Всичко за всички марки гел лакове - 27

• 28 909
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • Paris, France
Получи ми се при каучуковата база на блускай и на монаси. Дали проблема не е в това, че са каучукови и са по-гъсти...незнам. Но ми прави впечатление, че четките, които са бели ми се втвърдяват, а тези с черен косъм, не. И в двата случая косъма е изкуствен.

За пръв път чета такова оплакване от точно тези бази. Склонна съм да се съглася с nad_tab, че е опечена. Между другото, прозрачните четки са по принцип доста по-твърди от черните с фин косъм.

# 526
  • София
Щом проблема е в четката, най-вероятно в някоя от светлините на които се лакираш е проблема.
Къде се лакираш? Лед лампа наоколо?

Нев, нали бях взела Сън1, мноооооооого по-слабо пече в нея от сегашната ми, която пише, че е 72w. Липсата на дисплей, поне за мен е голям минус, по-удобно ми е да виждам колко остава.

# 527
  • София
Здравейте, момичета,

първо да ви благодаря за труда и желанието да помагате на новаците като мен, които тепърва прохождат в домашното поставяне на гел лак. Чета ви от доста време и тъй като съм разочарована от маникюристките, на които попадам за поставяне на гел лак и вдъхновена от вашия опит постепенно си набавих доста неща- хубава лампа, Коди Ръбър база и топ лак, Алесандро база и топ, Ултрабонд, Фрешър и т.н., както и доста лакове на Коди (засега). Когато ползвам Ръбър базата и спазвам стандартния протокол (с каре, Ултрабонд по свободния и т.н.) лакът държи по 3- 4 седмици, но с Алесандро ми се лющи в свободния край още от 3- 4 ден. Процедурата, която спазвам по принцип е:

1. Фрешър
2. Каре (не слагам на свободен край, ползвам съхнещата на въздух база на Коди)
3. Ултрабонд на свободен край
4. База Алесандро и пека минута и половина
5. Гел лак тънък слой и пека
6. Гел лак втори слой и пека
7. Топ лак Алесандро и пека

Греша ли някъде в стъпките и какво бихте препоръчали за по- дълготраен маникюр с Алесандро?
Много, много благодаря за всички съвети предварително! Simple Smile

# 528
Здравейте! Харесах си един цвят на oxxi - 290 от лятната серия , та въпроса ми е само от сайта на kodi ли мога да го закупя? Или ако знаете същия цвят на друга марка, да не е от Али, а от БГ сайт и да не е китайска марка . Ето го цвета :

# 529
  • Paris, France
Zhiki, поздравления за справянето с гел-лакиране и високата трайност, която постигаш. Букет от мене, че си се справила сама успешно с покупките.

Фактът, че с база на Коди маникюрът ти държи до сваляне е прекрасен, сам по себе си. При мене не беше точно така.

Striplac - на мене в началото също ми падаше още на 3-5 ден, но слагах без ултрабонд. Струва си да го сложиш тънко, тънко, тънко. Махаш всичко от четката и с остатъка лакираш, но трябва да чувствуваш трудност да движиш четката по нокът. Алесандро е доста гъст, но не седи ако се наплеска дебело за разлика от Коди. Ако искаш сваляне с белене е идея да сложиш Алесандро до свободен край, да изпечеш и отгоре да сложиш Коди. Така на свободния край ще има само Коди, който ти държи.

Вариант е да тестваш друга белеща се база. На мене абсолютно всички, които съм тествала ми държат по-дълго от Алесандро. Наскоро похвалиха тази на Неесс. Над е специалистът по техни продукти. Born pretty peel off държи добре, Venalisa също чета, че била издръжлива, но не съм я тествала.

OXXI - най-добре да се включите в групова поръчка от сайта на Коди. Във Фейсбук има група за такива поръчки.

# 530
  • София

Нали за Easy off, става въпрос? Ужасна е на моите нокти, гела при мен пада за ден с нея. Пробвайте каре с матов топ.

Колко вата ви е лампата, база не се пече повече от 30-60сек.

# 531
  • Бургас
Ето го и резултата от поредния ми опит с Борн Прити белеща
Лакирах се миналата неделя и снощи лака на средния пръст ми е паднал неусетно, на цяла люспа и без поражения. Днес киснах в гореща вода и го свалих и на останалите, но се виждат люспите на палеца. Не знам дали не е бил добре полиран или му е дошло малко кисненето. Освен това сега се чудя на дясната ръка с течност ли да свалям или с белене

# 532
На мен каучуковата база на Коди върху каре и без ултрабонд по свободен край държи без забележки около 2 седмици. Да видим колко време ще и е нужно докато стане на сопол Simple Smile Но пък ако издържа до 6 месеца не виждам причина да не я подменям често купувайки малки разфасовки.
Иска ми се да пробвам и останалите съхнещи на въздух. Струва ли си белещата на Коди? Като заредят Neess ще се запася. Ако не друго, поне се очаква да е по-малко алергизираща от съхнещите на УВ/ЛЕД.

