Свекървата, мъжът и жената

• 34 443
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ма вас в тоз живот никой ли не ви тъпче ?
Кой знае как те увиква шефа или къде ти вдигат скандал ако си забавила поръчката ?
Брях ? Ти да видиш ?
Ти принципно ли си мишка или мишкуваш, щоо наведена глава сабя не я сече?
Би ли споделила, коята баба е по-добра от майката в що-годе нормално семейство?

# 496
Ма вас в тоз живот никой ли не ви тъпче ?
Кой знае как те увиква шефа или къде ти вдигат скандал ако си забавила поръчката ?
Брях ? Ти да видиш ?
Ти принципно ли си мишка или мишкуваш, щоо наведена глава сабя не я сече?
Би ли споделила, коята баба е по-добра от майката в що-годе нормално семейство?
Ms.Gorgeous,
Такъв е реалният живот. Все някой някъде ще те овика. Я в у-ще, я вкъщи, на работа, в автобуса и това си е нормална част от пейзажа. И зрелите хора могат да го понесат. Иначе, какво правим ?
- сменяш мъжа, сменяш работата, сменяш приятелите...
И цял живот ще бягаш ли ? Това не е достойнство. Това е инфантилна безотговорност. Няма кой да те дондури цял живот. Ако искаш стой си при мама.
Нали знаеш приказката, че на крива ракета, космосът и е виновен.
По второто ти питане, веднага ти давам пример със самата мен. Бих искала моята баба да ми беше майка.

# 497
В нормалния живот на едно място те овикват, на друго те аплодират. Освен това хората около теб се менят, напускаш неприятните места и се придвижваш напред. Роднините обаче, особено с махленско мислене, са винаги с теб и винаги готови с черния списък. И не може да се дистанцираш лесно. Освен това от злонамереност може винаги да ти намерят кусур. Ако няма на момента - ще изровят от миналото.

Общо взето точно това се прави - динамика, движение, подновяване, без закотвяне в една гадна ситуация. В гадна ситуация се седи само ако нямаш ресурс да я промениш. Ако имаш и се променя лесно - никой не стои като Гюро Михайлов.

# 498
В нормалния живот на едно място те овикват, на друго те аплодират. Освен това хората около теб се менят, напускаш неприятните места и се придвижваш напред. Роднините обаче, особено с махленско мислене, са винаги с теб и винаги готови с черния списък. И не може да се дистанцираш лесно. Освен това от злонамереност може винаги да ти намерят кусур. Ако няма на момента - ще изровят от миналото.

Общо взето точно това се прави - динамика, движение, подновяване, без закотвяне в една гадна ситуация. В гадна ситуация се седи само ако нямаш ресурс да я промениш. Ако имаш и се променя лесно - никой не стои като Гюро Михайлов.
Тебе в кой пореден брак най-накрая те аполодираха ?

# 499
  • София
Мен никой и никъде не ме овиква, защото първо не позволявам и второ - семейството ми, приятелите ми, работодателите ми и обкръжението ми не е такова. Живея нормален и спокоен живот.

По втория въпрос - сега разбирам цялосното ти виждане за живота. Ти всячески си се вкопчила в нещо, което си нямала. И си плащаш цената - за нас непосилна. Не знам какви са ти отношенията с майка ти, но е явен проблемът.
Направи една услуга на човечеството и прекъсни султанините прийоми с децата си.

# 500
Мен никой и никъде не ме овиква, защото първо не позволявам и второ - семейството ми, приятелите ми, работодателите ми и обкръжението ми не е такова. Живея нормален и спокоен живот.

По втория въпрос - сега разбирам цялосното ти виждане за живота. Ти всячески си се вкопчила в нещо, което и нямала. И си плащаш цената - за нас непосилна. Не знам какви са ти отношенията с майка ти, но е явен проблемът.
Направи една услуга на човечеството и прекъсни султанините прийоми с децата си.
Добре. Както кажеш.

# 501
В н-тия пореден, Тереза. Има ли значение? Важно е в тоя живот човек да си намери мястото, където цъфти, а не вехне. И не говоря само за брак, а и за училища, работа, компании - винаги може да прекъснеш токсичните отношения, да израснеш, да се преместиш в друга среда, да надраснеш старата.

Иначе я разбирам тая позиция, и аз съм донякъде възпитавана да търпя, защото съм расла във времена с по-малко ресурс. Но сега не разбирам защо трябва да се търпи, вместо да се търси по-доброто.

# 502
  • София
Да, напълно възможно е някой някъде да те обиди или да ти повиши тон. Имаш избор дали да реагираш като изтривалка или като човек с достойнство. В дома си, обаче, когато даваш пример на детето си, трябва да му покажеш какво значи достойнство и себеуважение, а не изтривалка.

# 503
Повишава ти тон, оправяш грешката и караш напред. Но примерно някой стратегически от сутринта да пусне реплика и да ти сдуха деня? Това само с роднини става.

Много е важно младата майка да има моменти да е сама. Това дава увереност. Става "експерт" по бебето. Т. нар. "помагане" от баба понякога подкопава увереността и дори се използва нарочно. Защото ако снахичката се справя сама, ти как ще се проявиш като спасителка? Изобщо, мешането създава един изкуствен образ, че снахата е безпомощна, все греши...е кофти е това. Просто бабиерата да приеме, че майката си е майка, тя е експертът и краен авторитет, и да си гледа сериалите или каквото там. Ама някои хора искат да са краен авторитет, щото нали те като млади снахи са козирували, и сега е техен ред да им козируват.

# 504
Да, напълно възможно е някой някъде да те обиди или да ти повиши тон. Имаш избор дали да реагираш като изтривалка или като човек с достойнство. В дома си, обаче, когато даваш пример на детето си, трябва да му покажеш какво значи достойнство и себеуважение, а не изтривалка.
И утре като го овика шефа, да си хване шапката и да напусне, щото не може да го понесе ?
Да бе, как пък не

# 505
Тереза, да те светна, че новите поколения са винаги с готово сиви, висят си в Линкедина и изобщо винаги са с един крак навън от фирмата и търсят следващата работа. Все пак не се свиваме пред директор-партиец като едно време. А моят шеф трудно ще ме овика, най-много да ми прати емоджи от хиляди километри.

Обичам 21 век!

# 506
  • София
Да, доста хора си сменят работите И заради лошо отношение.

И съпрузите поради същата причина.

Изтривалките намаляват. Други могат да бъдат само такива, защото това са видели в детството си. Добрата майка няма да дресира детето си да бъде изтривалка.

# 507
  • София
Да, така е- трябва да му покажеш какво значи достойнство и себеуважение, а не да го дигнеш под мишница и да избягаш с 200 под полата на баба му.
И в същото време, надъхана от ССФ да водиш "помирителен и изяснителен разговор с баща му, обвинявайки го че се държи за полата на майка си.
Пак ще посъветвам ССФ-да си прочете постовете в оплакваческите теми. То е непрекъснато оплакване от собствения мъж, от държанието му, от мързела му, от това че тя се гърби всичко да върши..... 

А, тук, се избива недоволството от живота вкъщи, като се подтиква всяка оплакала се жена да се развежда и да бяга с 200.
Това не мога да разбера- ССФ милее за собствените си деца и в тяхно име натиска задник при мъжа, когото не понася- ако се преброят колко са решили така, от пишещите тук, хич не са малко.
Но, нали бебето е чуждо- кучета го яли, защо да мислят за него?

Гал, за разлика от теб, аз нямам за цел да се заяждам с този, който има различно мнение от моето.
Просто обяснявам защо не съм съгласна с неговото.
Та, за да спиш спокойно- свекърва ми беше на 300 километра от нас и там имаше 2 креватчета.

# 508
  • София
Тереза, наистина разбрахме, че ти клякаш на всичко и на всички. И това е твоят начин. ТВОЯТ.
Ако спреш да си опозиция, излезеш от стереотипите, начукани ти в канчето и вкараш малко лична и критична мисъл, може да разшириш взор. Ти съдиш по презумпция, не по право.

Ако искаш пък, стои си опозиция. Просто обосновавай мненията си, не се дръж като някоя махленска тетка.

# 509
Скрит текст:
Да, доста хора си сменят работите И заради лошо отношение.

И съпрузите поради същата причина.

Изтривалките намаляват.
Други могат да бъдат само такива, защото това са видели в детството си.
Скрит текст:
Добрата майка няма да дресира детето си да бъде изтривалка.

Или са видели как майка им отказва да бъде изтривалка и десетки години по-късно все още инфантилно я обвиняват, че е избрала друг живот. Точно такъв случай има в темата.

Общи условия

Активация на акаунт