С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 724
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
В интерес на истината, ако се беше паднала свекървещица, дето живее на пъпа на града, вади меню от висшата френска кухня и следи снахата дали ще ползва правилните вилици - е това е по-гадно.

А аз се сетих за оня разказ на Хайтов за шибучицата и модерната снаха с машината за майонеза. Абе общо взето хората си имат едни обичайни манджи, които за хора извън семейството са направо кулинарно кощунство. Ама са съобразени с вкуса на домашните - единият обичал разварено, другият чорбаливо и накрая ето ти една домашнярска манджа, с която ако не е израснал човек, му се изправя косата.

Ако ще ходиш в Делиормана, зареди си сама от магазина. Опаковани шунки, сирене, вакуумирано месо, зехтин, ей такива работи. И гледай да не се пъчиш с някакви модни манджички от нета, особено броколи с моцарела. Трай там и вкарай повече мръвки в ориза, ама дипломатично.

А междувременно си следи мъжлето за други изцепки и го обучавай в своите душеполезни похвати.

Скрит текст:
Ти остави манджите, ама с първия си брак имах драма с домашния алкохол. Ядяха ме с парцалите, че обичам купешки вина по рецептура - лустросани били, фалшиви били. Обаче една година свекърът нещо се изложи с ферментацията и произведе някаква напитка, която от 2 чаши може да накара едър мъж да загуби звук и картина. Плюс главоболие след това. С много усилия на волята, щото да не обидя някой, пих и аз от тоя елексир. После почна да ме черпи скоросмъртница и смятай, синът му не пие, зет няма и айде да пием със снахата. Какво не съм правила за род и родина! И почнах да си нося бира, щото да не ме отрови накрая.

# 556
Дано само Елинка спре с описанието на менюто на свекърите или поне картофената част да спести. Че както заради режима почти не ям картофи, Голямото Картофено Чудовище в мен вече почва да вие. Ще я помоля за адреса им и, ако обещаят всеки ден да ми дават печени на фурна картофки, излитам натам с 300.

# 557
  • France
Елинка, какво искаш от хора, които в 2020  са избрали да живеят като скотове и катунари. Говорим за външна тоалетна, не за джакузи или някакъв друг лукс. За WC м@мка му!. За един свекър, който не работи от десетилетие и подпира мебелите вкъщи. Но не прави някаква свястна баня?!
Надявам се само да си добре с МТ, които е възпитан от тези хора и носи техните гени.

# 558
При бедни хора на село се ходи с пълни торби, не с цвете в саксия Simple Smile

Която се е омъжила в бедно семейство, няма основания за претенции и тръшкане. Ясно е, че след 7 години никой синковец на свекървата няма тепърва да започне да дава пари за храна и това-онова на тръгване към мама, даже е по-вероятно те да му бутат в ръката по нещо на изпращане. Така че по-леко с претенциите, ако на някой му се яде зеле - да си каже предварително, а най-добре да си го купи.

Обаче авторката как вкарва информация на час по лъжичка Grinning

# 559
Не че нещо, ама на село са си свикнали с външните тоалетни и ще прокарат 10 други модернизации, преди да построят нова баня.

