Душата ми се моли за дете, нека за Коледа чертичките са две!

• 27 290
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета,малко съм объркана неделя и понеделник тестовете за ову бяха положителни с многооо ярки червени чертички, вчера през деня доста ме наболяваше десният яйчник. На някоя от вас случвало ли се е или знаете ли на какво може да се дължи?дали има място за притеснения?

# 691
Аз днес имам втори положителен тест за овулация на 14ти ден, увеличаващи се болки от около час и мъж трезвеник, който най-левашки си се натряска сам вкъщи,без да се усети, след като получи предложение за работа и заспа преди 1 час в навечерието на рожденният си ден.
В задчата се пита какво правя аз с моя положителен тест и най-вероятно пукащ се фоликул... иде ми да го удуша в съня му. Няма да усети нищо, няма да страда, бързо ще приключим. Жалкото е, че направих торта, подготвих свещичките и подарък. Едва ли ще му липсват като не ги е виждал Simple Smile
Сериозно, бясна съм ! Особено след като днес Ив написа, че чак след 3 часа горе - долу сперматозоидите започват да оплождат, загубих всякаква надежда за този месец, ако ми е тази нощ овулацията, както усещам. Предполагам дори и сутринта да опитаме, те след 3 часа като стигнат , рейса вече ще в тръгнал....
До сега четох , че наистина отнема между 1,5 до 3ч на сперматозоидите да достигнат до маточните тръби, където срещат яйцеклетката и ако се харесат , става магията. А отделената яйцеклетка живее около 12 часа. Демек, тръгне ли сега, утре сутрин опита ни ще е доста отчаян Grinning

# 692
И моята звездичка заспа, така де - и двете 🙂 Надеждата ще ни спаси и ЦСКА или поне няма да е Ботев 🤗 Ще стане в най-добрия възможен момент 😉

# 693
Ех, локо, да се смея ли, да плача ли, като те чета....Много добре те разбирам, и безсилието е голямо, като усещаш как тиктака часовника. ММ пък ме посрещна от вратата в настроение, а аз уморена като куче едва гледах. В името на общата цел стиснах зъби, ама да видим следващите дни, когато ще е по-важно, дали ще е пак такъв мераклия, или ще трябва да го гоня из къщата да си изпълнява задълженията....
LiliH96, при мен се случва да имам много остри болки по време на овулация, и да не мога да издържам без обезболяващи, от ляво или дясно в зависимост кой яйчник овулира. Болката може да се дължи на отделянето нацтечност при пукането на фоликула, О обикновено настъпва 12-24 часа след положителен тест.

# 694
Локо, може пък точно утре сутрин (то вече днес де) да е добрия момент, кой знае.

# 695
  • East Coast
SweatSobSobАз влизам малко да си поплача. Днес прокървих (5г.с.). След толкова хубави положителни 3 теста.
АГ каза нищо не мога да направя толкова рано и да си следя кървенето, ако е много силно да отида понеделник.
Часа за 20ти ми остава, да проверят хормони, прогестерон т.н.
Моята дъщеря онзи ден се събужда и ми вика развълнувана - Мамо сънувах, че имам сестричка Sob
То и детето така се надява и чака, въпреки, че не сме й казвали, че правим опити. Мъчно ми стана днес като се сетих..

Исках и нещо да попитам, да продължавам ли с витамините, които пия? (Prenatal - мултивитамини с фолиева киселина) Също по е добре да изчакаме един, два месеца, или да продължим с опитите?

Изглежда не е трябвало да забременея по Коледа, а може би да имам бебенце - следващата Hands Pray

много втори чертички желая от сърце Blue Heart

# 696
Скарлет, не знам какво да кажа, мила, кураж! Sad Казваш, че си прокървяла, после казваш, че едва ли не няма да го бъде. Защото, ако е само леко прокървяване, може да спре и нещата да се закрепят. Как така докторът не те видя? Според мене веднага трябва да се иде на лекар и да почнеш да пиеш прогестеронов препарат. Бременна с кървене и те отлага за понеделник Open Mouth Не знам...нямам опит с това, но от това, което съм чела, момичетата са споделяли, че веднага са почвали да пият прогестеронов препарат. Ох, не искам да те обърквам, нека момичетата се включат. Представям си как си се почувствала като малката ти е споделила съня си. Ти ми беше казвала, че не си имала такива спонтанни аборти. Как можа да се случи... Sad Не знам колко ще те окуражи това, но щом се е получило, пак ще стане и този път всичко ще е наред, но обсъди добре с доктора възможните причини, за да може следващият път всичко да си стои където трябва. Наистина трябва да се види как ти е прогестерона. Дръж ни в течение как си, гуш!
Иви, колко много съм чела и аз за плувчетата и пътя им до заведната цел. Определено това което и аз разбрах, е че те наистина нямат способността да оплождат веднага. Първото, което е: най-бързите могат да стигнат до тръбите до 30 мин. след акта, а най-бавните могат да стигнат и след 3 часа. Освен това един път като стигнат до тръбите започват едни процеси между тях и епителя в тръбите. Сиреч сперматозоидите си взаимодействат с вътрешността на тръбите и чрез тези процеси стават по-лепкави (за да се закачат по-лесно за яйцеклетката), както и мисля, че при взаимодействието им с тръбите се отделят разни ензими от тръбите, които "оголват" главичките им, за да могат да пробият яйцеклетката. Целият процес се нарича "капацитация на сперматозоидите" и може да отнеме от 4 до 7 часа, за да завърши и да станат способни да оплождат. Абе въобще бая неща се случват. И най-добрата стратегия наистина е редовен секс, но не всеки ден де.
Локо, така хем ме разсмя, хем ме стана яд. Просто това чувство на пропуснатата възможност е може би второто най-гадно след това да видиш самотната черта на теста за бременност. Все пак се щракнете. Нищо не се знае. Едно момиче от темата, вече стана мама, беше разказвала, че тя забременя с щрак в деня на втория положителен тест и то вечерта. Даже беше споделяла, че са го били отписали тоя опит, ама вече си е мама. Сънче, поздрави, ако ни четеш и дано всичко е наред с тебе. Ника й беше Sunshine_40, ако не се лъжа за цифрите.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 07:38 от Calinista

