Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 092
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
По-сигурно и спокойно е като наемеш познат.На интервюто не можеш да разбереш дали човека,отсреща не е пияница,крадец,лъжец,кръшкач и др.

От тази гледна точка е по-спокойно, да. Но по отношение на компетенциите си е нож с две остриета. Моя позната започна работа така. Взеха я по роднинска линия, нищо че не беше работила такова нещо, все пак колко пък да е трудно да вкарваш там някакви неща в ексела. Е, познайте дали още първата седмица не им затри половината информация по таблиците и не се разделиха набързо.

# 541
Е, то затуй се почва с read only  Grinning

# 542
Затова не се препоръчват неграмотни хора. Simple Smile

# 543
Пак започнахте да давате неадекватни примери.
На случая с девойката по роднинска линия се казва шуробаджанащина.
На препоръката, последвана от интервюта, одобряване и назначаване не се казва така. Нищо общо няма. Това е съвсем друга схема и там такова нещо трудно би се случило.

# 544
При нас пък имаше случай преди доста години, беше обявена свободна позиция. За мястото кандидатства и моя позната, беше препоръчана от мен и от още една колежка, но ние само си казахме, че я познаваме, казахме си мнението за нея, оттам нататък шефовете си решаваха, тя си се явяваше наравно с останалите кандидати. Обаче се оказа, че и пряката ни шефка я познава и преди n на брой години двете били си казали нещо накриво, заради това изобщо не я искаше в екипа. Обаче като се заточиха по интервютата едни хора, дето за нищо не ставаха, ама наистина тогава не знам как се случи, но идваха все неподходящи кандидати. Шефката фучеше и викаше: "Знам, че тя е най–подходяща, ама не я искам". Накрая преглътна и я назначи, жената още работи там, вече повече от десет години и си върши чудесно работата. Шефката се примири, като видя, че работи добре, стоплиха отношенията, но се чудехме как може да е толкова злопаметна, че нещо съвсем дребно да го помни с години.

# 545
Бе, Боже, аз наскоро разбрах, че човек, с който мислех, че сме се разбирали добре и ме помни с добро (щото съм го бейбиситвала месеци наред), се оказа, че ме плюе пред общ познат. Не съм му била разрешила отпуск преди повече от осем години, когато той искал! Бедна ти е фантазията какви работи се помнят Joy

# 546
Според вас в какви рамки се движи възнаграждението на шеф на отдел в голяма международна компания? Средно управленско ниво от поддържащите дейности: HR, Правен или счетоводен отдел.

# 547
  • София
3000-4000 нето

Абе, на вас колегите викат ли ви "мерси", като им помогнете с нещо. Нещо се подразних на някои ситуации. Laughing

# 548
  • тук-там
3000-4000 нето

Абе, на вас колегите викат ли ви "мерси", като им помогнете с нещо. Нещо се подразних на някои ситуации. Laughing

Направи си тикет система.  Или искай по 5 лв.  Това колеги от отдела или от другите?

# 549
  • София
От отдела. Не е нещо тежко, дреболии са, т.е. не е въпрос на поемане на друга работа, а по- скоро на някакво възпитание ли, не знам как да го нарека. На мен ако някой ми покаже нещо, му казвам "мерси", щото не ми е длъжен все пак.
Но аз по принцип се дразня на хора, които не казват благодаря. Защото аз казвам.

# 550
  • тук-там
Е, тогава е кофти, да. Въпреки, че аз помагам само и само да върви работата и всички да са "хепи". Но пък и те си ме знаят и питат кой каквото  му хрумне. По-лесно е.  Peace
Не се цупя, но и знам, че ако и да не го казват са благодарни. Усеща се!

# 551
  • София
Е да, ако смазваш работата на целия екип, се усеща благодарност сигурно Simple Smile
Става дума за тоя идва, пита "абе това как ставаше" или по- скоро "ела да ми кажеш това как ставаше, че не ми се чете". Емиии, то и на мен не ми се е чело, ама ей ме на- оживях и след доста четене Laughing

# 552
За дребни, но важни за момента неща, винаги благодаря. Все пак ми се спестява време.
По същия начин и аз се отзовавам, с каквото и когато мога.

# 553
Винаги има благодаря, дори и да е само за подаване на лист от принтера.

# 554
  • при него
Кечър, аз някъде бях чела, че точно дребните жестове са показателни за атмосферата в екипа. Например, "мерси", "заповядай", задържане на врата, подаване на химикалка. Лично аз, се опитвам винаги да благодаря и винаги обръщам внимание дали другите го правят. Но пък и сигурно има много свестни и работливи хора, които пропускат. Според мен, не го взимай много навътре. Например, на мен някои колеги не ми честитиха празник, а не сме в лоши отношения или нещо, други ми го честитиха супер вяло, макар че иначе  демонстрират, че сме големи приятели. Гледам просто да мисля в посока на това, че хората сме различни и някои са по-студени.

Общи условия

Активация на акаунт