С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 743
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
За отглеждане от баби само се говори, но практически от години не е имало такъв казус. Не знам защо продължава да се дава за пример, разбира се, че говорим за престой при бабата, не за отглеждане. А час-два, дори два дни без ТВ може и да изкара. Щом на детето "нищо няма да му стане", като тя престъпи родителските решения, то по същата логика и на нея нищо няма да ѝ стане без ТВ
птица, не знам защо така категорично охарактеризира мъжете, но моите преки наблюдения сочат точно обратното. Повечето мъже около мен много активно участват в отглеждането на детето и решенията са общи, не само на майката.

# 166
Детето си го гледаме аз и мъжът ми.
Тя се държи така, когато е нагости у нас или ние сме й нагости.
Не бих оставила детето си на който и да било роднина да го гледа, ако знам, че не зачита и няма да спазва нашите изисквания към грижите за детето, докато ни няма. Било то час или ден!

# 167
  • София
Е, ти не би го оставила на свекървата дори и мъжът ти да е там. И на него ли нямаш доверие за гледането на детето?

# 168
Същата бях като родих първото си дете. Същите щуротии говорих. Оставях го само на майка ми докато ходех на изпоти, с цял лист инструкции всяка минута какво да прави и да не прави. Обаче като родих второто....много се промениха нещата. Радвах се едното да вземат да погледат. Сега няма кой да ги вземе за минута. Всички са ни далече. Съжалявам,че не съм ги давала повече. Както бабите имат нужда да са с внучетата, така и внучетата имат нужда да са с бабите. Късно се осъзнава това, обаче.

# 169
На него доверие имам, но не съм сигурна доколко ще успее да се справи с хрумките на свека. Ние когато сме двамата едвам я убеждаваме да спре телевизора или докато се обърнем и тя му дава да си пийне фанта...
Аз също не искам да съм сама с нея и детето, поради същата причина.

# 170
Аз не осъзнавам на гости при този или онзи кога има време за телевизор и  други изцепки,защото  има наситено присъствие  на други дейности.Ясна бях за времето заедно и за  правене напук от двете страни.
Но не ми е ясно кога смогват за час-два-пет да я оплескат.Нито за ТВ нито за тъпкане със вредни храни, забранени храни по точно.

# 171
птица, не знам защо така категорично охарактеризира мъжете, но моите преки наблюдения сочат точно обратното. Повечето мъже около мен много активно участват в отглеждането на детето и решенията са общи, не само на майката.
Ами защото съм се нагледала на мъже, хранени вкъщи с киноа и таханов хляб Joy
Мъжете поначало гледат много по-лежерно от нас на възпитанието и отглеждането на децата. Не, че не се интересуват или са по-безотговорни, просто са по-смели и гъвкави. С други думи казано, ако майката пуска до 3тото стъпало на въжената катерушка в парка, бащата качва на бънджито.

# 172
Ха - ха, така е. Татковците обикновено са по - либерални.
Radsf, на колко години е детето?

# 173
  • София
Какво значи нищо не е разрешено? Не каза на колко е детето, но по репликата към бабата "не иска да го гушкат, остави го да си играе около нас", съдя, че е малко дете. Само ТВ и клипчета на телефона ли са алтернативите да се занимаваш с детето?
Това, което авторката пише, значи.
Не може да гледат нищо, не може да го гушка, защото не било искало. Да го оставела да си играе около тях.
Е, без извинение, ама бабата не е дошла на лаф моабет със снахата, която така и така, трудно я изтърпя и има забележки за всичко, свързано с личността й.
Единственото, което би могла да опита жената, ако й разрешат и предварително одобрят, да разкаже приказка.
Само че, досега не съм чула и видяла, при наличие на майката и бащата в стаята, всички да слушат приказка в захлас.

# 174
  • Насред хаоса
Още повече, че така се обезсмислят усилията на родителите.
Точно. Получава се точно това, което специалистите съветват родителите да избягват. А именно като единият се скара за нещо или забрани нещо, другият да защитава детето или да противоречи на наложилия санкцията родител. Иначе то много бързо се научава да използва тия пробойни и че тия работи все ще се намери при кого да минат. Същото правят и бабите, които разрешават това, което е забранено от родителите.

