Пети клас 2019/2020

• 26 866
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Миналата година и трите състезания в Пловдив имаха еднаква тежест. И понеже ОМТ е най-трудното състезание, малко са тези, които му ползваха точките. Почти съм сигурна, че са не повече от две деца  Simple Smile Мисля че тази година регламента е друг и тежестта на ОМТ е по-голяма.
Успех!

# 571
  • София
Миналата година и трите състезания в Пловдив имаха еднаква тежест. И понеже ОМТ е най-трудното състезание, малко са тези, които му ползваха точките. Почти съм сигурна, че са не повече от две деца  Simple Smile Мисля че тази година регламента е друг и тежестта на ОМТ е по-голяма.
Успех!
Благодаря, Ханна.
Погледнах регламента. Наистина е доста различен от този, който споменавате за миналата година.

# 572
Обявиха грипна епидемия и ваканция в цялата страна

Ние сме събота във Враца на нац. кръг от Kangaroo Global Linguistics, не го отменят, щели на място да ни инструктират за мерките против грипа.No Mouth

# 573
  • Mars Hotel
Некста, как национален кръг? Сега не са ли училищните, т.е. първи кръг? Моята ми каза, че на 22.03. е техния.

# 574
По английски език, забравих до уточня- https://www.cambridgeschools.bg/kgl-2020

# 575
vita, благодаря ти!
Не мога да помогна за девойката, но ти пожелавам много търпение и сили!
Ваканция за всички до 11-ти включително.

# 576
  • София
Нашите щяха да имат тест по география в понеделник. Явно ще е в четвъртък. Т.к. учебниците им стоят в шкафчетата в училище, отидохме даги вземем, за да го гърча у дома (дано да остане здрав). Портиерът малко ми се понацупи, но важното, че мисията е изпълнена Stuck Out Tongue Winking Eye

# 577
  • София
Обявиха грипна епидемия и ваканция в цялата страна

Ние сме събота във Враца на нац. кръг от Kangaroo Global Linguistics, не го отменят, щели на място да ни инструктират за мерките против грипа.No Mouth
Според училището на дъщеря ми, се отменя

# 578
Да, отменя се, и в сайта им написаха съобщение. 🙂

# 579
  • София
Здравейте,
Личната лекарка ми обърна внимание, че на 12 год. е препоръчително да сложим ваксината Церварикс. Малко ми се сви сърцето, нещо в мен се бунтува, но от друга страна се чудя, дали да не я послушам.
Сложихте ли тази ваксина на момиченцата, какво мислите по въпроса? Някой чел ли е по-задълбочена информация? Мисля да се разровя из всякакви източници, преди да я направим Worried
Прочетох, че в много страни я поставят и на момчетата, тъй като те са преносителите на  вируса.

# 580
  • София
За тази ваксина има доста противоречиви мнения. В някои страни вече е забранена.
Аз лично не бих я сложила на дъщеря ми.

# 581
По принцип съм "за" ваксините, но за тази - не. Освен странните ефекти, които има пак се изисква всяка година профилактика чрез цитонамазка т.е. вероятността от заразяване с папилома вирус не е толкова ниска при ваксинираните както при ваксините за други болести.

# 582
  • София
По принцип съм "за" ваксините, но за тази - не. Освен странните ефекти, които има пак се изисква всяка година профилактика чрез цитонамазка т.е. вероятността от заразяване с папилома вирус не е толкова ниска при ваксинираните както при ваксините за други болести.
За какви странични ефекти става дума?

# 583
  • София
Има ли ваксини, за които след ваксината да не се налага профилактика? На мен ми звучи абсурдно, само защото детето е ваксинирано срещу някаква болест и вече да няма нужда да се пази - ваксината за Хепатит Б гарантира ли, че детето няма да се разболее?
От всички причини да не поставя тази ваксина на детето си, тази ми е най-непонятна. Приемам всичко друго - например, че ваксината не е изследвана достатъчно, че дава много странични ефекти, че не е безопасна, че има опасни съставки... всичко. Но че няма да се направи ваксина, защото после детето пак трябвало да ходи на профилактични прегледи, това ми звучи доста животозастрашаващо. Дори да има ваксина, която обхваща всички познати вируси, дори и тази ваксина да е ефективна и безопасна, детето пак ще трябва да ходи на профилактични прегледи и пак ще трябва редовно да си прави цитонамазка. Всичко друго е безотговорно.

За какви странични ефекти става дума?
Лично аз съм чела за автоимунни, нарушения на нервната система, стерилитет, смърт или рак веднага след ваксината, ако жената вече е била заразена с вируса преди това. Ама мисля, че в листовката на ваксината много по-точно пише страничните ефекти и вероятностите.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 11:40 от Валя*

# 584
Не смятам да слагам подобна ваксина на дъщеря си.
Прекалено много негативни отзиви точно за тази ваксина съм чела.
А и по принцип супер много ме е страх от ваксини...

Слава Богу, че обявиха грипна ваканция най-сетне. Дано да се поукроти малко този грип и да има ефект  мярката.

Общи условия

Активация на акаунт