За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 634
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте кулинари, иска ми се да.спретна някоя торта за малката ни принцеса. Въобще не съм сладкар. Правила съм няколко пъти обикновена торта с блатове,  които аз съм приготвила сиропирана и с домашен крем отгоре с орехи или захарни пръчици
 Но сега ми се иска ,нещо по интересно по детско на 2г е мъника.  Ноооо да е възможно най лесно и просто.
Давайте идеи.

# 346
  • Sofia
... Правила съм няколко пъти обикновена торта с блатове,  които аз съм приготвила сиропирана и с домашен крем отгоре с орехи или захарни пръчици
 Но сега ми се иска ,нещо по интересно по детско на 2г е мъника.  Ноооо да е възможно най лесно и просто.

От мен Спаначената торта, хем ще е впечтляваща с това зелено... или торта Снежанка.

# 347
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Правиш блатове и крем каквито можеш/обичате, само украсата отгоре я направи ефектна.
Моето дете на тази възраст харесваше котки и аз изпеках кръгла торта и я покрих с марципан, с какао направих нещо като котешки шарки и очите. Беше много щастлив.
Та виж какво му харесва на детето и използвай идеята за украса. Така или иначе децата друго не ги интересува😉

# 348
Здравейте кулинари, иска ми се да.спретна някоя торта за малката ни принцеса. Въобще не съм сладкар. Правила съм няколко пъти обикновена торта с блатове,  които аз съм приготвила сиропирана и с домашен крем отгоре с орехи или захарни пръчици
 Но сега ми се иска ,нещо по интересно по детско на 2г е мъника.  Ноооо да е възможно най лесно и просто.
Давайте идеи.

От мен - най- бързата и много вкусна торта е СМЕТАНОВА ТОРТА "РОШЛА".
От горе върху шоколада може  да се поръсва с разноцветна поръска, има на различни фигурки.
Може да се направи половин доза, ако ти е голяма.

https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.30

# 349
  • Варна
Здравейте,
не намирам подходящо място за въпрос относно френски макарони, затова ще пробвам тук, сигурна съм че има хора с много повече опит.
На външен вид ми се получиха страхотни черупките, но имах големи затруднения с отлепването им. На повечето им се отлепи горния твърд слой, и остана долу лепкавата част. Ползвах специална силикона подложка. Къде съм сбъркала? Пекох 25 мин на 120 градуса, като ги оставих след това поне 10 мин преди да пробвам отлепването. Ползвах тази рецепта
А ето как изглеждат:
Скрит текст:

# 350
Идвам с много въпроси хихи Joy  ,за арменските сладки . Професионалистии помощ Sob!Който ги е правил да ми помогне .Миналата година ги открих и страшно много ми харесаха ,днес правих ,но искам мнение и от други които са ги правили.Използвам рецепта 1ч.ч вода ,толкова и олио,3ч.ч брашно,щипка сол,1к.л сода и бакпулвер.Чашата която използвам е 250 мл.Обаче ми става тестото изключително мазно,докато ги пекох,  цвърчаха ,целите бяха в олио и хартия за печене също.Като ги овалям в пудрата захар ,тя абсорбира цялата мазнина и стоят влажни и сиви.Не са така снежни както ги гледам по снимките,как да ги докарам и моите с хубав търговски вид .Така ли са по принцип и при вас?Олиото ли не ми е хубаво,брашното ли малко им идва.Олиото ли е повече, не знам.И горещи ги овалвах и студени пробвах, все така стават!Аз ще ги хапна бързо бързо ,ма дайте идеи следващите как да ги правя,че да не стават такива .

# 351
  • София
Здравейте,
не намирам подходящо място за въпрос относно френски макарони, затова ще пробвам тук, сигурна съм че има хора с много повече опит.
На външен вид ми се получиха страхотни черупките, но имах големи затруднения с отлепването им. На повечето им се отлепи горния твърд слой, и остана долу лепкавата част. Ползвах специална силикона подложка. Къде съм сбъркала? Пекох 25 мин на 120 градуса, като ги оставих след това поне 10 мин преди да пробвам отлепването.
................
Работя френски макарон от много време и ми стават много хубави, твоите също изглеждат много добре, но честно да си призная изхвърлих силиконовата подложка и ги печа само върху хартия. Щом ги сложа , оформя на силикона и после.....стой та гледай, невъзможно е да се отлепят, твоите направо са си прекрасни. Тази подложка си беше специално за макарони, оформени кръгчета, точно само да ги шприцовам, до тук всичко беше добре и след това.. дойде страшното, половината останаха на тази подложка, а тя не е каква да е подложка, а на Wilton. Аз ли нещо не се разбрах с тази дивотия, но оттогава се пече само върху хартия за печене и проблеми нямам.

# 352
Има едни соц сладки  - балеринки, корекомки...сещате се. Та те се правят с масло, захар, брашно и крема сирене, никога не съм ги правила или яла, а съм им хвърлила око....но какво крема сирене ползвате? Дали бих могла да ползвам изварата на Лидл?

# 353
И аз ще правя корекомки, или поне съм се заканила. Но имам питане- колко бройки излизат от 1 доза, защото смятам като първи опит да направя половин такава.

# 354
Според Кремена от готви и се усмихвай - 50бр...ти кажи какво сирене ще ползваш 😆

# 355
Имам в хладилника от това от Лидл, дето прилича на едновремско масло- по 95 ст.

# 356
  • Sofia
......но какво крема сирене ползвате?
От Лидл съм пробвала само Голдесата, на Кауфлнад тяхното и всички вносни ползвам. С извара може да замениш, ама си е по-добре с крема сиренето според мен - има повече вкус.

# 357
  • София
От Лидл съм пробвала само Голдесата, на Кауфлнад тяхното и всички вносни ползвам. С извара може да замениш, ама си е по-добре с крема сиренето според мен - има повече вкус.
[/quote]
Не само на вкус, а и по-добре се държи. Ползвам, тези сладки не съм ги правила, за чийзкейк едно което му е много добра цената на ако не се лъжа е около 1.7 лв - ARLA NATURAL CREAM CHEESE има го в СВА, хубаво е.

# 358
  • София
Идвам с много въпроси хихи Joy  ,за арменските сладки . Професионалистии помощ Sob!Който ги е правил да ми помогне .Миналата година ги открих и страшно много ми харесаха ,днес правих ,но искам мнение и от други които са ги правили.Използвам рецепта 1ч.ч вода ,толкова и олио,3ч.ч брашно,щипка сол,1к.л сода и бакпулвер.Чашата която използвам е 250 мл.Обаче ми става тестото изключително мазно,докато ги пекох,  цвърчаха ,целите бяха в олио и хартия за печене също.Като ги овалям в пудрата захар ,тя абсорбира цялата мазнина и стоят влажни и сиви.Не са така снежни както ги гледам по снимките,как да ги докарам и моите с хубав търговски вид .Така ли са по принцип и при вас?Олиото ли не ми е хубаво,брашното ли малко им идва.Олиото ли е повече, не знам.И горещи ги овалвах и студени пробвах, все така стават!Аз ще ги хапна бързо бързо ,ма дайте идеи следващите как да ги правя,че да не стават такива .

А как замесваш тестото?

# 359
И аз ще правя корекомки, или поне съм се заканила. Но имам питане- колко бройки излизат от 1 доза, защото смятам като първи опит да направя половин такава.

добра идея да направиш половин. на нас много не ни харесаха, та цяла доза се чудихме какво да я правим. мисля, че една голяма тава стана от дозата.

Общи условия

Активация на акаунт