С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 770
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
За отглеждане от баби само се говори, но практически от години не е имало такъв казус. Не знам защо продължава да се дава за пример, разбира се, че говорим за престой при бабата, не за отглеждане.

А, има, има, моите двете баби основно са ми отгледали детето, особено майка ми. И около мен жените, които са в пенсия  масово си правят сметката дали да поработят още спрямо това, дали ще гледат внуците. Както няма места в градините бабинството изживява ренесанс.
Между другото, на братовчедка ми детето в прогимназия си беше правило на един лист отзад в тетрадката плюсове и минуси в живота си,  и баба му се мъдреше трета или четвърта в списъка с плюсовете след  колелото и  кучето. Май и след шестицата по човек и природа беше, но няма значение, все пак...

# 181
Още повече, че така се обезсмислят усилията на родителите.
... Иначе то много бързо се научава да използва тия пробойни и че тия работи все ще се намери при кого да минат. Същото правят и бабите, които разрешават това, което е забранено от родителите.
Знаеш ли, не си права! Децата не са глупави, те бързо се ориентират при кого какво може и се съобразяват с това. И съвсем не е задължително само бабите да глезят. Срещат се и баби, по-строги от майките Simple Smile Моята например беше такава. По-строга, по-изискваща, възлагаше ми разни дом. отговорности, за които майка ми нямаше търпение да ме чака да се натутам и ги вършеше сама. Но пък за други неща каишката при баба беше по-отпусната Wink Да ми сготви нещо вкусничко, да ме води навсякъде със себе си по приятелки, да ми чете, когато още не можех. Добре е децата да получат и от двата вида любов.

# 182
  • София
Скрит текст:
Така е, животът на свека зависи от вашето одобрение. Най-много да заплашите, че няма да я уважавате и ще я игнорирате, че детето ѝ също няма да я уважава и че няма да ѝ дадете да си види внуците. Колко време ще издържите в отношения на нож? Супер двулично и саморазрушително е да се правите на възпитани, а отвътре да ви изгаря усещането, че друг владее положението, изразяващо в "свека командва парада".
Ми ще командва, свека е Grinning Та, щом не ви уйдисва - не бъдете повече възпитани, изправете се срещу нея и бог да ви е на помощ.
Скрит текст:
Ако такъв развой във взаимоотношенията не ви е по вкуса, върнете се и прочетет началото на този пост.
Това е иронично, нали?
Защото, ако не е, значи е пълен майтап.

# 183
  • France
Между другото, на братовчедка ми детето в прогимназия си беше правило на един лист отзад в тетрадката плюсове и минуси в живота си,  и баба му се мъдреше трета или четвърта в списъка с плюсовете след  колелото и  кучето. Май и след шестицата по човек и природа беше, но няма значение, все пак...
JoyJoyJoy ох, задавих се от смях. Милото бабче, така да я сложат по средата на списъка. Интересно аз на кое място ще съм в списъка на минимонстър.

# 184
  • при късмета
Преувеличаваш, както винаги.
Да, бабата идва за да обсебва гостите, да нарежда на сина, да проявява капризи и да дава заповеди. И може да гушка детето, но не и когато то се дърпа
Не знам кой преувеличава.
Бабата може по принцип да си е магнетична. Каприз ли е да поиска чаша вода като гост в чужда къща? В момента е седнала с детето, какъв е проблемът някой на излизане да чуе да ѝ донесе чантата, а на влизане да я подаде? Детето беше съвсем малко и като всяко малко дете се дърпа, но когато го предразположат, може и да поседи в скута. Дай сега при първото дърпане да ѝ го изтръгнем от ръцете, щото тя, баба свека, само тормози децата. Моля ви, тази млада жена тепърва ще бере ядове, ако не го кара по-спокойно. Утре може да подложи на тълкуване и факта, че свека си е събула обувките на прага и е поискала пантофи (ей, на в къщата им иска да се нанесе, да им пречи и да си татърка чехлите, дето даже на са нейни)
Това беше ирония към Абсурт
Сопването иначе, че не ѝ е донесена чантата, ако не си прочела е пред гости. Странични хора са питали авторката винаги ли е такава. На това ли казваш магнетичен човек и какво общо има изобщо магнетизма. Авторката ще бере ядове, ако не отучи свекървата да се разпорежда в дома ѝ и с детето. А ако го кара спокойно, това няма да се промени

# 185
"Снахата е неблагодарница женена за сина на една свята жена 😁😁😁"
Така ли беше 😄😄😄 Нещо такова бях чела някъде

# 186
  • волно калдъръмче
Скрит текст:
Така е, животът на свека зависи от вашето одобрение. Най-много да заплашите, че няма да я уважавате и ще я игнорирате, че детето ѝ също няма да я уважава и че няма да ѝ дадете да си види внуците. Колко време ще издържите в отношения на нож? Супер двулично и саморазрушително е да се правите на възпитани, а отвътре да ви изгаря усещането, че друг владее положението, изразяващо в "свека командва парада".
Ми ще командва, свека е Grinning Та, щом не ви уйдисва - не бъдете повече възпитани, изправете се срещу нея и бог да ви е на помощ.
Скрит текст:
Ако такъв развой във взаимоотношенията не ви е по вкуса, върнете се и прочетет началото на този пост.
Това е иронично, нали?
Защото, ако не е, значи е пълен майтап.
Самото представяне на ситуациите буди усмивки. Толкова емоционално оцветяване, само защото става въпрос за свека. Ми свека е, не ти е приятелка. Като мислиш, че се излага пред гостите, остави я да се развихри и хептен да се омаже, а ти се забавлявай, вместо да свиваш устни и да гледаш на кръв, или още по-лошо - да имитираш неудобство, докато в ума ти се прескачат омразни мисли против нея. Ако уважаваш себе си, ще намериш изход от ситуацията.

Това НЕ беше ирония към Абсурт
Сопването иначе, че не ѝ е донесена чантата, ако не си прочела е пред гости. Странични хора са питали авторката винаги ли е такава. На това ли казваш магнетичен човек и какво общо има изобщо магнетизма. Авторката ще бере ядове, ако не отучи свекървата да се разпорежда в дома ѝ и с детето. А ако го кара спокойно, това няма да се промени
Ама дреме и на свека за данък обществено мнение Grinning Стига сте се втелясвали. Нормално е приятелите на снахата да са съзаклятнически настроени, особено при такъв враг - свека.

# 187
  • София
А, тук съм съгласна. Факът, че някой възрастен се излага, е проблем на възрастния. Снахата това въобще не я касае.

# 188
  • при късмета
По принцип е така, излагацията си е за излагащия се. Но нещата не стоят съвсем така, когато имаш гости, а излагащия се е роднина на домакина/ите. Малко по друг начин се чувства човек

# 189
  • волно калдъръмче
И аз не мога да разбера защо на снахата ѝ беше толкова важно свека да спре да се излага. Хем така за нея ще е по-добре Grinning Гостите няма да скучаят, после седмици наред ще има за какво да се говори.

# 190
  • при късмета
Ти, ако се изложиш на гости на сина ти/дъщеря ти, пред други гости, няма ли да се чувстват засегнати? Или ще са много щастливи, че седмици наред коментират майка им негативно в техните среди?

# 191
Особено ако гостите са наистина НЕЙНИ гости Wink Тъкмо ще осигури фронт срещу бабата и седмици наред съчувствие и подкрепа сред приятелките си Joy

# 192
  • София
Ако синът се е чувствал засегнат, се надявам, че е достатъчно пораснал, че да си ползва устата по предназначение. Сега, ако е "на мама мъжлето"... Е, такъв не се избира за мъж.

# 193
  • волно калдъръмче
Снаха ми може да има безброй критерии за приемливо поведение. Нали не мислиш, че като свекърва ще трябва да минавам да ми разписва всеки семестър и да ми заверява колоквиумите преди практикума?
Ти, ако се изложиш на гости на сина ти/дъщеря ти, пред други гости, няма ли да се чувстват засегнати? Или ще са много щастливи, че седмици наред коментират майка им негативно в техните среди?
Това ще прави по-лошо впечатление за техните среди. Млади хора, от сой, със самочувствие и позиция се занимават с клюкарщини, присъщи за свекърви.

Съсипахте я тая държава Grinning

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 18:52 от Вяра

# 194
  • София
По принцип е така, излагацията си е за излагащия се. Но нещата не стоят съвсем така, когато имаш гости, а излагащия се е роднина на домакина/ите. Малко по друг начин се чувства човек

Да, кофти е да видят гостите, пред които си се изживявала като последна инстанация, че не успяваш да удържиш юздите на свекървата. Mr. Green
И че тя се държи каквато е, без да й пука за постановките ти.
Жал ми става за такива женици- робуващи на хорското мнение, което със зъби и нокти са създавали за себе си и семейството си, което рухва, щото света не се движи според представата им за правилно и грешно.

Общи условия

Активация на акаунт