# 175
  • волно калдъръмче
Така е, животът на свека зависи от вашето одобрение. Най-много да заплашите, че няма да я уважавате и ще я игнорирате, че детето ѝ също няма да я уважава и че няма да ѝ дадете да си види внуците. Колко време ще издържите в отношения на нож? Супер двулично и саморазрушително е да се правите на възпитани, а отвътре да ви изгаря усещането, че друг владее положението, изразяващо в "свека командва парада". Ми ще командва, свека е Grinning Та, щом не ви уйдисва - не бъдете повече възпитани, изправете се срещу нея и бог да ви е на помощ. Ако такъв развой във взаимоотношенията не ви е по вкуса, върнете се и прочетет началото на този пост.

# 176
За едно гости бабата шета, слага масата, ,хранят се, играе с децата и ги гушка ,радва им се, тичат навън и ги наблюдава,  ходят в парка на люлки и каквото има, пак играят, хапват ,  и  то времето минало. Пак да попитам  как протичат гостите да се  избучи работата  и се навреди?С преспиване-като заспят баба прибира и подготвя за следващ ден.Закуска , игри,   балони се пукат, коли се  разхвърлят, кубчета се сглобяват,  обяд,  и същото от вчера примерно.Маршируват из двора и  любопитстват да отварят наред врати ,шкафове и каквото  открият.Тротинетки ,колелета  се търкалят.И да не видят нещо ,повтарят до откат .Кога е телевизора  и другите неща напук.Това при присъствие на родители.При отсъствие още не знам , единствен път имаше две баби налице.Нямаше наопъки.
Или ходят за повече време или не се интересуват  от внуци.

# 177
  • при късмета
Какво значи нищо не е разрешено? Не каза на колко е детето, но по репликата към бабата "не иска да го гушкат, остави го да си играе около нас", съдя, че е малко дете. Само ТВ и клипчета на телефона ли са алтернативите да се занимаваш с детето?
Това, което авторката пише, значи.
Не може да гледат нищо, не може да го гушка, защото не било искало. Да го оставела да си играе около тях.
Е, без извинение, ама бабата не е дошла на лаф моабет със снахата, която така и така, трудно я изтърпя и има забележки за всичко, свързано с личността й.
Единственото, което би могла да опита жената, ако й разрешат и предварително одобрят, да разкаже приказка.
Само че, досега не съм чула и видяла, при наличие на майката и бащата в стаята, всички да слушат приказка в захлас.
Преувеличаваш, както винаги.
Да, бабата идва за да обсебва гостите, да нарежда на сина, да проявява капризи и да дава заповеди. И може да гушка детето, но не и когато то се дърпа

# 178
  • волно калдъръмче
Преувеличаваш, както винаги.
Да, бабата идва за да обсебва гостите, да нарежда на сина, да проявява капризи и да дава заповеди. И може да гушка детето, но не и когато то се дърпа
Не знам кой преувеличава.
Бабата може по принцип да си е магнетична. Каприз ли е да поиска чаша вода като гост в чужда къща? В момента е седнала с детето, какъв е проблемът някой на излизане да чуе да ѝ донесе чантата, а на влизане да я подаде? Детето беше съвсем малко и като всяко малко дете се дърпа, но когато го предразположат, може и да поседи в скута. Дай сега при първото дърпане да ѝ го изтръгнем от ръцете, щото тя, баба свека, само тормози децата. Моля ви, тази млада жена тепърва ще бере ядове, ако не го кара по-спокойно. Утре може да подложи на тълкуване и факта, че свека си е събула обувките на прага и е поискала пантофи (ей, на в къщата им иска да се нанесе, да им пречи и да си татърка чехлите, дето даже на са нейни)

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 17:47 от Вяра

# 179
В интерес на истината малките деца след 6м до според зависи реват от непознати, ако бабата ходи веднъж на месец, детето  я забравя.При всяко идване имахме  уговаряне това е нашата баба , тя ви обича мале мале , до половин час нещата са други.И сега не ги пипам като слязат, сякаш напук се правят на непознати.Минути трае  и ела ни виж.Та баба да има предвид и се напасва.Да ,радваш се както и  когато детето иска.За големите пък е задължително, те си и показват по всякакъв начин.
Нищо насила не става.

Общи условия

Активация на акаунт