Пари или оргазми

• 15 735
  • 478
  •   1
Отговори
# 210
Не че ще умре гладен, но ще трябва за доста неща да се позамисли. И наистина в София е сравнително скъпо. Ако са семейство, имаш 1,000 само ипотечен кредит, храните също са скъпи, ако имат 2 коли - то се събира.

Впрочем мъж с 2К и без опции за повече не знам защо цели и той жени с 2К. Би следвало да хване семпла, свикнала на нисък стандарт, та да може да я издържа. Жените с 2К гонят мъже с повече.

# 211
  • София
Един въпрос: в светлината на еманципацията, което поправете ме - означава равни права, но И равни задължения, защо се очаква жената да не изкарва колкото мъжа, в смисъл - да не се бъхти поне колкото него? С уговорката, че в това време мъжът, който също бичи здраво, ще помага и в домакинството.

Както казва Бойко - нека еманципатките да ми го обяснят кат на прост човекк. Благодаря.
Като една дърта еманципатка да ти обясня: в домакинстването не очаквам мъжът "да ми помага", ами да участва наравно с мен. Схващаш ли тънката разлика? Както ми е писнало да обяснявам на чистачката (платената домакинска помощ) къде да чисти на всяко идване - 'щото не се вижда, нали - така и на един мъж вкъщи не трябва да му обяснявам като на 2-годишно дете кое и как трябва да се чисти и/или подреди.  След края на работния ден двмата сме еднакво уморени, така че участието в кухнята и с мопа - поравно.

# 212
Не че ще умре гладен, но ще трябва за доста неща да се позамисли. И наистина в София е сравнително скъпо.

Че е всичко по-скъпо (неоправдано според мен) виждам, когато се прибираме, но всичко останало, като услуги, инфраструктура, култура, взаимотношения, дисциплина са си на старото (примитивно, с извинение на  върлите националисти) ниво.
Но да не навлизам в тази тема, че ще си ходя само по скелет към  къщи.  Simple Smile

# 213
  • София
Със сигурност исках да кажа да "участва наравно", а не да помага, последната дума е ясно, че в съвременната еманципация не вАжи.
Ок, няма и казарма вече, поне не задължителна, та вашето бременеене и раждане означава цял живот мъжът да "плаща" по някакъв начин тези усилия.
Ок, съгласих се.
А, когато жената Не е раждала, кърмила, бременеела - и пак е с такива изисквания? Къде отива еманципацията ?
Всъщност, вие не сте еманципатки, а по-скоро привърженици на доскоро господстващия патриархален строй, в който винаги мъжът е бил водещия, но с малко повече претенции, т.е. - да се еманципирате донякъде в правата, но не и в задълженията. като същевременно се държи мъжът да осигури охолен живот срещу евентуално ваше бременеене и още по-евентуално ваше кърмене (на което, да речем, мъжът може да "противопостави" приспиване на бебето нощем, като почнат да растат зъбите, а не финансова мощ).
 Докъде може да стигне еманципацията? Сигурен съм, рано или късно, мъжът по някаква форма ще може да износва бебе. Вероятно истинските еманципатки ще искат точно това, но ще търсят и растеж по кариерната стълбица, респ. и финансова мощ. Вие не търсите развитие и финанси, а изисквате да ви бъдат осигурени. И то не на добър стандарт, а на луксозен. Всъщност, това е много далеч от еманципацията Simple Smile

# 214
Роналд, въпреки че за мен е нормално аз да мога и сам да издържам фамилията, ми харесват разсъжденията ти.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 14:50 от Doppel T

# 215
Аз съм привърженичка на това, че като жена мога да добавя към живота на мъжа неща, които не се добавят по друг начин. Мъжът, ако е съвременен и усетен, ще забележи, че живеене с една доволна, не-смачкана жена може да е много по-интересно и да добавя стойност и смисъл към живота. Аз не искам еманципация, а една по-приятна и просветлена патриархалност. За да ни е приятно на всички.

Еманципацията ми е дотам, че изобщо да не държа да предлагам тия услуги и да съм доволна от съвсем друг сценарий на живота, ако няма мъже, които да компенсират моите усилия подобаващо. За тия мъже жени ще има, просто не аз и не моя тип жени. Ако искат мен или моя тип, то ще стане по моите условия. Това е, нищо ужасно.

Аз бих била съвсем доволна да не си развалям кефа с раждания, щях да правя други интересни неща. Особено с втория брак, след като много добре знаех колко "струва" едно бебе, откъм мои усилия.

# 216
Сирена ,като ти чета коментарите как бременеенето е жертва на жената ,ами да не си раждала,като го изтъкваш като проблем ,с който мъжът трябва да те издържа цял живот.
Жената прави избор да е майка или не ,никога до сега не съм чувала раждала жена да обяснява ,че раждането е бреме ,че мъжът й е длъжен,щото тя си коства красотата и здравето.
Познавам майки без баща на децата им,пак са избрали да родят без да изтъкват ,че са жертва на семето.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 15:08 от sunny__girl

# 217
Роналд, въпреки че за мен е нормално аз да издържам фамилията, ми харесват разсъжденията ти.
На мен пък не ми харесват разсъжденията му. Той избирателно разбира еманципацията, жената да печели колкото мъжа, но домакинските задължения си остават за нея. Те такова животно нема, колкото и да му се иска на него, че и на повечето мъже списващи тук, от които много държа да се разгранича. Явно са с ниски доходи и очакват жената да им вдигне стандарта, но на жена с високи доходи за какво й е такъв мъж? Съмнявам се дали изобщо ще си намерят жена по техните изисквания, но нищо не пречи да продължават да търсят.

