С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 683
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Като не се радват и го извъртат ,да се оправят.То не  е нещо задължително ,просто заедност за който разбира и го иска.Всеки може да се справи сам.Писах ти вече - свиркай като си почнала и толкова.
Аз все се уча тук и си казвам сега ,че щом като искат да идват и децата искат , мама каза че от сутринта  това говори внучката когато ще идват ,че при мен иска, значи не е зле толкова.Нали сверявам часовник все. Иначе изключвам понякога и карам на автопилот и тогава стават гафове, но малко  ми е здравето накриво и се изморявам.
Понякога съм доста сериозна, но усмихнат човек срещу мен променя  ситуацията.Отчитам грешката ,но не мога да се променям по желание. Внуците ме разсмиват де, по-лесно  е сега.Може би дебна и аз за настроения   и се притеснявам   и спичам,не е недоволство,него  ингорирам с тезата ,че  те сега се учат.Аз свършвам пътя.
Пускай да се парзалят  и свиркай.

# 601
elinka_23, нищо не ми е болна тема вече. Приемам ги каквито са. Мрънкам си тук, но иначе не си го слагам особено. Снаха съм им над 15 години и вече свикнах, че са такива и оправия няма Simple Smile Мисълта ми беше,че тия съвети да готвиш и носиш пак едва ли ще доведат до кой знае какво..намали ходенията и не си трови нервите.

# 602
Такива свекита като на Анонимен само чакат да се изтърве някоя реплика и да почнат с драматизациите.

# 603
  • София
Скрит текст:
Оо, Абсурд, все едно слушам мъжът ми - никой не ме бил карал.Да де ,никой не ме е карал под дулото на пистолет.Ама пусто възпитание - не мога да допусна да посрещна гости, както според мен е правилно.Пък ти както искаш така посрещай твоите гости- да ти готвят, да ти почистват, да ти прекопават градинката и т.н.Както неведнъж вече казах, под това да поканиш някого на гости за да се запознаете, аз разбирам съвсем друго.
Твоите ценности не са задължително чуждите.
Скрит текст:
И впрочем няма да паднат нечии ръце, ако прекопае градинката, след като е с 20+ години по-млад от теб и ако си му сготвила нещо по-така...
И аз съм научена и видяла да посрещам гости все едно са царе, но като прочетох тук как жените масово мразят гости и не канят... вече смятам, че самата ми покана е достатъчно уважение. Жените сами си създаваме половината работа.
Сложна концепция е това.

# 604
elinka_23, нищо не ми е болна тема вече. Приемам ги каквито са. Мрънкам си тук, но иначе не си го слагам особено. Снаха съм им над 15 години и вече свикнах, че са такива и оправия няма Simple Smile Мисълта ми беше,че тия съвети да готвиш и носиш пак едва ли ще доведат до кой знае какво..намали ходенията и не си трови нервите.

Въпросът е да носи и готви за себе си.  Е, топло няма как да си носиш.

# 605
  • София
Една случка от Коледа. ММ хвали майка си за патица с кисело зеле (наистина беше вкусна, нямам претенции). И тя: "Това е, защото готвя всичко с много любов". (питката обаче от Билла и ни осведомиха, че струвала 8 лв. Сигурно покрай патицата не е останала достатъчно любов за една питка.)
За 26 години не съм точно с впечатления за особена любов, не че не е готвила, но според мен - на средно ниво, нищо особено.
Обаче държи да се изтъква и няма цедка на устата. Още на първото гости у нашите: "Я сега да видим между мен и майката на Cuckoo - коя е по-голяма кулинарка". Баш майка ми, за която гостенинът е Бог и за него никога не се готви нещо банално или проформа.

# 606
Елинка,
аз съм от тези хора, които при гости правят меню: предястие, основно, десерт, салати 2 -3 вида. Основното и десертът са само по едно. Никакъв избор не давам, освен ако предварително знам, че някой от гостите не яде основното, което съм сготвила. Няма сила на света, която да ме накара да сготвя 2-3 основни. Ако иска гостът може да яде от основното, ако иска салата, или само предястие или десерт. Негов избор.

# 607
Такива свекита като на Анонимен само чакат да се изтърве някоя реплика и да почнат с драматизациите.

И тук имате попадение. Такава драма куин е, че няма на къде, ха-ха Simple Smile Пример- купихме по Коледа продукти, казвам на мъжа ми- 5 дена ще стоим да не сме в тежест.. на другия ден свеки пристига с едно бурканче при мен и чак се заревава..ама аз ще готвя това и това, това какво да го правя. Викам беше на промоция, затова го взе сина ти. Ама..аз ще  готвя това и това, ако искаш еди си какво и пак се заревава..значи ни да носим, ни да не носим, ни да готвя, ни да не готвя..няма оправия и това е Simple Smile

# 608
  • София
Много са ми смешни тия "кулинарките". Имах една вуйна такава-готвеше на порции според броя на присъстващите и нямаше начин да кажеш, че не го ядеш, нещото. Но и не беше трудно да го погълнеш-бебешки порцийки без допълнително.
Моята свекърва си признаваше, че не може да готви и наистина не можеше, но пък беше царица на кексовете.
Ами, като ходехме на гости, ядях каквото направи и не съм умряла.
Само че, по онова време, още докато растяхме се научавахме да ядем почти всичко-по спортните лагери и състезания не те питат какво харесваш. Като изплуваш едни 4 километра сутринта, на обяд гледаш да отмъкнеш и порцията на този до теб. След обяд още 4 км. и вечерта пак си гладен като вълк.

# 609
Сипи  и го във врата.От нейното поколение  е прийом.Като не разбира от жестове.

# 610
Simple Smile Ох, значи... не се казва "да не сме ви в тежест", а "Х, виж какво видяхме, Пешо много го хареса, зарадва се, че много го обичаш, и каза "ще го купим за мама".
Сърдите се, че свекървите си отстояват тяхното, вместо да положите усилия за вашето.

# 611
Ако за 15 г. свекърва ти не е разбрала, че имаш гастрит и не трябва да ядеш определени неща, дали би се съобразила с теб и и за другото? Или би се обидила, че не харесваш яденето и? Едно е 1 път не разбрала, ама всеки път.

# 612
  • София
Баба ми, селска и сромна жена точно това готвеше -картофи, ориз, боб чорба и вариации. Каквото отгледаше в градината - разнообразяваше. И по вкусно не сме яли! Ни зетьове, ни дъщерите й са предиряли.

Аз да питам Елинка, дали маман е запозната, че ти бял ориз НЕ ядеш?

# 613
Занесете едни мръвки, да му сложат на тоя ориз.

# 614
Занесете едни мръвки, да му сложат на тоя ориз.

Е, то затова е проблемът. В ориза имало само мръвки и лук на фурна, а не ризото или поне ориз с домати.

Общи условия

Активация на акаунт