Свекървата, мъжът и жената

• 34 375
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 660
  • Насред хаоса
Удобно пропусна болднатото, АбсурТ.....
Сефте. Някои не могат да се примирят, че съвременните снахи все повече са от типа Ния и Ванчето, не Раца. Та им остава само да се плюнчат и да си измислят. Не че някой ще се хване, за собствено удовлетворение.
А защо непременно мислите, че снахата не е наистина темерут и постоянно недоволна?

По същата причина, поради която и други непременно мислят, че мъжът наистина при всички положения е света вода ненапита и не трябва да носи отговорност за нищо. Тук даже тоя и пари не носи. Аз пак да питам защо за едно и също се набива нейното канче, ама него го пропускате?
Съществували жени, които нарочно забременявали - ами като има тъпи и безотговорни мъже, ще има и жени, които се възползват. В случая обаче не е така - личи си, че на авторката й липсва цинизъм и обиграност, с които да преметне някой такъв шаран. По-скоро тя е била шаранът.
absurT, искам да Ви попитам с какво тази чужда нечия дъщеря предизвиква у Вас толкова злостни коментари?
А, то не е само въпросната авторка. Това при Абсурт е хронично - във всяка такава тема все със същата озлобеност се нахвърля върху жени, на които не е никаква. По простата причина, че не правят това, което тя смята за правилно.

# 661
  • Най-красивата страна
Ако беше мъж на място и държеше на семейството си,щеше да си намери работа,да се стегне,да намери начин да се разбере с жена си на четири очи и да се съгласи да живеят отделно.

И свекървата,ако беше една свястна жена щеше да го подкрепи във всичко това.

Някой каза,че авторката не обичала мъжа си.Ами той обича ли я?
Вижда,че тя не е щастлива там,но продължава да настоява да останат да живеят с родителите му.И това при наличието на самостоятелно жилище.Защо?Ами не само за да угоди на мама,а и защото живот в самостоятелно жилище означава и поемане на отговорност .

Тя отишла при родителите си.Разбира се ,че при тях ще отиде,като има дете и няма стабилен мъж зад гърба си.

# 662
  • София
А защо, мили ми еманципирани дами, трябва да има някой стабилен зад гърба си? Защо тя самата не е стабилна, за да се справя без мъж?
Такива жени се събират с такива мъже. От някои прослойки не бих очаквала напр. мъж да си нареже салата, ако ще жена му по корем да се влачи. По-скоро ще си купи готова, нищо че ще му струва двойно или ще прибегне до мама.

# 663
  • Насред хаоса
А защо, мили ми еманципирани дами, трябва да има някой стабилен зад гърба си? Защо тя самата не е стабилна, за да се справя без мъж?
Тя в момента се справя без мъж. По-скоро ми е интересно мъжете, на които не се е налагало да се еманципират, защо трябва да имат мама и тате зад гърба си, както е в случая, а при жените това е кусур и не трябва да се допуска? За каква стабилност в случая говориш, като тя си е имала работа, сега ще си гледа детето и след време пак ще тръгне. Този, който не работи и чака мама и тате да му плащат сметките, е мъжът.

# 664
Ами, аз имам сестра.И предвид, че родителите ни са починали, останахме си само двете, да, споделяме си, помагаме си.Но, ако мъжът ми ми е споделил нещо, което е предназначено само за моите уши и касае само него, не, не го изпявам на сестра си.
Да й помрънкам "..ама, мъжа ми така, мъжа ми онака...!", да, случвало се е.
Да й споделя нещо, доверено ми от него, не.
Авторката уточни, че не й е приятно той да споделя на сестра си неща, които тя е споделила за Себе си.
Като сложим и ежедневното, вечерно "гостуване" на родителите му на техния етаж, ами коя прясна родилка няма да се изнерви....

# 665
Хм, аз пък се замислих, това уж свободното нейно жилище къде се намира всъщност? Нали от различни градове бяха с младежа? Пък жилището по-близо до свекървата било!? То в трети град ли е. Някой си просто така си е купил жилище в друг град Simple Smile
И уж много работела и добри пари взимала, съответно и майчинство, а живяла месец тук, пък 2 месеца там, пък после обратно... Как става това работене при толкова движение напред и назад... Май и тя е работлива и фонансово стабилна като мъжа си Joy
Да не се окаже поредната измислена-недомислена история за нечия забава, а ние излишно да се дърпаме за плитките Simple Smile

# 666
  • Насред хаоса
И да не е прясна родилка, Краси. На всеки човек му трябва лично пространство, което да си е само негово. Дето се вика, вкъщи майка ми се е съобразявала кога да влиза и кога не в стаята ми, тук една, на която довчера очите не съм виждала, ще влиза и излиза когато си иска.

# 667
Ако е в болнични през цялата бременност, няма проблем да си сменя градовете - тук пързалката е с издържана фактология.

# 668
Тя в момента се справя без мъж.
Не точно. При родителите си е.

# 669
  • Насред хаоса
Уиш, конкретният укор беше защо еманципираните дами трябвало да имат мъж зад гърба си. Тя няма такъв, следователно се справя без него. Дори при родителите си.

# 670
Ама, разбира се че и на еманципираните дами им трябва силен мъж зад гърба. Иначе за какво им е? За украса? Мерси, и сама съм си достатъчно красива.

А, че и двамата младежи хич ги няма в самостоятелното справяне, се вижда от самолет.

# 671
  • Най-красивата страна
Защо трябвало да има стабилен мъж зад гърба си?
Че коя жена иска да живее с мъж ,който не е ?

# 672
Е разбира се, че с майка у дома е по-малко стресово, все пак се познават повече. Със свекърва, дето драпа за бебето - не знаеш какво си е наумила. Освен това има огромна разлика между адекватна и неадекватна грижа и помощ за дете.

При мерак от страна на бабата, но липсващи способности, ефектът е, че за мама понякога има двойна работа.

# 673
  • София
Защо трябвало да има стабилен мъж зад гърба си?
Че коя жена иска да живее с мъж ,който не е ?
А защо и кой мъж иска да живее с нестабилна финансово жена? Да я хрантути, а тя да киселее?
(не че го споделям напълно, но един мъж ще те попита точно това и ще има известни основания)
Той иска при неговите, тя при нейните. Не виждам нещо различно.
Освен призивите, както четат в църквата "и ще остави мъжът майка и баща и ще се прилепи към жена си...". Обаче там четат и друго "а жената да се бои от мъжаааа си"

# 674
Споко, той мъжът ако си я гледа какти си трябва (ако щеш наричай го "хрантутене"), тя няма да киселее.

Общи условия

Активация на акаунт