Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 402
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Multizone работи чудесно, аз си го ползвам често. Power clean за 5 месеца употреба не ми се е налагало да пускам - мие си всичко добре на ежедневната програма (с капсули Fairy platinum).

# 571
  • София/Правец
Изключително много благодаря за мненията!
Толкова се омотах в това избиране на уреди, че вече се обърквам за кой уред какво да гледам. Simple Smile

# 572
Multizone работи чудесно, аз си го ползвам често. Power clean за 5 месеца употреба не ми се е налагало да пускам - мие си всичко добре на ежедневната програма (с капсули Fairy platinum).
при мултизон -водата наполовина ли е
не намерих в брошурата колко вода и ток хаби

# 573
  • София
Да, по-малко е водата, но не знам дали е точно наполовина - нямам как да засека. Със сигурност спестява поне малко вода и ток. Аз ползвам миялната с капсули, както казах, и като пускам Multizone, след това пускам и едно допълнително изплакване. Все още не съм пробвала да мия с гел, за да мога да дозирам добре препарата при тази опция. Предстои ми Simple Smile
Друго, което да се има предвид (обсъждахме малко по-назад в темата) е, че дори и с таблетки или капсули, все пак си дърпа по малко сол и гланц (ако е зареден), та от време на време се налага да досипвам. Досипвам примерно на 2 месеца веднъж гланц и по-рядко сол. Поема малки количества (ползвам машинката от 5 месеца и още съм на първата бутилка гланц - имам поне за още едно доливане).

# 574
и  аз съм с тези таблетки феъри, но не съм натиснала копчето за таблетка, та явно си дърпа и гланц и сол допълнително

# 575
  • София
О, аз го натискам и пак си харчи по малко - точно това имам предвид. Това копче, за сведение (не за теб, просто ако на някой е полезно) помни последно дали е било натиснато или не. Тоест, не трябва всеки път да се натиска - при мен си светва, щом си избера програмата, ако последния път пак съм мила с капсула. Ако съм пускала изплакване без капсула, не светва при следващо пускане на миялната, та си го натискам пак.

# 576
Зависи, моята Whirlpool не помни, че предишния път е било натискано копчето и ако го забравя, дърпа яко гланц. Взех я април, но съм се заканила, че ще я сменям. Така си бях свикнала с Електролукса, но ме предаде, след 14 или 15 години вярна служба. Хвърлила съм око на Бош, ще видим какво ще се случи.

# 577
При вас случвало ли се е ръждясване на болтовете по дръжките на тенджерите и тиганите? От два месеца ползвам съдомиялна но забелязах силна корозира не по някои болтове, как предотвратя това?

# 578
четете си книжките
в ръководството пише, че бутона с таблетка може директно да се натиска, но за перманентно ползване:
ТАБЛЕТКИ
Тази настройка позволява оптимизиране на
ефективността на програмата в зависимост от
типа на използвания препарат.
Натиснете бутона POWER CLEAN® за 3 секунди
(съответният символ светва), ако използвате
комбинирани препарати във формата на таблетки
(помощно средство за изплакване, сол и препарат
в 1 доза)

Това за моя модел, за другите може да е различно
аз докато разбера как се регулира горната кошница се чудих защо е толкова сложно
а тя просто се издърпвала, без да натискаш бутоните Simple Smile

# 579
  • На брега на реката
При вас случвало ли се е ръждясване на болтовете по дръжките на тенджерите и тиганите? От два месеца ползвам съдомиялна но забелязах силна корозира не по някои болтове, как предотвратя това?

И аз имам такива болтове. Няма какво да направиш, освен да ги подмениш с неръждаеми такива.

# 580
dania_09 много добри неща пише за тази съдомиялна , хубава цена е и щом има доволни потребители я взимайте Hug

# 581
  • София/Правец
Скрит текст:
dania_09 много добри неща пише за тази съдомиялна , хубава цена е и щом има доволни потребители я взимайте Hug

В момента е и доста намалена, така че мисля да действам Simple Smile
Благодаря още веднъж на всички!

# 582

И аз имам такива болтове. Няма какво да направиш, освен да ги подмениш с неръждаеми такива.
Благодаря за съвета, даже не знаех че има такива Heart. В чуденка бях какво да ги правя или да ги мия на ръка

# 583
  • Велико Търново
Здравейте! Какво става когато съдомиялната работи и спре водата?
Тази сутрин я включих, след час водата е спряла, но светлинния индикатор си мигаше на пода по същия начин, когато е свършил цикълът на измиване. В упътването ниши не пише. Моделът е Whirlpool.

# 584
Здравейте!
Предполагам, че има и други теми за съдомиялни, но моят въпрос е свързан с това дали стоящите са по-добри от тези за вграждане?
Предстои ми проектиране на кухня и изборът за мен е важен от гледна точка на това, че мястото предвидено за съдомиялна е в ъгъла (кухнята ще бъде Г-образна) и тъй като съдомиялната ще излезе с няколко сантиметра извън плота това ще пречи на отварянето на единия от шкафовете.
Вариантите, които имам са следните:
Единият вариант е да изместим съдомиялната от лявата страна на мивката (чувала съм от един интериорен дизайнер, че ако си десняк съдомиялната трябвало да е отдясно и обратното) и пералнята да дойде в ъгъла.
Вторият вариант е да си купя съдомиялна за вграждане, обаче за този тип съм чувала лоши отзиви - от сорта на това, че се развалят по-бързо от другите.
Затова Ви моля за седействие.
Благодаря на всеки, който отдели време.
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт