Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 887
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • София /Абсурдистан
Лейди чрд CakeBirthdayWine Glass Здраве ти желая и само хубави моменти!!!
Тото искаш да кажеш че до сега си била на 16 бели химии и сега червени ще почваш? Astonished
Благодаря!
Аз за сега държа рекорда с 50 лъчета и само 6 химии + уникален карък, да не вземе някой сега пък да ме победи  Mr. Green
Маритааа, ще си скапеш паметта с тези треви, момиче! Депресия и безсъние се лекуват с готин мъж до теб /висок, готин и неприлично богат/, а не с треви Crazy
Айде, аз тръгвам за купона. Изпратих още една година. Нито се чувствам помъдряла, нито забогатяла, нито акъл ми е дошъл както си трябва за годините Grinning Истината е, обаче, че последните 2г. ми се иска да ги изтрия от живота си все едно ги е нямало, а то се очертава и още една такава...
Бъдете здрави и щастливи! И да се удавиме, няма да се даваме!

# 286
Лейди,честита да си! Много здраве и късмет

# 287
Лейди, този мъж е само във фантазиите ни. На 39 болна от рак, с две деца и на не кой знае какво социално ниво.....забравИ за господин перфектния. Аз не мога да имам повърхностни връзки. Трябва да има интрижка и бая заигравка. Колкото по-възрастна ставам-толкова по-трудно ми става да вярвам на мъжете и да им се отдавам. Сега ракът тотално сложи край на авантюрите. Така, че....ще гледам да живея и без мъж. И така е правилно. Да съм щастлива с живота си такъв, какъвто е. Иначе съм загубена, ако чакам да намеря Перфектния да ме ощастливи. Но оставам с отворени очи и уши разбира се, ако случайно "падне" нещо сностно😜🤣 Ха наздраве!

Тони, незнам. Пробвай тревица, ако искаш, но на твоя отговорност. И на мен ми прави параноидни помусли, но съм забелязала, че зависи от състоянието ми трезва. Аз ще пуша само преди лягане. Тогава лягам и заспивам без много да мисля, за да имам каквито и да е шизофренични преживявания.

# 288
Скици.
Незабравима вечер да имаш, Лейди!
Нищо не съм пила по време на химията и след това.  Нищо купено, само това масло, за което все говоря и алоето с черен бъз, домашна рецепта. Търпях си чинно мъките, недоволствах, депресирах се, бях крива, обяснявала съм...не съм се разболявала.
Тото, радвам се, че писа и си добре. Браво на теб, още малко, нали...
Аз пък днес успях да се нарева. Всъщност това ми е втория  рев от есента насам.  Беше страхотно. Хаха, честно ви казвам, хубаво е човек да може да  си излива емоциите. Рев за последните две години и за всички гадости, свързани с болестта и не само, за които очите ми бяха като пресъхнали. Взривявах се вътрешно много пъти без да мога да се отпусна. Нищо особено не е станало, просто явно ми дойде времето и за това Laughing Доволна съм така наревана.  
Марита, браво за главата и дъската в нея. Казах ти, че ти хлопа от друго. А за лошите мисли Лейди е напълно права кое е лекарството. Но си права, че критериите ти са по-специални вече, разбирам. Това е добре, нищо, че е по-трудно постижимо, но пък дойде ли - ще си струва. Дано.
Тони,  справяш се перфектно, само така! Още преди няколко дни щях да те похваля, но се разсеях и забравих - звучиш доста по-уверено и смело.
На всички с терапиите Flowers Four Leaf Clover
Мисля ви, момичета.

# 289
  • София
Лейди,честита да си!Да си жива и здрава ,всичко лошо да остане в изминалата година и само хубави неща да те чакат!🍀

И моят ТЕЛК е за 1г само.Не знам,на какво основание ги определят тези години. Пиша си с 2 момичета,с които се лекуваме на едно място - на едната дали 2г,на другата 3г.Мен ме преглежда травматолог,който си каза,че хич не е наясно с моите проблеми.Казаха ми за заверка след месец.А това обжалване от кой може да бъде - от мен или от тях?
 Моят мъж ми каза,че са ми дали 1г ,защото съм отишла нагласена и нагримирана ,та не съм приличала на болна.Абе майната му,по-добре да сме здрави и да не ни се налага изобщо да ходим на ТЕЛК.

Аз днес ходих в Надежда на гинеколог при Еленчета.Той твърди,че това не е увеличена лигавица,а полип 2.16/1.72см.Написал е кистозна формация .Д.Д.Полип(каквото и да значи това ДД).Днес маха полип и на една позната в нашето положение, но нейния е бил под 1см.Сега ме гложди дали е полип или лигавица.Направо насрочихме за другата седмица хистероскопията и да се маха.Дано не греша,че го предпочетох пред Карагьозов.Каза да спра задължително хормоните до процедурата.

# 290
Зори,  успех и на теб другата седмица.
И моя телк е за една година. Има нов закон от август 2018 г. и след него май е така. Всяка година на очна ставка и ако си добре ти пада процента до петата година и след  това, каквото остане е пожизнено. Така ми обясниха на мен.

# 291
  • София
Не е от закона,ние ходихме по едно  и също време 3-те,но в различни болници.

Казаха ми,че могат да ми дадат 15 дни болничен.Чудя се дали имат право болницата да ми ги дадат, като съм взела вече 180 дни и още 87 дни с ТЕЛК.А и това е лека процедура и май по-добре да не си хабя дните.

# 292
  • София
Лейди, честит рожден ден, бъди здрава!
Марита, нищо няма да ти стане от тревата, в доста държави вече я легализираха. Не си дете вече, голям човек си, щом ти помага - пуши си. Само не знам дали не е по-добре да я взимаш по друг начин, вместо да пушиш... в кексчета например, заради дима и катраните в него.
Шушито Hug

# 293
  • София
Казаха ми,че могат да ми дадат 15 дни болничен.Чудя се дали имат право болницата да ми ги дадат, като съм взела вече 180 дни и още 87 дни с ТЕЛК.А и това е лека процедура и май по-добре да не си хабя дните.

Зори, точно това се чудя и аз. Аз за абразиото отказах, но за ексцизията във вторник докторката ми каза, че ми се полагат 20 дни. И се чудя ще трябва ли да минавам през ТЕЛК за тях или не.

# 294
Да Олив, и мен ме тормози въпроса, че я пуша. Аз практически пак спрях спонтанно цигарите (тютюна) и ми беше много добре без пушаческата кашлица, а днес нещо пак кашлям. От малко пушене снощи. Един доктор също ми каза поне кексчета да ям, ама аз се чудя това ще действа ли така? Ядох едно в Амстердам преди около една година и не усетих кой знае какви ефекти. Ще трябва да опека такъв кекс за рождения ми ден да почерпя хем и гостите🤣 Да си гарантирам веселото изкарване🤣🤣🤣

# 295
  • София
Тинтири,значи във вторник и двете сме под ножа.😂Почти уцелиха датата на биопсията от миналата година(19.12,а сега на 17.12).
Аз и не знам кой да питаме - тия от ЛКК или в ТЕЛК.

В Петък "Една от 8" стават на 6г и имат ден на отворените врати .Искаше ми се да отида ,но пък и коледното ни парти е тогава,а съм и на работа.Някой мисли ли да ходи?

# 296
Аз, днес бях на сбирката от линка на Лагерта- отново ѝ благодаря от все сърце, че го пусна. Определено имах нужда и добре ми се отрази. И на работа бях- уж отидох да се уговаряме, ама се оказа че наистина положението е на нож- няма кой да работи и останах и свърших задачите. И се почуствах значима и пълноценна.
Марита, аз също съм за справяне с проблема без помощни средства. Сигурно ти звуча като някоя сухарка, но вярвай ми- и трева съм пушила и  други неща съм пробвала, но честно- с тях не си реших проблемите, само ги задълбах...Та, сега съм на принципа- да търся други варианти за справяне, свързани с живия живот, с хора и  очертаването на една реална реалност, в която да знам коя съм и защо съм. Не, че всичко ми е цветя  и рози, но и черно не е. И сега опитвам сивото да го обърна на розово....Току що си купих билети за един фест през лятото и рязко нещата придобиха друг смисъл- имам цел- да съм жива и здрава и да съм забравила за болежките, за да мога да му се насладя.
Зори и Тинти, стискам Ви палци да минават и заминават и тия дертове Praynig

# 297
Люба, аз те разбирам какво говориш, но проблема ми, заради който пуша треволяци не е психичното ми състояние. Просто не мога да спя и каталясах! И не е на психично ниво. Нещо от пустите медикаменти ми влияе така. Ще взема по-био мерки от пролет евентуално. Да свърши пустия Херцептин, да махна антидепресантите (всички доктори не ми препоръчват това да стане зимата и съм напълно съгладна с тях. Почти съм сигурна, че ще изпадна в дупка. Мразя зимата! Приятелката ми си отива на България до Април сега) и да видим тогава ще стане ли по-добре. От друга пък страна не виждам с какво глог, мента и валериан са по-добри от канабис. Стига да не го пуша. То си е био🤣 Абе ще се оправя аз. Щом стигнах до тук, където съм сега едва ли ще се дам и нататък. От мнооого дълбока дупка изпълзях и изпълзявам! Направо си мислех, че е свършено с мен и ще ме тикнат в лудница.

# 298
  • Варна
Лейди, честит личен празник с леко закъснение. 🤗🥳
Желая ти здраве и поводи да си поглезиш душицата.

Напоследък често си тананикам песента на Стинг за това колко сме крехки. И раними. И чупливи. И желая на всички ви(на всички ни) през Новата 2020-та физическите неразположения да останат сритани в миналото, за да може това, което е скътано в пазвата, да пърха с радост и да пее за хубави дни.

Прегръдки! 🤗

# 299
Марита, добре е  че го осъзнаваш, но с най- добри чувства ще те помоля да не се вкарваш в рамки и да не си поставяш граници( тия дни те четох, как никой нямало да те хареса болна от рак, с две деца и с не кой знай какво социално ниво Rolling Eyes, и ми идеше да хвана самолета ида дойда да те ошамаря....щото не е като да не сме те виждали, а и ти самата сигурно познаваш поне няколко местни булки с повече деца, дето на човек не приличат, не са заринати с пачки, ама имат до себе си мъж дето ги гледа влюбено и са щастливи). Мен ако питаш и валериан/мента/глог-а е за извънаредни ситуации- като при него обаче няма успиване и халюцинации.....Но, най- добре е да не си замъгляваш съзнанието с нищо- и антидепресантите е добре да са до време.....и да не се оставяш да паднеш в дупката. Измисли си поне няколко причини заради които да искаш да си жива и здрава и в добра форма и се концентрирай в/у тях, не мисли за гадните и неприятни неща. И съм сигурна, че няма се дадеш.....ти толкоз път мина, на финалната права си- остава само да минеш през финала и да почнеш да си събираш наградите Hug
А, за заспиване, по-добре си вземи някакъв чай( ако искаш ще ти пратя оттук маточина, лайка, липа- имат успокояващ ефект, за пасифлората-също съм чувала, че помага), нещо с мелатонин...а аз лично пия по чаша вино, хем и хемоглобина да поддържам.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 10:21 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт