
Рецепта:
6 - 7 зелени чушки за пълнене, 4 бр. средно голями гъби, 4 с. л. ориз " Балдо ", 1 морков рендосан, 1 гл. лук, 2 едри домата, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. морска сол, 1 с.л. стрита суха чубрица, черен пипер, олио, 3/4 вр. магданоз, 1 с. л. нишесте.
Измивам, издупчвам чушките и подреждам в съд за печене. В тиган с олио задушавям лука с моркова, добавям обелените ситно нарязани гъби и разбърквам на огъня да се запържат. Като се изпари течноста от гъбите изсипвам ориза, бъркам 2- 3 минути и наливам 1 ч.ч. вода. Оставям ориза да поеме водата, овкусявам със сол и подправки.
Като сваля от котлона поръсвам магданоза и разбърквам.
Посолявам слабо чушките и пълня. Наложи се да напълня един домат, вътрешноста нарязах много ситно, смесих с нишестето и 1 каф. ч. вода, полях чушките. Покрих отворите с шайбичка домат и поръсих олио. Покрих с капак и 30 мин. пеках на 200 гр., свалих капака и допеках.
Добър апетит !