# 560
Щом се нищят случки от преди 7 години,много други неща в семейството не са наред.

# 561
  • France
Мисля, че на Елинка по ù тежи човешката мизерия, от колкото финансовата такава.

# 562
Авторката явно е от тези ,дето  пускат парата да падне  налягането.И хич няма да се впечатли от мнения.
Не са я  обидили, не се оплаква от намеса към нейното семейство, покрещането за пръв път  е гаф,  наистина обикновено хората се стараят за гости, но  и да питам момъка къде е тръгнал с гадже при болна майка.Няма да ми е приятно,защото хем обичам да готвя за ротата когато имам гости, хеч ще ми е дискомфортно от болките и не трябва да си товаря ръката,това ако аз бях свекървата  и .
И понеже не се схваща като говоря по принцип ,сега персонално-Елинка ,не ти е длъжна жената и  вече не си млада булка за посрещане.Та сега като ходиш  е редно да помогнеш с нещо.Кеф ти да приготвиш нещо за хапване като не им понасяш гозбите ,кеф ти да си го носиш, или пък слагане, вдигане на маса или дори  като не е това, цветята да полееш ако имат нужда. Каквото и да е ,но да оставиш отпечатък ,че си била там , а  не някакъв търтей  е ходил  и само масата видял.Малко внимание  и общуване ще им разкрие  и  какво обичаш  и не обичаш.
А мъжа ще си го търпиш да се разминавате в разбиранията  и  ще си го опитомяваш по твой вкус доживотно.
И да знаеш, жената със сигурност не напира за срещи със снаха, дето се смята за  широкоскроена на думи, а се оплаква от  едното ядене  и топлата вода, дето я посрещнали.За което е трябвало да погне  гаджето,негова грижа е да  е наоколо като са на гости.Той  е домакин наравно със родителите си.
И всеки прави гафове, но я няма свекърва ти да каже ти какви си направила като са ти дошли на гости.И няма да се впечатли от дреболии като еднотипно ядене.И не е бял ориз като има червен пипер в него ,той се оцветява и от домати.
Изостанал край, изостанали хора , но лоши не са.Ток и  твоят вишист е можел да прокара в тоалетната ,но не го впечатлява.Кой знае  майка му колко е стискала да го изучи на една заплата.
Вметка-наистина понякога съм задъхана да бързам и  напиша нещо и от много  инфо става да прескачам думи и обяснение, като да се подразбират.Не отказвам да поясня неразбраното.

# 563
Мисля, че на Елинка по ù тежи човешката мизерия, от колкото финансовата такава.
Ами, тя е омъжена за такава човешка мизерия. Би било интересно да сподели как е взела решение да се омъжи за индивид, който я води на тестдрайв при мама си и мери дивана, докато Мама Му е тества.

# 564
Ахъм, и после се държал все едно нищо не е станало Fearful

На мястото на Елинка го водя при майка ми и го почвам - я, да смени батерии на мивката, да скове някоя етажерка, да смени ключове/контакти, ще видим кон боб яде ли! :

# 565
  • при късмета
Темата е за оплакване от свекървите. За мъжете мисля, че имаше друга. Тя каза, че дори тогава да не е намерил нищо нередно в действията на майка си, сега си има задължения вкъщи и си ги върши. Явно не всичко е идеално, защото каза, че и последствията ще си носи, но някакъв напредък или промяна има. Не е нужно след всяко оплакване от свекърва да се напада пишещата. Особено след като не оправдава мъжа си. Да го оправдава, да ѝ се набива канчето и да ѝ се отварят очите, но тя не го прави

# 566
  • Пловдив
Така и аз не съм от тези, които са родени със сребърна лъжица в уста.Мизерията, или хайде недотам добрите условия за живот не са ми непознати( и външна тоалетна съм ползвала многократно, и печки с дърва съм палила, и мотика знам от кой край се държи.).Разочарована съм от това,че има голямо разминаване между това което се разбира под гостуване (от моя страна) и какво разбират под това, някой да ти е на гости от страна на свекърите.
Уж те искали да се запознават с мен, но тяхното държание с нищо не го показа.( и пак да кажа никога не съм очаквала меню, просто интерес какво гостът яде, за да се приготви).Свекърът не говори с мен, т.е ставам за безплатна готвачка( на първо гостуване), но разговор не трябва да се води с мен.Имам чувството, че съм голям навлек, който му нарушава спокойствието.

# 567
...a можеше да е по-зле, да те хване за ракиен събеседник.

# 568
Елинка, както ти казах и преди. Решението ти да не ходиш е правилно. Само трябва да се разбереш с мъжа си.

# 569
А пък аз мисля ,че повдигаш въпроса със задна дата ,защото сега си недоволна от нещо и ги събираш недоволствата.Още не  е свършил дразнителят да действа.Когато се отървеш от дразнител забравяш всичко свързано с него или  трябва да те подсети нещо  и тогава да си спомниш.А в момента ти  е  гадно на душата и причината ти си знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт