Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 265
  • 831
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
А има ли значение дали ще е метален или от фибровлакна? Кой е за предпочитане?
Двата вида ретейнери са от различен материал, по различен начин се поставят и си имат своите плюсове и минуси. Вашия зъболекар ще прецени най-добре кой е по добрия вариант за вас, имайки предвид състоянието на вашите зъби и до колко са подвижни те вследствие на пародонтита.

# 241
  • Sofia, Bulgaria
Двата вида ретейнери са от различен материал, по различен начин се поставят и си имат своите плюсове и минуси. Вашия зъболекар ще прецени най-добре кой е по добрия вариант за вас, имайки предвид състоянието на вашите зъби и до колко са подвижни те вследствие на пародонтита.

Здравейте, а трябва ли да се притесняваме, че след поставяне на постоянен ритейнър и носенето му до живот, зъбите отново може да се върнат във формата преди брекети?

# 242
  • Варна

Здравейте, а трябва ли да се притесняваме, че след поставяне на постоянен ритейнър и носенето му до живот, зъбите отново може да се върнат във формата преди брекети?

Здравейте, при залепен неснемаем ретейнер, няма как да се разместят зъбите. В случай на разлепяне или скъсване на ретейнера, трябва да се обадите на лекуващия ви лекар.

# 243
Залепеният ритейнър не е достатъчен. Разровете се в темата, писали сме многократно, че този тип ритейнъри "пазят"  само предните зъби четири или шест зъба. Някои ортодонти гледат да спестят информацията, но не си мислете, че дори със залепен зъбите никога, ама никога няма да мръднат. Има много случаи, където дори със залепен има разместване, пък ако се скъса или счупи, тогава трябва по най-бързия начин да се направи.  При всеки е индивидуално, няма как да се дадат гаранции ще има ли разместване (минимално или не), времето ще покаже. Както никой не може да даде гаранция дали ще имате кариеси, така и никой не може да каже на 100%  "зъбите няма да се разместят" - просто не е сериозно да се говори така.  

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 10:26 от Auspicious

# 244
Здравейте!
Интересува ме и вашите ортодонти в София ли не работят?
Трябваше да имам час миналия месец (март), но заради извънредното положение отпадна. И се притеснявам, че ако го удължат до месец май - 2 месеца няма да съм била на преглед.
Според вас има ли проблем и може ли да се забави лечението или да премине към по-зле?

# 245
  • софия
Не работят. И при детето се получават 3 месеца (до май) без преглед и корекция. Вчера говорих с нашата и тя каза да не се притеснявам, малко ще се забавят нещата, но не е драматично. Единствено, ако има нещо спешно, тогава би погледнала.

# 246
И нашата ОД /Пловдив/ не работи сега. Трябваше да сменяме дъги. Каза, че няма проблем и трябва да изчакаме да мине карантината.

# 247
Здравейте, преди известно време махнах брекетите, като вечер спя със силиконовия атрибут 😁, но се будя по 100 пъти на вечер и непрекъснато се е разместил ( полуизплют) . Някой има ли подобен проблем?

# 248
  • Sofia, Bulgaria
И моят ортодонт не работи. А трябваше да отида точно на 14.03., за да се разберем за сваляне на брекетите.

# 249
И аз на 14.03 трябваше да ги свалям...
Сега нямам идея кога ще се случи, ОД също 
не може да каже.   
И все пак - това да ни е проблемът!
Бъдете здрави и се пазете!

# 250
Клиниката , в която ходя аз си работят ,но при изключителни условия. Разредени часове и интервал отвреме при всеки пациент ,всички стоматолози са с защитни облекла ,очила ,маски и т.н. .Аз вече я посетих преди няколко дни и по никакъв начин не се почувствах застрашена,то сигурно там беше по-сигурно и от болница:joy:. И аз съм на мнение,че може да се изчака,но на мен ми излезе разстояние между зъбите и като цяло си ми беше наложително да отида .

# 251
Някой може ли да сподели мнение за доктор Калоян Пенчев?

# 252
А дали има хора, които са свалили постоянен ритейнър и са запазили резултата, или да заменили постоянния със сменяем? Питам, защото на мен лично ритейнър-а ми създава неудобство--като стисна със зъби предните долни зъби се удрят в закрепения на горната челюст ритейнър, а от друга са хигиенните съображения, понеже пуша и се натрупва много зъбен камък в тази част. Дали е разумно да се махне ритейнър-а за сметка на сменяем?

# 253
Здравейте, може ли мнение за д-р Хунджев и каква е горе-долу цената за керамичните и сапфирените брекети, тъй като сега поради обстоятелствата не мога да ида на преглед при него. Благодаря предварително Simple Smile

# 254
  • София
Говорих с ОД преди малко.
Каза,че нямало проблем да не нося сега нощния,щом имам постоянен.
Попитах колко струва нов.
Каза,че струва 190 лв. и отпечатъка 80 лв.
Общо 270 лв..........
Направо съм без думи......
Не мисля да го правя при нея.Това е безумна цена.
Може ли да ми препоръчате къде мога да направя нов на по разумна цена,но и да е качествен.

Общи условия

Активация на акаунт