С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 737
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Точно така, сега почваме да си смучем от пръстите ама кой, ама какво, ама защо и колкото повече информация дава авторката, толкова повече се настървяват.

# 541
Баш борсуци ми се струват и по същия тертип е и синковеца татин. Затова на дъщерите трябва отрано да се говори да си опичат акъла и да го видят възлюбения в семейната му среда. Превъзпитание не съществува, а да си осиновиш детето на свека не е работа.

# 542
  • при късмета
Баш борсуци ми се струват и по същия тертип е и синковеца татин. Затова на дъщерите трябва отрано да се говори да си опичат акъла и да го видят възлюбения в семейната му среда. Превъзпитание не съществува, а да си осиновиш детето на свека не е работа.
Това не е точно така. Често на мъжете им е удобно и въпрос на навик при и с майките им, което е напълно разбираемо. И нещо да ги дразни го игнорират, заради удобството или защото не им стиска да го променят, образно казано. когато обаче се появи подходящата според тях жена, голяма част от тях виждат и друго удобство, а тези на които не им е стискало, стават първи смелчаци да отбият опитите на майка им да продължава да го смята за дете. Че родителите му няма да се променят, няма и някоя трябва да е голям оптимист, да не кажа друго, че да си го мисли. Това което трябва да гледа е, не семейството му, а ако има промяна как той я отстоява пред родителите си и колко големи са мераците им да го връщат "в правия път". Ако той с жена си е променил нещо, а като майка му се намеси се връща към предишни нагласи, то тогава не си заслужава изобщо да си губиш времето с този мъж. Ако заедно си взимат решенията и нареждат ежедневието, то свекървата и на челна стойка да застане, все тая, няма да накриви ничия шапка, дори тази на снахата

# 543
  • София
Това, което даваш за пример, Абсурт, не е канене на гости, а обикновенно гостуване на родител. Разликата е огромна. За теб много неща може да не се разминават с понятието "канене на гости", но не е важно какво е за теб, нали? Когато каниш близки хора е нормално и в кухнята да помогнат и да поливат и каквото се сетиш друго от ежедневието. Когато обаче каниш някого, когото не познаваш за пръв път и ще е бъдещата жена на сина ти, вече споменатото изобщо, ама изобщо не е нормално. За теб може да е, но не е по принцип. Нормалното е да попиташ какво яде и какво не, за да не стават конфузни ситуации да си направил единствено пържоли )както в случая ориза с месо е било единственото приготвено) и да го сервираш на вегетарианец например. Да не говорим да караш госта да сготви. А да занесеш кекс и питка отивайки на гости е нещо напълно нормално, то и в града хората си правят и кексове и питки, не само на село. Ама ти сигурно не знаеш
Да, претенциите на авторката са малко в повече, но на теб гледам, че злобата ти е в пъти повече, а често съм си мислела, че вече няма на къде

Да, щом ти казваш, така ще е.
Жената до сина ми ми е щерка и не е имало първо гостуване, как не се сетих?
Ама така е, като не те питам теб кое е нормално и кое не, та пак се изложих.......и пак почнах да злобея.........
Много си ми забавна-твърда като бетон от соц. време.

# 544
Олеее голямо писане, голямо нещо. Като цяло нито авторката е права, нито свекърите ѝ. Аз също не ям доста неща, ама свекървата питаше мм и правеше това, което ям. Бабата на мъжа ми /Бог да я прости/, когато ходихме на село да се запозная с нея, също го питала дали има неща, които не ям. Никога няма да забравя какви вкусни картофи на фурна и пържени кюфтета ядох.
Аз ако бях на мястото на снахата, след като видя, че 2 дни подред ядем все картофи щях да предложа аз да се грижа за храната. Не е кой знае какво да се сготви супа, зеле, фрикасе или нещо друго. Така всички ще са доволни. Хем снаха ще яде нещо различно от картофи, хем свекървата няма да се тревожи, че мамин златен ще остане гладен с тази женичка.
А и не виждам нищо лошо, че е занесла кекс, питка и цвете. Аз често правя питка и нося в свекърите. Правя го, защото всички обичаме да си хапваме домашна топла питка.

# 545
Авторката прекалено акцентира върху храната, която й предлагат, а това не е огромен проблем и е лесен за намиране на решение. По-важно е дали те й показват неприязън, дали я карат да се чувства неприятно там, дали й подмятат забележки и т.н. Аз не разбрах дали това го има. А за яденето, щом е два пъти годишно, не бих се фокусирала върху това. Както казах, и аз у моите свекъри няма какво да ям, никога не са се съобразявали, че месо не ям и само бода салата или туршия, и аз това съм се чудила, че би могло да предвиди за мен една постна супичка или яхния или една леща просто, ама не. Но тъй като не съм пък срещнала никакво лошо отношение, от което да ми е неприятно да се виждам с тях, затова не се фокусирам върху храната. Така че смятам, че по-същественото е какво отношение вижда там към себе си и ако е два пъти годишно, няма защо да го мисли толкова. А при явни нападки, неприязън и т.н. може изобщо да не ходи, но аз не прочетох чак за такова нещо..

