Отговори
# 270
Първо да честитя на рождениците:
Честит рожден ден на Синеочка! Да си много щастлива с твоето съкровище!
 newsm59
Честита месечинка на Галин на Ренито и Белослава на Didkapan! Да радват мама и тати!
по въпроса за памперсите и ние сме на Памперс-2, но се замислям като свършат да мина на 3. не ми пропускат но имам чувство, че на Павел му стискат около краченцата и има червени линии.от вчера забелязвам че 100 мл понякога не му стигат, а днес се уверих в това.изяжда 100мл и сякаш още иска и след 2 часа, максимум 2.5 е зверски гладен.Но не винаги е така.А той няма месец, странно ми е на тази възраст да яде по повече.
Чао ние ще се къпем. Много обича банята Joy

Последна редакция: нд, 06 авг 2006, 20:28 от pipi

# 271
Ох ние много ревем има колики!Сега сме на ръце и ревем адски!А чая бебезан не го ще!

# 272
... много ви обичам всичките Hug Абе днес явно ме е обхванала любовната Heart Eyes

Асе  Heart Eyes Златцето си ни ти  Heart Eyes

Ух,  ooooh!
Синео4ка ще ни извиниш но всички сме много разсеяни.Обяснимо  Tired /пипи  Peace /
Честито бъди жива,задрава и се радвай на малката сладурка.

Диди млечицата се получава от млекцето.Като се задържи в устичката на бебо/нали затова препоръчват да ги плакнем/
Ама колкото и да ги плакнем пак им се появяват.Това са гъбични образувания в устната кухина,по езичето,устничките.Първо са малки бели точици.Постепенно нашите устнички бяха целите бели.  Shocked Не че не мазах веднага като ги забелязах.Просто предишното лекарство нещо не ни подейства.Днес го джаснах.   

Гадно е защото ги боли като сучат бебенцата.Добре че се изчистихме.

Честити месечинки на всички малки буби.Да са ни живи и здрави!

# 273
  • somewhere over the rainbow
Аз за бързо се включвам,че страшно ми се спи.
Диди81,и аз не цедя,гърдите не са ми напрегнати и не ме болят,не капя /само гогато ги натисна нещо/. Как разбирам,че имам достатъчно кърма ли? Ми когато Дая приключи с храненето /дърпа се и стиска устни/ проверявам дали има още мляко в гърдата и обикновено има.
Айде лека нощ и утре повече от мен!

# 274
# 275
Assinka помагай  Praynig
Станахме вече на месец, а кърменето почти не сме го започнали, при голямо желание от моя страна. вече 3-ти път спирам да кърмя за този 1 месец. Историята ми е следната: на 5-я ден след изписването ми от болницата вдигнах температура, 39 градуса почти постоянна, докторите ми забраниха да кърмя 1 седмица, пиех и антибиотици, както и да е, след като мина действието на хаповете се закърмихме успешно ( през това време Биби пиеше Фризолак). Кърмих я 4 дена и бебошка я хвана разстройство, педиатърката ми каза да спра да кърмя за 4-5 дена, защото може да  се е получило от кърмата и ни каза да вземем Фризовом, самото АМ е много гъсто и слладко и на малката и се услади. След като я закърмих, при условие че усърдно се бях цадила, за да поддържам някаква лактация, на нея не и достигаше и се наложи да я дохранвам, но и давах много малко АМ ( друг е въпроса че татито постоянно обикаляше около мен и ми вдигаше нервите че съм държала детето гладно и да редуваме АМ и кърмене  ooooh!, обяснявах му за стимулирането на лактацията и т.н, но... аз бях виновната, още повече че 36 часа не беше акала и щяла да дръпне назад .... що нерви и плач беше на тези обвинения) Игра термометъра - детето се беше позапекло, при условие че пием Фризовом  newsm78. Както и да е тъкмо бяхме започнали да влизаме в ритъм и на мен да ми се увеличава кърмата и пак вдигнах температура 38,5. Сега не съм я кърмила вече 3-ти ден, утре ще ходя на лекар, за да ме види как съм (макар че цял ден нямах температура, татито пак ме нападна че ако съм била сериозно болна и съм му предадяла някой вирус ще си го простя ли ...) Да но толкова пъти преставам да я кърмя, всеки път се притеснявам дали ще иска да суче от мен, а сега вече 3-ти път... Кърмата ми отново намаля, много повече от предния път. Дай съвет как да я накарам да предпочита цица пред АМ. От днес(оххх вече вчера) взехме Милупа, по-рядко е от Фризовома, но дали ще иска кърма... Какво да правя, при толкова спирания и започвания на кърмене ....

# 276
Дидка, ами продължаващ да кърмиш. Детето ти се запича от АМ. Каква е тази докторица, дето ще те накара да спреш да кърмиш дете с разтройство #Cussing out При положение, че хората ентеровируси лекуват като минат само на кърма Confused
Дала съм линк към премахване на добавката. Но да знаеш - започнеш ли трябва да си много упорита. Ще храниш детето през максимум два часа, като на хранене предлагаш и двете гърди. След това даваш добавката като на всеки два дни намаляш количеството на добавката с 10 мл. Следобед и вечер ще ти е по-трудно, но затова пък ще я слагаш по-често на гърда. Нощем минимум 2 хранения в интервала 3-8 часа, като задължително доизцеждаш след детето при всяко хранене, дори и след нощните. Стискаш зъби 10 дни най-много и ще минете само на кърма Grinning