# 533
  • Варна
Съгласна съм с Над.....Белещата Коди и върху нея Алесандро не е добра комбинация никак.
 Над  Неесс имат ли белеща база,която се пече?
 Silcare The Garden of Colour Peel-Off Base,която похвалих на първо четене ме издъни много брутално. Миналия ден направих цял маникюр с нея и днес се наложи да оправям три нокътя на лявата ръка Rolling Eyes,а не е като да съм изчистила света или да съм правила нещо кой,знае какво. Нищо в протокола не съм сменяла.
 Не,че нямам бази и тая на Борн и тая на URSUGAR са ок върху Микросел и мат топ,но не са Алесандро Rolling Eyes

# 534
  • София
Zhiki, поздравления за справянето с гел-лакиране и високата трайност, която постигаш. Букет от мене, че си се справила сама успешно с покупките.

Фактът, че с база на Коди маникюрът ти държи до сваляне е прекрасен, сам по себе си. При мене не беше точно така.

Striplac - на мене в началото също ми падаше още на 3-5 ден, но слагах без ултрабонд. Струва си да го сложиш тънко, тънко, тънко. Махаш всичко от четката и с остатъка лакираш, но трябва да чувствуваш трудност да движиш четката по нокът...

Нали за Easy off, става въпрос? Ужасна е на моите нокти, гела при мен пада за ден с нея. Пробвайте каре с матов топ.

Колко вата ви е лампата, база не се пече повече от 30-60сек.

Момичета, огромно благодаря за изчерпателните съвети!
Nevena Virolan, мисля да послушам съвета ти и да се пробвам с база Алесандро като каре и по свободен край Ръбър базата на Коди. Само, че ме притеснява махането после на Ръбъра, при мен това става адски трудно и по принцип една приятелка ми маха гел лака с пила, когато поставя нея като база. Ако пък не се получи, ще пробвам отлепващата на Born pretty; вие я харесвате, а и приятелки са се изказвали доста ласкаво за нея...

nad_tab, да, базата, която ползвам като каре е Easy off. Някъде из темата прочетох, че се ползва за каре и понеже я имам, реших така да я ползвам. А кой матов топ ще ми препоръчате?
Лампата е 54 вата, с 36 лампи. Хм, май съм пропуснала инфото, че базата се пече не повече от  минута...

Как ви се струва този матов топ на IBD за каре?

https://makeup.bg/product/174271/

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 19:30 от Zhiki

# 535
На мен каучуковата база на Коди върху каре и без ултрабонд по свободен край държи без забележки около 2 седмици. Да видим колко време ще и е нужно докато стане на сопол Simple Smile Но пък ако издържа до 6 месеца не виждам причина да не я подменям често купувайки малки разфасовки.
Иска ми се да пробвам и останалите съхнещи на въздух. Струва ли си белещата на Коди? Като заредят Neess ще се запася. Ако не друго, поне се очаква да е по-малко алергизираща от съхнещите на УВ/ЛЕД.
При мен Коди системата държи до сваляне, дори с лаково каре и на полирани нокти. При дъщеря ми също. Цветните на Коди също държат. Изхабила съм една от малките, май 8 мл., Две цветни натурално бежово и розов лед, тях на 80 процента, последно си поръчах една прозрачна 12 мл. и едно буренце 35 мл. На 12 мл. Четката не ми хареса, и пресипах в 8мл. бутилчица. До този момент нито една от изброените разфасовки не ми е направила проблем с втвърдяване. Единственото, което ме дразни, е че ми става на балончета, и имам чувството, че проблема е в моята техника на бъркане в шишето. По съвет от тук слагам в топла вода, това решава проблема временно.
Различна като консистенция е бялата база, прилича на латекс, и се маха много по-лесно, на големи парчета. Изобщо не пари в лампата, но не се самоизравнява лесно като другите цветове. На дъщеря ми издържа до сваляне, 4 седмици. Тя и е новата любима база, заради липсата на парене. Проблема с трудното самоизравняване при укрепване на нокътя решавам с малко пилене.

# 536
  • София
Zhiki, лампата е ок, 30сек. за базата, не повече.

Няма значение кой матов топ, виж в дрогериите, май има на Есенс. Моята не на Лореал от ДМ, но не знам дали още я продават.

Принцеске, май нямат, тази съхнещата на въздух им се води за гел лакове. Мнооооого е добра, не я пропускай.

Днес пробвах Silcare The Garden of Colour Peel-Off Base, не ми хареса.... много ми е гъста и се нанася трудно, ще и дам още шанс-два, дано просто да не съм и хванала цаката с нанасянето. Утре ще снимам, че Неесс 7428 е приказно червено, заслужава да се покаже Simple Smile

# 537
  • Пловдив
Чакам снимка на червеното🥰❤

# 538
  • Paris, France
Zhaki, под УВ белеща се база карето не може да се прави с белеща се база, защото става дебело и меко. Коди ще се махне без проблем ако мястото, на което се крепи не е голямо. Печенето не ми се вижда проблем. Пека Алесандро и Борн Прити 30 сек, но познати пекат по 2 Мин и не им пада.

Съни н, изглежда ми като бързо дръпнато. Не свали с пръчка, нали : lol: ? Трябва да чакаш, да побутваш с пръчка да влиза вода и да чакаш водата да отделя базата. Проблемът не е в базата след като от средния пръст се е махнала сама.

принцеске, какво не ти хареса в БП и URsugar? На мене URsugar ми идва гъста и не ми държи.

# 539
  • София
Ясно, ето къде е проблема значи, в белещата база като каре. Сменям я с матов топ и ще видим как ще се държи.
Много благодаря отново, момичета! Много сте отзивчиви и мили. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт