Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 919
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Блъфират. Как ще разберат?
И не е тяхна работа ти къде търсиш.

# 211
Блъфират. Как ще разберат?
И не е тяхна работа ти къде търсиш.
Няма начин да се провери подобно нещо в jobs. Но и аз винаги мога да кажа дали даден кандидат си търси активно работа или просто проучва пазара.
Да се цитират конкретни позиции също не е трудно. Все пак счетоводител за кранист няма да кандидатства. Но за да се цитират конкретни позиции, е кандидатствано през компютър (или връзка) на работодателя, според мен.

# 212
  • Варна
И аз да кажа, че няма такава опция в jobs.bg - да гледаш кой къде е кандидатствал.
Но пък има друго - ако кандидатствате в един бранш, то доста често служителите се познават, HR-ите също. Може да си говорят - ей този кандидатства при нас, да то и при нас и т.н.
Но реално всичко това си е нарушение на защитата на личните ви данни. Jobs.bg не би трябвало да издават информация относно това кой за коя позиция кандидатства към трети лица. HR-ите също не трябва да обсъждат конкретни кандидати и подробности около кандидатурата им.
Та който и да ви го казва това, аз бих искала информация откъде и как е разбрал аз къде съм си подала CV-то.

# 213
На мен ми звучи малко като проучвателен/провокативен въпрос с елемент на налучкване.

# 214
На нова работа съм от м. август
от старата не са ми платили отпуската, не съм я и използвала
може ли да ми кажете, на колко дни имам право на отпуска в нивата фирма и има ли счетоводно начин да се провери

# 215
На мен ми звучи малко като проучвателен/провокативен въпрос с елемент на налучкване.
Не е... Случи ми се миналата седмица. Викаха ме да давам обяснения... Цитира ха ми конкретни имена на позиции, за които съм пускала CV... Казаха ми, че активно търся, което е вярно.... И моята професия е такава, че мога да кандидатствам в различни браншове и съответно да работя... Но това за активното търсене съм го чувала и 2015г. и Ви написах и разговора тогава.... Остава ми още един вариант: да помоля приятел, който често пуска обяви за набиране на продавачи да ми покаже неговия профил в джобса и да видя има ли такава опция. Ама трябва да се върне от почивка...
Така че си е чиста истина това, което ми се случи.... А... И не съм пускала през служебния комп.
Честно казано, надявах се HR да ми кажат категорично дали има такава опция 😋😂🤣
Весело посрещане на празника! И благодатна 2020 година!

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 11:30 от Pulitash

# 216
Пропорционално на отработеното време. От август до декември са 8 дни.

За кандидатстването - може да са получили обаждане от фирмата,  в която е кандидатствано, което е некоректно.

# 217
  • София
Общо взето /не съм спец/ отпуск се изчислява така /при условие, че е 20 дни за година/. 20:12 по броя на месеците, които си работила. Значи
1,6*5=8.

# 218
Не може да се прехвърля отпуск от старата фирма за новата. Simple Smile

# 219
  • София
И аз започнах новата работа в началото на август. Казаха ми, че имам право на 8 дни платена. 4 отидоха септември за море, 4 пуснах сега около Коледа и НГ, за да почина от 23.12 до 02.01.

В старата фирма бях издумкала цялата платена отпуска още преди август.

# 220
Благодаря ви, смятах ги и аз около 9 дни, но в срм- системата са 20 и се чудя кой се е объркал

# 221
НЯМА начин да се види къде сте кандидатствали.
Този отговор търсихте на Вашите ПОДОЗРЕНИЯ /защото те са точно такива/ - и ето давам Ви го.

Това няма как да е реална случка, пък и 2 пъти в кариерата 😯

Ако е споделено от ЧР към ЧР - няма да е за всички кандидатствания.
Ако е подшушнато от служител на Джобс - това е нарушение, за което може да си загубиработата - ЧРът, който е "цитирал" /по Ваши думи/ позициите го знае и не би го издънил така.

С две думи - няма как да е вярно 😎

Няма как да видят - бъдете спокойна.

# 222
  • София
Аз изобщо не съм смятала, звъннах в HR отдела на новото място и попитах Simple Smile Казаха 8, което идеално ме устройваше - реално тази година ми се събраха 30 дни платена отпуска и съм хепи. Отпочинала и свежа.

# 223

Това няма как да е реална случка, пък и 2 пъти в кариерата 😯

Ако е споделено от ЧР към ЧР - няма да е за всички кандидатствания.
Ако е подшушнато от служител на Джобс - това е нарушение, за което може да си загубиработата - ЧРът, който е "цитирал" /по Ваши думи/ позициите го знае и не би го издънил така.

С две думи - няма как да е вярно 😎

Благодаря за успокоението. Но не лъжа!!!! И наистина ми се случи! За да си позволя да питам тук! Абсолютно верни са и двете случки 2015 и 2019.
Абсолютно вярно ми се цитираха конкретните позиции. Остава ми усещането, че работя за Биг Брадър и Оруел😅😋😅😋😉 Ясно ми е и положението с личните данни ...Затова питането ми беше с практическа насоченост. След като твърдите, че нямало как....
Не ми е опция да се разправям с  HR- ите. Ясна ми е законовата регламентация. От гледна точка на нормативната уредба нещата са ми ясни 😃.

# 224
  • София
Не са повече. 1,(6)... на месец. В средата на януари вече ще имаш 9 дни. Simple Smile
Аз да попитам за прехвърлянето от година на година. Някъде четох, че е максимум 10 дни, но сега го загубих.

Общи условия

Активация на акаунт