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 00:42 от Pr13

# 546
  • при късмета

Да, щом ти казваш, така ще е.
Жената до сина ми ми е щерка и не е имало първо гостуване, как не се сетих?
Ама така е, като не те питам теб кое е нормално и кое не, та пак се изложих.......и пак почнах да злобея.........
Много си ми забавна-твърда като бетон от соц. време.
От соц. времето е нагласата, че снахата трябва да шета у свекървата. Ти поддържаш тази теза. Като жената на сина ти дойде за първи път и ти беше като тази свекърва ли? Няма нищо приготвено за ядене и я прати веднага в кухнята да готви? Ясно е тогава защо на теб ти е нормално

# 547
Връща се към история със 7 годишна давност, защото още й тежи. И не е тръгнала да ги превъзпитава, просто си мрънка тук, за да й олекне, ама свекърви и проектосвекърви са превзели темата и още малко на кръст ще я разпънат.
Разбира се, че ще ѝ тежи - все пак вече 7 години живее с  мъжа, който я е оставил да готви по нареждане на майка му, докато той е опъвал г@з на дивана. И на мен би ми тежал живота с подобен екземпляр. Елинка затова така пространно се обяснява кой какво готви или е можел да сготви, защото с всички сили се опитва да избегне основния проблем, а именно, за какъв г@з се е омъжила.

# 548
Мислех да не се обаждам, но понеже ми е прясно, та да се изкажа. За Коледа големият синковец се прибра и дойде с приятелката си, кояйто за първи път виждаме. Еми, човекът си ми каза  предварително какво обича момичето, ако може да сготвя. Баш на Бъдни вечер си дойдоха, но имаше от всичко. От каквото имаше нужда девойката, синът ми си ставаше и ѝ правеше, не ме е занимавал.

Та и моето мнение в, че проблемът изобщо не е в свекървата, а в мунчо.

# 549
Много са ми странни някои потребителки в тази тема. От девет дерета вода ще донесат само и само да оправдаят тъпото поведение на свеката.
Абе да ви питам, като дойде някой за първи път на гости у вас пак ли така ще го пратите да си готви и да се оправя сам или това е запазено поведение за приятелките на синовете ви.
Аз лично смятам, че от поведението и на двете страни, когато се срещнат за първи път зависят много бъдещите отношения. Бих се постарала приятелката на сина ми да се почуства добре дошла, когато се видим за първи път, ама това съм аз. Явно за много други е напълно нормално да се държат като диваци.

# 550
А на мен ми е по-странно нещо друго. За да съм по-ясна, ще направя едно брутално сравнение. Та, странно ми е, ако човек е болен от рак, вместо да търси начин да лекува рака, се тръшка, че има цирей на гъза и се фокусира напоително върху цирея.

# 551
Точно в целта са мненията на Уиш и pticasprujina. Ели, чети си ги по няколко пъти на ден, докато видиш къде е големият проблем в картинката.
Остави я свекървата, там си от дъжд на вятър, обаче живееш със синчето, което явно само търка диваните.

# 552
Готвенето на първата среща мисля, че всички го заклеймихме и казахме, че не е нормално. За следващите гостувания с преспиване и стоене по седмица ставаше въпрос. Както и затова,  че свекървата питала, какво да им сготви, ама синът и се ослушвал и поне веднъж не казал нещо, което обича жена му. А, да и че въпросният син и съпруг въпреки че вижда, че жена му не яде определени ястия, си трае и не дава да се носят продукти и храна на село. Това според думите на Елинка. Тя решението го е взела, просто не ходи там.

# 553
Зеле с ориз никога не съм готвила, ама щом снахата каже, и това ще се науча. Но да каже, а не тайно да чака аз да се сетя.

# 554
Ти пък, по-добре ориз с домати и маслини. Съмнявам се, че в Делиормана готвят ястия с маслини, виж като разядки и добавки към салати, сигурно.
Сега сериозно. Явна хората толкова си могат, което не е лошо, но е досадно. Мен единствено би ме смутило готвенето изцяло на първа среща от бъдещата снаха. Все пак все нещо трябва домакините да приготвят, гостът в най-добрия случай само да помага.

Общи условия

Активация на акаунт