За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 541
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Детето ми става на 8 скоро и искам да го изненада с торта цифра. Идеи за рецепта, техника. Има ли във форума тема за торти?

# 616
  • Sofia
Детето ми става на 8 скоро и искам да го изненада с торта цифра. Идеи за рецепта, техника. Има ли във форума тема за торти?
Не е ли най-лесно два нормали кръгли блата, с различен размер и изрязани в средата, за да се получи 8ца.  Thinking

# 617

Тема за торти

# 618
  • София
Не е ли най-лесно два нормали кръгли блата, с различен размер и изрязани в средата, за да се получи 8ца.  Thinking

Ооо да, въобще не се бях замислял, че има и кръгли блатове, не само квадратни. Много благодаря....
Heart

# 619
Осмицата всякак можеш да я докараш с два кръга и с дупка в средата, даже ако ще и два кекса с дупка да изпечеш и декорираш, ако смяташ че това би се харесало като вкус. Или парфе във форма с дупка даже. По-засукани цифри сигурно ще искат и техника, ама 8 би трябвало с всякакъв тип торта да може да стане.

# 620
виж в блога на Тортичка https://tortichkablog.wordpress.com/2018/08/14/%D1%82%D0%BE%D1%8 … 0%B8-number-cake/ 
изрязваш си хартиен шаблон и така си режеш тестото.  В рецептата има и шаблон за цифрите за лист А4 (пропусни снимките в горната част на публикацията Simple Smile ако искаш )

# 621
Честно казано, и аз имам лош опит със сметана. Както и да съм опитвала, май все я пресичам. Когато веднъж пресякох един крем с много шоколад и сметана вътре, се оправих като прибавих почти цяло пакетче от въпросният Парадайз крем на Д-р Йоткер, даже стана по-богат крема. Купувала съм крема Парадайз със лешници, не е лош, но няма изразен лешников вкус. На мен любим ми е ванилията.

# 622
  • В градината...
Аз си правя масло и голям зор виждам, докато пресека каймака. Разбива се на сметана и после заспивам над миксера 15 минути.

# 623
Скрит текст:
виж в блога на Тортичка https://tortichkablog.wordpress.com/2018/08/14/%D1%82%D0%BE%D1%8 … 0%B8-number-cake/ 
изрязваш си хартиен шаблон и така си режеш тестото.  В рецептата има и шаблон за цифрите за лист А4 (пропусни снимките в горната част на публикацията Simple Smile ако искаш )

Още една осмица стъпка по стъпка.

# 624
  • Пловдив
Аз за млечна салата да питам...дали ще стане по-хубава с цедено мляко и закв.сметана заедно?  Thinking

# 625
Аз за млечна салата да питам...дали ще стане по-хубава с цедено мляко и закв.сметана заедно?  Thinking
Правих, хареса се.Пак ще правя така.

# 626
  • Пловдив
Аз за млечна салата да питам...дали ще стане по-хубава с цедено мляко и закв.сметана заедно?  Thinking

# 627
Оказа се,че моите 10 кутии кондензирано мляко са неподсладени.
Четох,че разредено мога да го ползвам вместо прясно. Искам да направя домашна торта с орехи и в рецептата ми пише 750 мл прясно. Колко кутийки да сложа и в какво съотношение да го разредя?

# 628
Аз за млечна салата да питам...дали ще стане по-хубава с цедено мляко и закв.сметана заедно?  Thinking

Става, става, и с лидълската кремообразна извара + цеденото кисело мляко става! Simple Smile

# 629
  • София
Здравейте, имам доста белени тиквени семки- сурови. Не се харесват у дома. Дали мога да ги опека и как? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт