Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 322
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, единайсетокласничка съм в 91 НЕГ и в момента обмислям варианти за курсове за подготвка за ДЗИ по БЕЛ. Някой би ли споделил впечатленията си за курсовете на Милениум (Лозенец) и този на Елмира Йонова? Simple Smile

Джалева преподава в Милениум, вероятно имаш впечатления от нея.
На мен ми бе класна в немската преди около 100 години.

# 646
Здравейте, единайсетокласничка съм в 91 НЕГ и в момента обмислям варианти за курсове за подготвка за ДЗИ по БЕЛ. Някой би ли споделил впечатленията си за курсовете на Милениум (Лозенец) и този на Елмира Йонова? Simple Smile

Джалева преподава в Милениум, вероятно имаш впечатления от нея.
На мен ми бе класна в немската преди около 100 години.

Точно с нея - не, била съм при господин Велчев, а сега - при Бечев.

# 647
  • Варна
Nikitera, може да подходиш по друг начин. Ако има учител по БЕЛ от който си доволна, чиито начин на преподаване ти е допадал, свържи се с него и попитай дали не може да те подготвя следващата година. Може да преподава в школа или да води индивидуални уроци. И/или да попиташ за неговото мнение за качествен преподавател който извършва такава дейност, да ти препоръча и даде координати.
Имаш достатъчно време да разговаряш, потърсиш и да прецениш дали освен цената и качеството би те устроило.

# 648
  • София
Никитера , в Милениум - при г-жа Христемова. Но ако те вземат, понеже чувам, че не приемат деца от НЕГ. Но може би това касае такива, които са при нея в училище. А ти щом не си,  може и да стане, знае ли човек. Точно сега е времето да се внесе капарото. После местата в Лозенец, не в 104-то, се запълват (групите са малки) и няма да имаш шанс. Моите деца( и  трите бяха в НЕГ) бяха при нея в 12 клас на курс  и са много доволни.  Г-н Бечев е слабичка работа..

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 13:44 от пенсионирана русалка

# 649
  • София
Някой има ли минималните балове за ТУ от последните години, но за второ или трето класиране?

# 650
Някой има ли минималните балове за ТУ от последните години, но за второ или трето класиране?
И аз се интересувам от същото и ще следя.  За първо класиране също ще ми е от полза.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 11:05 от DebelaMara

# 651
И аз.
Интересно ми е ТУ дали ще организира присъствен изпит на 29.06.

# 652
  • Благоевград
Здравейте, може ли който е запознат с наредбата за оценяване да сподели:
1.На домашна работа пише ли се оценка?
2. Може ли в един ден да се напишат две оценки, коренно противоположни - една на домашна работа и една на проект?

# 653
  • Монтана
Да, може да се пише оценка на домашна работа.
Да, може в един и същ ден да се напишат 2 оценки тъй като са от две  различни неща.

# 654
Относно Софийския университет - до края на месеца ще стане ясно как ще се провежда кампанията.
Засега присъствен изпит ще има по химия, биология и математика 2.
Обмислят отпадане на останалите изпити, т.е. в повечето специалности ще се кандидатства с оценката от ДЗИ.
За Медицина и Фармация това е невъзможно и за тях присъствен изпит ще има.

# 655
  • София
Аман, трети излишен изпит плащам. Rage

# 656
marinadp, обмислят ли все пак вариант да се проведат кандидатстудентските изпити и по другите предмети или може да се каже, че си е "решено''?

# 657
Цитат
Относно Софийския университет - до края на месеца ще стане ясно как ще се провежда кампанията.
Засега присъствен изпит ще има по химия, биология и математика 2.
Обмислят отпадане на останалите изпити, т.е. в повечето специалности ще се кандидатства с оценката от ДЗИ.

А как ще се процедира, ако кандидатът не е заявил да се яви на ДЗИ по предмета?
Например кандидатите, за които приемният изпит е БЕЛ и История, а не са заявили историята като втора матура. Предполагам, че и с други предмети ще има такива случаи. Сега се сещам и за приемните изпити по журналистика...
Дано скоро излезе официална информация!

# 658
Оценката от ДЗИ не е равностойна на такава от кандидатстудентски изпит, особено тази година, и ще стане неприятно, ако наистина се реши да са равностойни. Дано измислят нещо по-добро.

# 659
Само аз ли съм единствената, която още не е решила какво да прави и всички типични досадници ме питат по 282 пъти на ден 'Ама ти какво ще учиш след 12 клас?'...

Общи условия

Активация на акаунт