ДЕКЕМВРИйските хлапета лазят смело по паркета

• 11 189
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
  • Бг-мама
я кажете моля-давате ли ве1е кисело мляко?не помня кога дадох на Ния,и съм се сетила за тоз продукт тия дни..
**
Аз на Валко давах от 3 до 6 месец и ми направи анемия и пак минах на АМ та сега незнам кога да го включа.

# 181
     Ето ни и нас Simple Smile
 Здрави сме, само дето тия зъби е избиват мамка  .у #Cussing out
 В понеделник сме на хомеопат дано има ефект някакъв от това , което ще ни изпише  Thinking
    newsm51    ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛИТЕ С ОЩЕ ЕДИН МЕСЕЦ МЪНИЦИ!  newsm51
    hotmama73    Уф че гадно това дето ти се случва Sad ама сигурна съм, че всичко ще се нареди добре в крайна сметка Simple Smile така че КЪСМЕТ Peace
Зечова аз давам на бебка по 1 -2 пъти кисело мляко с бисквитка. Тя много го харесва и даже сега го предпочита пред другото.
  lylyth "танцуващата дребла" много фецка бе hahaha.
 Снимките на мъниците РАДА и МАРТИ са направо СТРАХОТНИ Peace Да са ви живи и здрави и все така красивички! Hug
 Да ви се похваля: с нова прическа съм Simple Smile Много се харесвам  Simple Smile
    Ето да ме видете:

# 182
Честито и от нас на порастналия мъжага  Heart Eyes
Ееееех много ви благодаря за хубавите думи за Мартеничката  Hug Hug
Хотмаме, ще ви чакаме в Плевен да направим един тегел в Градската градина, пълно е с колички и не на последно място - лек път  Peace
Кокита, супер е новата прическа, много се радвам на тоя тип  Simple Smile
От днес сме с 4-ти зъб, пак без температура, но с голямото мрънкане  Flutter
Разгледала съм всички снимки и за пореден път казвам, че декемврийските бебоци са най-чаровните маймунета  Laughing
От утре пак го дават топло временцето, така че хубави разходки ви желая   bouquet  bouquet

# 183
Така, изчетох всичко пропуснато и сега най-после да попиша.
Бяхме на село при баба и дядо, заедно със снаха ми - направо ИДИЛИЯ. Защото децата под един покрив бяха общо - 3 с не-голяма разлика по между си #Crazy Къпане на конвейр , ревове и хилене едно през друго и такива работи. Но си беше весело.
Между временно ни изби четвъртия зъб и разбрахме що е гърне. С последния артикул се сдобихме доста неочаквано, смятах да не бързам, но видях едно розовко с пате на една витрина и го пожелах  Blush На всичкото отгоре се оказа пеещо и щом бебока си свърши работата - съдържанието вътре затваря веригата на някакъв механизъм и хоп - "На Елиза" и не спира докато не го почистиш. Е, Сияна доста се опъва да седи на него, но щом се изпишка се ухилва, защото то започва да й пее. Ще се похваля, че първия ден от 5 опита за изпишкване - 4 бяха успешни  Flutter
Честито на всички озъбени и порастнали   bouquet  bouquet  bouquet
Рада, Ади и Марти са страхотни сладурковци на снимките Heart Eyes Хотмаме - лек път  Hug
СИ-СИ - бързо оздравяване и стискам палци Нефи да го размине  Praynig
Предменструалния синдром - тресе ме с пълна сила. И не само налитам на бой, но рева, ставам зла, нервна и въобще - вещичка  Whistling И честно казано нищо не ми помага, докато не избие не мирясвам  Embarassed
Коки - супер прическа. Ама ти винаги си си хубава  Hug Ох и аз искам да направя нещо по себе си, че не се трая вече. Но освен с неуспешен опит за възвръщане на тъмния цвят на косата (стана много тъмен  Sad ) и един нов бански, който незнам ще мога ли въобще да сложа тая година (ама пусто мерак - влюбих се и го купих) - с друго не мога да се похваля. Даже ме е срам да си призная, ама днес цял ден ходя с нокти изрязани само на едната ръка  Rolling Eyes
И накрая - да питам има ли други бъзливи бебета като наша Сиса - почна да реве от непознати, ако решат да я вземат, не позволява да я къпем другаде освен в нейното си корито и в нашата си баня, иначе оревава света, лепва се за мен като дъвка и не пуска. Понеча ли да я оставя в такъв момент ревва още по-силно и ме стиска за където ме е хванала  Cry
Лека нощ на всички  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 13 авг 2006, 00:43 от Dani_na_Sisi

# 184
Браво бе Дани, страхотен резултат сте дали с гърнето  Peace. Скоро видях подобно гърне с животинка и капаче и пее, но 32 лева ми се сториха много...Вие за колко си го придобихте??? При къпането нямаме такъв проблем, на нашия му дай вода да има, дори в жегите му наливах и в проходилката, да шляпа с ръце. При нас проблема идва като го изкараме от водата - реве до синьо  Crazy
За предменструалния цикъл  Sick да не ви говоря, вече 2 пъти си имам такава екстра и ставам много гадна ираздразнителна, за сметка на това не е болезнен като преди  Rolling Eyes
Някой спомена за киселото мляко - още не съм предлагала
Хубав ден на всички   bouquet

# 185
Цвете, гърнето не е нещо особено, ако искаш ще го снимам - розово, с едно пате на по-високата част, която служи за облегалка, турско производство, цената е 10,80 лв. Като го купувах имаше и синьо такова, абсолютно същото. Ако искаш мога да го купя ида ти го пратя.
Аз пък ти харесах проходилката - може ли повече инфо за цена и възможности  Laughing

# 186
Привет мамчета!
Кокита, страхотна прическа - любима ми е, а на теб ти стои направо страхотно.
Цвете, добре завърнала се. Много сладък тоя твоя Марти!  Laughing
Дани, честити резултати с гърнето. Маги въобще не се страхува от непознати - даже се кефи ако някой я заговори или гешне. То са едни усмивки, едно чудо...
ПМС си нямам, `щот още нямам М  Mr. Green Ще видим докога ще е така....
Това гърне ми звучи твърде добре. Пиши моля те откъде точно си го взела. Имам приятелка, която след 3 дни ще идва в София...
Днес бяхме на консултация. Резултатът е + 2 см и 220 гр (според мен бяха 420, ама нейсе  Laughing). Сега е 8,700/71.  На практика още е само на кърма (не ще друго и туй то - дъвче гняви и накрая плюе), но този път докторицата въобще не се изненада и се скъса да й се радва каква била пухкава, хубава, здрава и т.н. Жално приплака да сме давали жълтъче...  Wink Ама ние като нищо не ядем какъв жълтък, какво чудо?
Иначе кърменето не ми тежи. Маги суче 6-8 пъти за по около 3-5 минути... Вода не ще... Не пълзи, не се изправя, въобще отказва да си стъпи на краката (освен във ваната); като я сложиш седнала, седи с часове. Не гука, но си тананика разни мелодийки  Mr. Green Върти се като пумпал, а с крайниците маха като вентилатор...Направо съм изненадана, че качва.
Вече 5-ти зъб избива, та съм малко  #Crazy
Това е за сега от нас.

# 187
  • В центъра на Вселената...
Привет  wavey
Гледам пустичко си е тука.Кой на море, кой на разходки  Crazy
Кокита-прическата е супер.И аз по едно време имах мерах да си направя така косата,ама се отказах. Извинявай за любопитството-скъпо ли е това удоволствие?
Хотмама- много неприятно това с пътуването. НИщо, другата седмица ви очакваме  Peace
За гърнето- ние още не знаем какво е това  Mr. Green А и не знам кога ще опитаме.
Ние ще ходим на море началото на септември.Дано улучим хубаво време.Никога не съм ходила на море по това време на годината.Ще видим как ще е и как ще се отрази на буболин Crazy
Хайде, чао за сега...

# 188
Зечова ,merci,сега 1етох,след 8 навършени го дават,зна1и ще по1акам още месец аз,нямам бързане..
Dani_na_Sisi - това със страха от непознати си е абосл,в реда на нещата,то1но на тия месеци запо1ва;аз нямам опит защото и 2те ни деца ги гледат много хора и нямаха на1ин да го развият туи,но имам близка к си гледа детето у дома и момата имаше непоносимост към други хора..към годинка помина,не се грижи...
Ния е на 2.5 и още има проблеми с гърнето;но по тая тема колкото майки-толкова мнения..
весела неделя,
Анна

# 189
  • София
Хай!  wavey

Мдааа, празничко е тук наистина... Затова пък навън е пек, та пука...  ooooh! Дори тук е страшно, не ми се мисли надолу какво е...   Whistling

Коки, тамън си мислех да те питам как е при теб времето, защото имам информация, че на Белмекен било страшен студ... Та се сетих за вас със Симонка.  Peace Прическата ти е трепач! newsm10 А и наистина ти отива, съвсем по различен начин изглеждаш... Браво за идеята и куража да я осъществиш!   smile3501

За киселото мляко: аз не съм давала още, но питах педито и тя каза, че мога да започна с по-ниско маслени кисели млека. Не съм почнала, защото майка ми държи да е подквасено от нея, а прясното мляко тук е мнооого маслено. Най-вероятно ще започнем с началото на учебната година, хехе  thumbsup

Мъни, браво на Маги за мерките, а и не само за тях!  yes

За ПМС - мисля, че при мен започва от края на цикъла и не е сигурно, че свършва с началото на следващия М  smile3503 Дето вика каката: "Искам си предишната мама!" Ама това е положението!  smile3506 Моето търпение е под нулата, но дано на тези около мен е в повече, защото не се трая...  Flushed

За страха от непознати - според мен, това си е част от характера.  Peace

Приятен уикенд на всички!   love001

# 190
Ураааааааааа, на "рожденния" ден на 8ми месец Дуда се похвали с цепнали два долни зъба (само на ръба на венеца са още), обаче нормално ли е да има разстройство по случая?? дриска 3 пъти вчера с ужасна смрад, а тази сутрин се омаца цялата и дрехи и всичко...

кисело мляко давам от месец и нещо и го харесва (смесено с плодове или зеленчук, давам по 1 лъжица). по повод нискомаслените млека - на кой свят живеят тези педиатри???? детето не следи диета и са му нужни истински читави мазнини, за да развие мозъка и тъканите си. толкова ми е смешна тая днешна мания да се яде нискомаслено мляко, особено това с 0%, та човек не пълнее от този вид мазнина, а от хидрогенирани мазнини и захар, от комбинацията на храните!! да не продължавам, че правилното хранене ми е много болна тема и ще досадя. Мимиска, давай си му на детето домашно мляко, какво толкова.

Мъни ти си фурия - само на кърмата на мама и стой да гледай Магдалена каква е бомба:)!!

Коки, много си смела и дива!! Ами ако ти писне какво правиш?? По таз причина не си подтригвам късо косата, макар от години да ми се ще, а вчера и мъжът мо, които по принцип не харесва къса коса, ме агитираше?!

Дани, Рада и тя започна като Сиса да квичи като я вземе чужд човек, ама не винаги, знам ли?! Оня ден един алтав и любвеобилен сервитьор като ми я грабна от ръцете и взе да я разнася ми щръкна косата?!

Малко се депресивно днес - вали потоп и не смеем да мръднем. Тримата на затворено не сме седяли така от зимата и ни хваща съклета вече:) А и хладилника празен, та само кафе наливам хаха.

цунки

# 191
  • София
Пак аз  bowuu

Хотмаме, ха честито ви озъбване! (и в прекия, и в преносния смисъл!)  newsm68
За разстройството мога да ти кажа, че при децата на една моя позната е било точно така: при избиване на зъбите са имали разстройство. Тя м/у другото е зъболекар  Wink , но не можеше да даде научно обяснение Joy

А относно маслеността & здравословното хранене - аз си мисля, че не става дума за диета и грижи да не напълнее детето, а до каква степен организмът на бебето може да поеме тази масленост. newsm78 Това обаче е мое лично мнение, което е далече от науката, та не претендирам да съм съвсем права  Rolling Eyes Но иначе и аз се броя към привържениците на правилното хранене   newsm10

П.С. Честито ден-денче на чаровната хипнотизаторка Рада!!!   Tada

# 192
Включвам се по въпроса с маслеността - до двегодишна възраст трябва да се яде пълномаслено мляко (кърмата е с масленост около 3,6), за да се доизградят нервните тъкани особено мозъкът.
Друг е въпросът, че в купешките млека първо маслеността се свежда почти до нулата чрез избиване на маслото, а след това се вдига с добавяне на промишлен маргарин.
За себе си съм си извадила извод, че ако не мога да докопам домашно млечице ще купувам нискомаслено...
Обаче при наличие на домашно...  Wink

# 193
Оооо ма пропуснала съм я рожденничката Рада, да е жива и здрава чаровницата  Heart Eyes. И честито озъбване  Grinning
Дани, няма нужда с гърнето, все ще намеря нещо из търговиите. Проходилката ни е подарък от приятели и си нямам напредстава за цени-мени, върши работа  Peace. Ще разпитам ако трябва, няма проблем  Peace
Мъни, браво на вас с Маги, наддавате страхотно, евала  Flutter
Хотмам, кога ще пътувате насам??? Не ти завиждам за гадния сервитьор  Sick, най-не обичам някой непознат да ми взема детето и да си позволява дори да го целува, а моя мъж само се фука и  не го дава само на тоз, който не го поискал...ужас
Оф, ай до скоро   bouquet

# 194
Здравейте сладурани и малки сладурчета Heart Eyes
Мерси ви за поредната доза комплименти Hug
hotmama73 ЧЕСТИТА ТИ ЗЪБАНКА! tooth и ЧЕСТИТО ВИ МИНИ ДЕНЧЕ! newsm51
 Пък за прическата, като ми омръзне ще мисля друго  Thinking ама със сигурност толкоз диво не ще да е Flutter А за късата коса- НИКОГА  Naughty Предпочитам проскубана и рошава , но никога къса Simple Smile
Мъни   БРАВОС и на малката сладуна за мерките !
mimiska при нас времето е РАЗКОШ . Не е  студено в Белово,ама на Белмекен си е бая хладничко cold ама за там е нормално. Та то края на септември там и сняг пада.От нас се вижда Белмекен идеално ,щом побелее ни е ясно че топлото си е отишло и вадим топлите дрехи.
SI-SA прическата ми излезе 100лв, ама дремах 10 часа на стола да ми я направят. Е, все пак си заслужава чакането, като видиш крайния резултат Simple Smile
Dani_na_Sisi ти ме умори от смях с твойте изявления за маникюра ти Joy и то щото и аз бях така. Само че при мен беше по- зле 2 дни лявата ми ръка беше с ноктопластика, а дясната- с изрязани до дъно нокти, голям резил.  Sick
  За гърнето до сега не знаем що е то, ама така ме зарибихте с това пеещо гърне, че впрегнах мъж ми утре да търси такова, па току виж на бебуна и харесало Laughing
        Айде ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ!!!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт