Свекървата, мъжът и жената

• 34 305
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз свекървата тотално съм я извадила от уравнението. Двама млади здрави хора могат сами да живеят и гледат дете. Авторката го е разбрала, мъжът й още не.  Дано го разбере и той и си направи нормално семейство.
Не е ревност нейното, а нормално човешко вцепенение пред човешката наглост.

# 601
  • Най-красивата страна
Не е ревност.
Възмущение от липсата на такт,от селския манталитет,от грубата намеса на свеки ,разочарование от Мунчо.
Що за мъж е тоя,дето майка му го води за ръчичка ,за да си изяснява отношенията с жена си?

# 602
Не е ревност.
Възмущение от липсата на такт,от селския манталитет,от грубата намеса на свеки ,разочарование от Мунчо.
Що за мъж е тоя,дето майка му го води за ръчичка ,за да си изяснява отношенията с жена си?

Това не е вярно. Няма никакво грубо отношение.
А защо да не дойде с майка си ? К'во толкова ?

# 603
Аз свекървата тотално съм я извадила от уравнението. Двама млади здрави хора могат сами да живеят и гледат дете. Авторката го е разбрала, мъжът й още не.  Дано го разбере и той и си направи нормално семейство.
Не е ревност нейното, а нормално човешко вцепенение пред човешката наглост.

Точно,  свекървата, ако си няма личен живот, да си намери, а тя се втурнала  активно да живее живота на порасналото си дете. Не знам той ли не смее да се пусне от полата, или тя го закопчава.Просто младите, ако бъдат оставени на мира и самостоятелни, може и да намерят път един към друг. Ако и тогава не стане, явно.....не са един за друг. Но нека опитат и, ако се получи, да си запазят семейството, лошо няма..

# 604

А защо да не дойде с майка си ? К'во толкова ?
Но разбира се, че ще дойде с мама. Нали тя трябва да го държи за ръчичката и да му избърше дупенцето.

# 605
  • Най-красивата страна
Ами не е нормално да дойде с мама в такава ситуация.
Ако е мъж би трябвало да може да се справи сам,без да намесва майка си .
Той даже не разбира,че за да си запази семейството трябва да живеят отделно от мама.

# 606
  • София
Не е ревност.

Остава да изясним причината, поради която авторката е отишла у майка си и е решила да остане.
Според нея- скандал с мъжа й, защото искал някъде да отиде, а тя не била съгласна.
Но, в първия пост пише това:
В един прекрасен момент му казвам, че искам да отида в родния ми град за няколко дни. Една от вечерите се скарваме доста, аз казвам нещо грубо в яда си, че искам да се разведем.... минаха се няколко дена докато не дойде с родителите му и стана огромен скандал. Свекървата нападна майка ми, че се меша във връзката ни, изля върху мен всичките неща който е таяла от самото начало, мъжът ми я подкрепяше и си тръгнаха..

Отишли са едните родители при другите родители, при които е забегнала снахата, за да се опитат да изяснят нещата.
Затова е твърде силно да се говори, че мама е водила за ръчичка муньо да изяснява личните си отношения само.

# 607
Не е ревност.

Остава да изясним причината, поради която авторката е отишла у майка си и е решила да остане.
Според нея- скандал с мъжа й, защото искал някъде да отиде, а тя не била съгласна.
Но, в първия пост пише това:
В един прекрасен момент му казвам, че искам да отида в родния ми град за няколко дни. Една от вечерите се скарваме доста, аз казвам нещо грубо в яда си, че искам да се разведем.... минаха се няколко дена докато не дойде с родителите му и стана огромен скандал. Свекървата нападна майка ми, че се меша във връзката ни, изля върху мен всичките неща който е таяла от самото начало, мъжът ми я подкрепяше и си тръгнаха..

Отишли са едните родители при другите родители, при които е забегнала снахата, за да се опитат да изяснят нещата.
Затова е твърде силно да се говори, че мама е водила за ръчичка муньо да изяснява личните си отношения само.

Понеже и едните, и другите родители имат място в изясняването....
Абе да не би да говорим за малолетни лица или поставени под някаква опека?

# 608
А на муньо какво му пречеше да звънне на жена си да излезе някъде навън и да се разберат? Да не би да са първите, дето се карат вкъщи? Хванал мама за ръчица, че без нея не знае какво да каже сигурно.

# 609
Просто ми се вижда абсурдно - мъж и жена се скарват и мъжът вика майка си да го сдобрява с жена му. Има го, ама в индийските и турските сериали.

# 610
Това "другите родители" някакви робовладелци, които търсят избягал роб, ли се явяват, та се счита, че са в правото си да ходят да я дирят и да се изясняват? Да е избягала крава - разбирам, собственост им е, ама снахата...

# 611
Ами не е нормално да дойде с мама в такава ситуация.
Ако е мъж би трябвало да може да се справи сам,без да намесва майка си .
Той даже не разбира,че за да си запази семейството трябва да живеят отделно от мама.
Семейтво не се запазва с фръцкане и фасони, не си тръгваш заради едното нищо.
Семейството е, когато има обич. И компромиси. Мислиш ли, че мен свекърва ми не ме е дразнила ? Но това са били незначителни дрязги, на които аз не съм обръщала внимание. Предполагам, че и аз нея също.  Никой не е идеален. И аз никога, ама никога няма да си позволя да говоря лошо за нея пред мъжът ми. Защото знам, че ще го заболи, та тя му е майка.
Аз питам, как обичаш някого и му причиняваш болка ? Искаш от него да се изпокара с родителите си, и то поне да имаше за какво ?

# 612
Просто ми се вижда абсурдно - мъж и жена се скарват и мъжът вика майка си да го сдобрява с жена му. Има го, ама в индийските и турските сериали.

Още повече, че майка му и жена му хич не са първи приятелки! Прилича ми на случка от детската градина: Дилайла ощипала Патрик и той с мама в градината да се разправят. И е смешно, и е жалко.....

# 613
  • София
А на муньо какво му пречеше да звънне на жена си да излезе някъде навън и да се разберат? Да не би да са първите, дето се карат вкъщи? Хванал мама за ръчица, че без нея не знае какво да каже сигурно.

Авторката го е написала- неговите родители са дошли при нейните, за да си изясняват отношенията- техните със снахата, с тъстовете и на тъстовете с тях и дъщеря им, и зет им..
Та, нали авторката е казала че иска развод, преди да замине  при своите.
А, какви са били грубостите, които е изрекла " в яда си? newsm78
Не е интересно, но нека се успокоят тези, които мислят че тя не е успяла да нагруби адекватно.

# 614
Знам ,че дразня свекървите тук  и някои като Тереза, семейството трябва да се пази.И аз съм постъпвала както те казват , да са добре децата ,мен кучета яли.Не съжалявам, целта е постигната, но бяха други времена и нямах грам подкрепа.
Та на въпроса-ако този  е мъж и баща ,дето си е гледал бебето, участвал някак, ще вземе дрехи и багаж де не се мъчи жена му с малко дрехи и ще и каже, успокойсе ,с теб съм , обичам те  и  искам да сме заедно ,дай ми време да оправя нещата.Ще говори с родителите си  да оставят младата мама да свикне с бебето и заедно те като семейство да се напаснат, не да иска бебето да го занесе при мама да си поиграе и дори може да го нахранят с кисело мляко със захар  или с мед примерно, или каквото и да е различно от кърма и тя да се чуди  кога и дали ще и го върне.Кой  носи новородено без майка му някъде?Кои от вас са давали бебе  някъде  и са чакали да им го върнат?  Успокойте се, момичето е младо ,но не е  откачено да си даде детето   и да стои  на тръни.Ако е  без опит с мъжете   лесно  е сгрешила.Вярвала е в него, че ще я пази  и не само от забременяване.
Няма нормален да харесва  нейната ситуация.Спорещите се водят от запазване на семейството ,но на този етап   не е начин да се свре  отново там ,пък и  не я кани човекът ,бебето  иска.
Да порасне  и той, тя явно го е направила.

Общи условия

Активация на акаунт