# 218
Роналд, въпреки че за мен е нормално аз да издържам фамилията, ми харесват разсъжденията ти.
На мен пък не ми харесват разсъжденията му. Той избирателно разбира еманципацията, жената да печели колкото мъжа, но домакинските задължения си остават за нея. Те такова животно нема, колкото и да му се иска на него, че и на повечето мъже списващи тук, от които много държа да се разгранича. Явно са с ниски доходи и очакват жената да им вдигне стандарта, но на жена с високи доходи за какво й е такъв мъж? Съмнявам се дали изобщо ще си намерят жена по техните изисквания, но нищо не пречи да продължават да търсят.

Абсолютно неверни умозаключения.

# 219
  • Насред хаоса
Сигурен съм, рано или късно, мъжът по някаква форма ще може да износва бебе.
О, искрено се надявам. Може би тогава мнозина от тях ще спрат да си въобразяват, че това нищо не е и какво толкова й пречи да се влачи като слон 9 месеца, да ражда по едно денонощие и след това да гледа нонстоп детето, паралелно с това мъчейки се да влезе във форма, че нали, такива току що раждали слонове никой не ги харесва. И малко по малко ще осъзнаят, че то не било толкоз майтап работа и че нищо не е в сравнение с големия мъжки труд.
Еманципацията и феминизмът означават чисто човешки права, които обаче са били отнемани на жените в продължение на векове. И днес на много места продължават да подценяват жените било чрез заплащане, било по друг начин. И накрая, съвсем естествено е функцията на мъж, който е създал семейство, е да може да го издържа и сам. Жените раждат, после години в майчинство, после още години през седмица в болнични, като тръгнат на градина децата, плюс това, което им е вменено като задължение вкъщи и затова не се вижда. Колко още? И на фона на това какво представлява едничката работа на мъжа? И накрая да ми се тръшка някой, че аз трябвало да греба наравно с него, ама всичко у дома си остава пак мое задължение и ще ми говори за равноправие?! Айде нема нужда.

# 220
  • София
Четене с разбиране - трети клас.
Няколко пъти споменах, дори потвърдих, че мъжът участва наравно (а не помага) в домакинството. Ама...кво беше - чукчка писатель.Апропо, бъди сигурен, че аз поне, а вероятно и другите, също държим силно да се разграничим от теб. Съжденията ти за нашите доходи и пр. подминавам без да коментирам, тъй като не сме в темата затова Simple Smile.
Концентрирай се върху публикациите на дамите занапред, за да не се получава излишен спам.

Doppel T, благодаря!  Peace

# 221
Сирена ,като ти чета коментарите как бременеенето е жертва на жената ,ами да не си раждала,като го изтъкваш като проблем ,с който мъжът трябва да те издържа цял живот.
Жената прави избор да е майка или не ,никога до сега не съм чувала майка да обяснява ,че раждането е бреме ,че мъжът й е длъжен,щото тя си коства красотата и здравето.
Познавам майки без баща на децата им,пак са избрали да родят ,без да изтъкват ,че са жертва на семето.

Ами не знам на колко си години и колко деца си родила. Но да, жертва е, погледнато в перспектива е огромно усилие. И следва мъжът да компенсира това усилие, а не да чака жената да го преглътне, все едно нищо не е станало, и още отгоре да се раздаде. То е въпрос  на елементарно женско самоуважение да си кажеш - толкова, аз не съм лимон да ме цедят.

А която иска, да ражда от всеки прошляк безвъзмездно, щото то е едно нищо, само хубавини следват.

Освен това ако мъжът се включи наравно с жената в домакинстване, то пак прави по-малко, щото тя е по-слаба и повече се изморява.

# 222
Най-накрая да чуя мнение от отговорен мъж / The Stranger /, който не крие мързела си и липсата на отговорност към семейството зад еманципацията и ценностите на жените. Браво! И към неговото мнение само ще добавя, че един мъж трябва да може да осигури един добър доход на бъдещото си семейство още преди да го е създал. Ако попадне на еманципирана жена, която да докарва колкото него - супер, а ако попадне на старомодна съпруга, той, тя и децата му ще могат да живеят един приятен живот, без напрежение, в който съпругът ще изкарва парите, а жената ще се грижи за дома, децата и спокойствието на съпруга у дома.

# 223
Верно ли така му разбра поста? Според мен казва съвсем друго, но може и аз да бъркам.
Няма лошо, затова е форум - всеки да може да изкаже мнението си. Важното е да го прави културно, за да се получава дискусия, а не дрязги.

п.п. Това беше към Стрейнджъра, че гледам бая се е творило след него...

# 224

Абсолютно неверни умозаключения.
Дали? Аз имам жена и деца, но ти нямаш. Може за теб да са неверни, но пък са работещи, а твоите не са.

Общи условия

Активация на акаунт