# 277
  • Варна
Добро утро! Въпреки, че вече не знам утро ли е, вечер ли е.... Да се поуплача малко, че не издържам вече #2gunfire. Тия колики са ужасни smile3511, само не мога да разбера защо при нас почват от 20:00 ч. до 23:00 ч. и после от 4:00 ч. до 6:00ч..... Цяла нощ то са ревове, пръцкания, викания..... Направо ще откача, като го гледам милото как се свива и плачка. И накрая в 6:00 ч като се успокои и заспим двамата, в 7:00 ч. става баткото и вдига всички.......... От това безсъние и умора цялото тяло ме боли вече. Иначе през деня е спокоен и като будува и като спинка.
Момичета вашите бебета по колко будуват. Ние имам чувството, че много малко спим. Като се нахрани се унася, но като го вдигна да се уригне и се укокорва и после 1-1,5 ч. будува и заспива, но идва време за следващото хранене и аз почвом да се чудя какво да го правя. Хем не ми се иска да го будя, хем пък педито каза на 3-3,5 часа трябва да яде. Съвсем се обърках вече  #Crazy.
И друго не ми е ясно. Всеки път яде едно и също количество / аз се цедя и давам/, а по някога огладнява след 2 часа, а др. път след 4 ч. Защо е така?  newsm78
Чао , че пак сме гладни.........

# 278
Уф,проблемът е в мъжете ни дидкапан.Трябва да не ги взимаме при педиатрите  Crossing Arms
Доверяват им се безрезервно.  #Cussing out
Аз съм много потресена  ooooh!

# 279
  • София
Иве, как успяхме отново да се разминем?!? И ние отидохме на похода, но на 10тата мин. започна много да вали, с Изи и Кети се скрихме под едно дърво, но заваля много. Аз не носех чадър, а количката няма дъждобран. Добре че мъжа ми беше с мен и изтича за колата, докато дойде аз станах цялата мокра, а количката протече отвсякъде. Ани беше мокричка до кръста. Чувствах се ужасно. Ако беше възможно, щях да се метна върху количката за да предпазя детето. Оставих Изи и изтичах през калта с количката до колата. Добре, че в колата беше останала една суха пелена, че да я увия в нея. И така безславно завърши нашия поход. Остави книгата, тя не е важна, важно е, Йоана е добре и че си успяла да се видиш с Изи и Кети и са ти помогнали. Представям си как си се чувствала. С мъжа ми нямахме сухо място по тялото. А като се прибрахме грейна едно слънчице ... красота.
Целувам те много

# 280
  • София
Момичета,кой беше писал за проблем с нагнояване на очето?Просто не ми се рови назад ,за да търся.Днес Алекс се събуди с гной по мигличките и едвам си отвори окото;(Преварих лайка и го измих с марличка,но май нещо няма ефект Sick

Tizija, моят Марти имаше такъв проблем. Ней-вероятно, това е стафилококова инфекция и само измиване няма да помогне. Педито ни предписа капки за очи Тобрекс (не се подвеждай от листовката, в която пише, че са за деца над 3 години - дават ги на новородени). След няколко дни упорито капане по 1 капка И В ДВЕТЕ ОЧИ през 4 часа, гнойта изчезна.
очетата се избърсват с памуче, натопено във физиологичен разтвор (продават се ампулки в аптеките), като посоката е от външния ъгъл на окото към вътрешния.

# 281
Ели, аз сменявам на всяко хранене , а ако видя , че се е наакала и нещо е неспокойна и между храненията.Сега не ги дърпам толкова нагоре и за сега сме добре.
Тъкмо се похвалих , че се махнаха коликоите и цяла нощ не спахме!Ии бяха колики или нещо като запек.Точно както Морска сирена го обяснява.И мъжа ми това пита- защо през нощта я хващат тези гадини, не може ли през деня(то да не я боли  е най-добре, да не се мъчи).Но и аз съм за бой вчера забравих 2 пъти да и дам чайчето и капките- може от това да е .Защото привечер като заспах , мъжа ми се е занимавал с нея и само ми я даде да я нахраня аз даже бях заспала така и осетих само как ми я взима от ръцете.Днес през деня трябва хубаво да се наспя.
Хайде и нещо по-приятно- вчера бяхме и на гости и на разходка- много емоции.Тя спа почти през цялото време навън и дори не плака, макър , че забавихме едното хранене.
Сега като се замисля вчера и объркахме целия режим - може от това да е била неспокойна и да е плакала.
Свалила съм 3 кг от както излязохме от болницата(9 дни) още старите ми дрехи не ми стават Sad .
Хайде да поизчистя, докато не са ми се събудили 2те бебета  Laughing
Аз пак ще питам- Има ли мами около НДК или в Лозенец?
А само да добавя- тези капки за очи- аз съм ги ползвала като бях спала веднъж с лещи  и не виждах нищо на следващия ден- вълшебни са .Помогнаха ми много бързо.Дано и при бебчетата да е така.

# 282
  • на правилното място, в точното време
   morskasirena, с какви капки сте за коликите? Редувай нещата, капки и чайчета. Поръчах си от едно майче от Варна капки Инфакол,две опаковки са, ако искаш да й кажа, едното да го остави да го вземеш от нея направо. Казват,че са ефикасни. Не съм ги пробвала, но съм доволна и от Саб Симплекс. Днес ще правя и Бебезанче. Ние сме запеченки малко и сега отивам да цедя сокче от круша.  Целувки на всички ! И спокоен ден! А и нощ!

# 283
   [ Ние сме запеченки малко и сега отивам да цедя сокче от круша.  Целувки на всички ! И спокоен ден! А и нощ!
За теб ли е това сокче от круша, и какво правите ако бебто се запече за кратко?

# 284
  • на правилното място, в точното време
 fiona,за бебка. Давам и сокче от круша или от сливи,само че на Хип.Правя и отвара от овесени ядки. Или я давам вместо водичка, или правя някоя добавка с нея.

Общи условия

Активация на акаунт