# 697
42 е съншайна Grinning  и да, тя мислеше, че са я изтървали! Много момичета забременяват когато мислят, че всичко е обречено.  Локо, ако четеш, ставай и щракай!! О настъпва 24-48 часа след + тест, по скоро ще е тази нощ или днес, никой не е казал, че само нощем става!!

# 698
Scarlet, не отписвай така бързо тази бременност. Знам, че в такъв момент е трудно човек да запази вярата си, но още нищо не е приключило, че да мислиш за следващите опити.
Има много бременности започнали с кървене. Подкрепям мнението на Calinista, че трябва да отидеш на лекар.
Лесно е да се дават съвети отстрани, но гледай да се успокоиш и предимно да лежиш. Без резки движения и напрягане.
Моята прекрасна племенница е резултат от бременност с обилно кървене в начален етап. Стискам палци всичко да се оправи и при теб Heart

# 699
Ползването на тестове като драми ли го отчитате Thinking
Човек може да направи драма от всичко, така че всеки е свободен да реши за себе си до къде иска да стигне.

# 700
  • София
Здравейте, момичета, много бързо пишете и хем ви се радвам, хем ми е трудно да ви следя.

lokofenka, не се ядосвай, а мисли положително. О настъпва няколко часа след пика на ЛХ, който се хваща с тестовете. ЛХ сам по себе си може да се покачва и в следващите 2-3-4 часа и тогава да успее да спука фоликула. Не му се сърди на мъжа, дано му направите подарък Simple Smile

Scarlet, стискам палци всичко да е наред! Има много бременни с кървене, които успяват да износят, не падай духом. Ако пиеш аспирин или биеш инжекции с кръворазреждащи ги спри веднага. Какво е кървенето като цвят и честота? Може да се окаже спикан капиляр или някоя друга дреболия, дано!

Какъв е този гел, който коментирате?

Относно прогестерона - той се води хормон пазител на бременността, от него зависи дебелината на лигавицата в матката. Колкото е по-дебела и рохкава, толкова по-добре и на дълбоко би се загнездила оплодената яйцеклетка. Съвсем естествено ако тялото регистрира бременност започва да удебелява лигавицата за да пази яйцеклетката и затова прогестеронът е висок.

# 701
Наистина не отписвай веднага. С моята бременност имах кървене 2 пъти по времето, когато ми се падаше цикълът. Док ми каза да си почивам и да не се напрягам и ползвах доста утрогестан. А и обсъди с док, ако ползваш нещо противосъсирващо да го замениш с нещо по-леко
Стискам палци всичко да е наред!
о
SweatSobSobАз влизам малко да си поплача. Днес прокървих (5г.с.). След толкова хубави положителни 3 теста.

# 702
Скарлет дано да се размина нещата, момичетата вече са ти писали -. почивка. Относно утрогестана някой лекари не смеят да изписват докато не са убедени, че яйцеклетката е в матката, а не в тръбите. Затова задължително преглед. Локо честит ти рожденик,щракайте то не се знае дали  няма да ви изненада приятно, в темата има доста случаи на от писани месеци, завършили с две чертички.

# 703
Скарлет , и аз като другите момичета бих ти казала, че може да не е приключило всичко. Може и да бъркам, но ти май не беше в България ? Ако е така, то чуждестранните практики май са доста скептични при бременности преди 3 месец, което би обяснило защо не ти е обърнал много внимание ! Стискам палци !

Благодаря за подкрепата , момичета ! През нощта го издебнах рожденника, че стана да пуши и го налазих, но нищо не стана. В крайна сметка се отчетохме към 11:30 , но вече ми намалявят дискомфорните усещания и подозирам, че снощи се е спукал и сега затихват нещата. Ще видим, но поне един огромен товар ни падна от плещите с новата му работа след повече от година на една заплата Simple Smile

# 704
Loko, нещата се нареждат. След работата на мъжа ти, чакаме и с бременност да се похвалиш. Ние в момента сме така. На една заплата, а като добавим и процедурите...
Ама това не ни е грижа, само бебчето да дойде скоро, че вече се чудя дали някога ще ни се случи след толкова надежди, години чакане, разочарованиян и все отрицателни тестове. Преди си представях, че съм бременна, че бутам бебешка количка, а вече действителността така ме е приземила, че чак не мога да си представя това.

Общи условия

Активация на акаунт