отслабвам и не ми се яде. Въпреки ИР, когато е овладяна, си ям плодове и отслабвам с тях, като не ям голямо количество на един път. От плодовете се стопявам направо, ако не ме беше страх заради ИР, бих направила и 7 дни.

# 98
За да се върнем малко към отслабването, Вие как успявате да ограничите въглехидратите. Лятото е по-лесно. Салати и пак салати. Застудя и ми е много трудно. Без месо, без манджи, без тестено. Признавам, по-лесно се изкушавам да прегреша.

Определи си грамаж, и си го спазвай. Ако не ти се стори подходящ, го промени.
Ползваш ли кухненска везна?
Незаменим помощник е.

# 99
За да се върнем малко към отслабването, Вие как успявате да ограничите въглехидратите. Лятото е по-лесно. Салати и пак салати. Застудя и ми е много трудно. Без месо, без манджи, без тестено. Признавам, по-лесно се изкушавам да прегреша.

Определи си грамаж, и си го спазвай. Ако не ти се стори подходящ, го промени.
Ползваш ли кухненска везна?
Незаменим помощник е.

Имам везна, но не меря порции. Следя какво ми действа добре, а и с времето усещам кога съм прекалила. Под въглехидрати имах предивид бързите - тестени сладки и солени изкушения, пържени картофи. Зимата ми е трудно да им устоявам непрекъснато. Confused

# 100
Боже мой, тези и с пръчка не бих докоснала. Спирай ги от раз, и ще свикнеш. Излишно се тормозиш с такова мислене- че се лишаваш от нещо вкусно.

Моля, да се чете с хумор:
Тесто + пържени картофи= надиплен целулит

Изкушения нямам, т.е., не ги виждам като такива. Черният шоколад например, не ми е забранен. Ако искам- ям, не е "прегрешение", защото ми се яде рядко (не всеки месец).

Миналата седмица ядох феноменален тофу чийзкейк. Достави ми огромно удоволствие. Не го смятам за грях. Но едва ли ще го потърся отново тази година.
Забраненият плод е най-сладък. Като падне забраната, пада и интереса.

# 101
тестени сладки и солени изкушения, пържени картофи. Зимата ми е трудно да им устоявам непрекъснато. Confused
Кгато спреш да ги ядеш, вече няма да ти се яде от тях. Преди и аз като теб си хапвах такива, макар и да се ограничавах. Сега минавам покрай тях все едно не съществуват. Дори миналия месец обяснявах на една приятелка колко съм гладна и трябва да се прибера, а тя ми сочи пицарията зад гърба (пица на парче и закуски) и се чуди защо не се нахраня и да продължа каквото правя. Аз изобщо не съм отчела като опция пицата и закуските. До такава степен ти се променя вкусът, само трябва да опиташ.

# 102
Не само не ме изкушават, а и нещо като крамп в стомаха имам само от вида им. Днес като минах край новогодишни сладкиши (на входа на магазина ги сложили) ми се доповръща (с извинение).

# 103
  • София
Аз не мога да се похваля с горното. Периодично съм спирала джънка, максимумът беше година, но си обичам. Сега месец си хапвах разни неща, е, не макдоналдс и дюнери примерно, а тортички от хубава сладкарница, изядох цели 5 кутии слдолед, ядох в хепи. Но от седмица съм в правия път отново.
В неделя съм на дегустация на сватбени торти, де, ще е по хапка и следващият път ще стискам до Коледа.
Като ходя в магазин не се изкушавам лесно, забравила съм вкуса на повечето неща.

# 104
  • София
И аз имам нещо като гадене, дори само от мисъл за някои храни, които едно време си хапвах с кеф. Любимите ми пресни картофки с масло, чесън и копър вече не ми се дояждат. Лятото на едно гости сервираха, изядох 3-4 и до 30 мин. в стомахът ми стана някакво чудо. И друг път ми е ставало лошо от картофи. Та, чудя се дали като не ядеш нещо за дълъг период, организмът не произвежда ензими или друго и вече не го приема? Първо си мислих, че става дума за психическа нагласа, но вече има конкретна физическа реакция. Защото пък нали уж няма "бивш наркоман".

Общи условия

Активация на акаунт